Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dokumenty Proszę

link1

Recommended Posts

Witam Widzę, że na tym forum nie brak prawdziwych ekspertów. Dlatego proszę o klarowną odpowiedz na moje pewnie banalne pytanie, ale od pewnego czasu czytam , oglądam pytam i mam jakiś taki mętlik w głowie i nie wiem co po kolei:

Założenia: Mam działke budowlaną, na terenie gdzie jest plan zagspodarowania przestrzennego, idealnie na rogu działki stoi słup energetyczny, gaz biegnie w drodze, woda też w drodzę, czyli przyłączy brak. Mam typowy projekt:

http://www.studioarcis.pl/product_info.php?cPath=20&products_id=28

Dokumenty jakie posiadam to Plan zagosp. przest., wypis z rejestru gruntów, akrt notarialny, mapy z wydziału geodezji.

Co dalej???

Będę wdzięczny za pokierowanie w tym gąszczu.

Krzysztof

Dalej należy zlecić wykonanie map do celów projektowych sporządzonych przez geodetę uprawnionego (minimum w 4 egzemplarzach) i przekazać ją wraz z projektem gotowym projektantowi uprawnionemu, który wykona projekt zagospodarowania terenu i dokona ewentualnych zmian w projekcie typowym. Do dostawców mediów należy złożyć wnioski o warunki i zapewnienia dostawy mediów, a do zarządcy drogi publicznej o warunki zjazdu z drogi publicznej (lub o zmianę tych parametrów). Projekt ze wszystkimi uzgodnieniami należy złożyć w starostwie lub urzędzie gminy wraz z wnioskiem o wydanie decyzji o pozwoleniu na budowę oraz oświadczeniem o prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane.