Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 920
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Pokazujcie zdjęcia .....

My mamy na razie elektrykę i odkurzacz. We wtorek mają przyjechać dopiero okna. Aha jutro prace zaczyna hydraulik i kładzie rurki na ścianach mam nadzieje że zdąży do tynków. Tynki mają być zaraz po oknach, już nie mogę się doczekać. Nie jestem pewna czy zdążymy się wprowadzić w tym roku......

Dołączam do grona budujących "codziennego", ruszam ok października. Macie jakieś uwagi związane z tym projektem? Na co warto zwrócić szczególną uwagę podczas budowy? Jakie robiliście przeróbki? Wszelkie sugestie mile widziane. Wiem ze pewnie gdzieś to mogę znaleźć ale nie mam zbytnio czasu na studiowanie wątku od początku.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi

gośkakoł witamy!!!

nasze przeróbki: garaż/kotłownia poszerzone o 60cm (chcieliśmy o 1m, ale wymiary działki na to nie pozwoliły), na dole wiatrołap wydłużony, łazienka dolna wydłużona, nie mamy ścianki wnękowej na szafę; na górze po jednym oknie dachowym w pomieszczeniu, garderoba z wejściem z korytarza zrobiona z pokoju z wnęką, zadaszenie tarasu zmienione- hmmm to chyba na tyle jeżeli chodzi o nasze zmiany :)

Do tej pory wydaliśmy: prawie 160tyś ( w tym jest stan surowy zamknięty, tynki, elektryka, piec co, ekologiczna oczyszczalnia ścieków, papierologia...)

Pytanie do już wybudowanych (jeżeli tu zaglądają) i do ciebie domanii (jeżeli masz górną łazienkę tak jak w projekcie) jak rozwiązaliście temat rury kanalizacyjnej (tej prowadzonej na górę), bo w projekcie jest, że ona "idzie" po ścianie w kuchni :/ kurna psuje mi ona koncepcję zabudowy kuchni :///

• 3 weeks później...

U nas robota idzie pełną parą. W tym tygodniu kończą tynki, potem jeszcze tylko co i wylewki. Modlę się o pogodę żeby wszystko wyschło. W pażdzierniku ocieplanie budynku no a potem to już sama przyjemność czyli wykańczanie. Kafle już wybrane..... i podłogi. W między czasie będą drobne poprawki dekarskie.... niestety.

Pozdrawiam