Aga - Żona Facia 13.01.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Fajnie, że zacząłeś pisać dziennik. Czekam na ciąg dalszy.Zakończyliście budowę, a czy Wy już tam mieszkacie??? Szkoda tylko, że zdjęć nie można obejrzeć w inny sposób. W ten sposób jest to utrudnione i za długo trwa. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 14.01.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Witam Pracuje własnie nad tym aby było wygodniej przeglądać. Zmniejszyłem również zdjęcia aby szbyciej się ładowały. Tak, mieszkamy od grudnia już. Jest super. PozdroSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 14.01.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Rzeczywiście tempo niesamowite. My zaczynamy na wiosnę i zastanawiam się, czy zdążymy się wprowadzić jeszcze w tym roku, a tu - 5 miesięcy!!!!! - po prostu jestem w szoku. Trafiłam na Twój dziennik przez Wnętrza, gdzie pokazałeś swój kominek. Na tamtym zdjęciu bardzo mi się podobają drzwi do kuchni. Cały czas się zastanawiam jak to rozwiązać u siebie, bo mam dwa wejścia na szerokość 130cm, a tu proszę - super. Też tak zdobię. Już się nie mogę doczekać dalszej części dziennika i szczególnie zdjęć wnętrz. Ale tam u Ciebie miło i przytulnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 15.01.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Rzeczywiście tempo niesamowite. My zaczynamy na wiosnę i zastanawiam się, czy zdążymy się wprowadzić jeszcze w tym roku, a tu - 5 miesięcy!!!!! - po prostu jestem w szoku. Trafiłam na Twój dziennik przez Wnętrza, gdzie pokazałeś swój kominek. Na tamtym zdjęciu bardzo mi się podobają drzwi do kuchni. Cały czas się zastanawiam jak to rozwiązać u siebie, bo mam dwa wejścia na szerokość 130cm, a tu proszę - super. Też tak zdobię. Już się nie mogę doczekać dalszej części dziennika i szczególnie zdjęć wnętrz. Ale tam u Ciebie miło i przytulnie. Witaj Te drzwi to Komandor szyba mleczna w auliminiowej ramie (nowy model). Wnęka drzwiowa miała jakieś 128 cm więc drzwi mają szerokość 2x70 cm. Jutro będe miał spowrotem aparat to zrobie dla ciebie kilka zdjęć. Pozdro Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 15.01.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Odpowiadając na pytania odnośnie studni, więc tak :Na taką studnię nie trzeba zezwolenia. Ma głębokość około 11 m i kosztowała 600 zł (materiał + robocizna). Dla uniknięcia kłopotów nie zbliżajcie się z nią do granicy na odległośc mniejsza niż 4m, wtedy napewno nie bedzie żadnych kłopotów. Jest to tzw. szpilka z pcv 3/4" z filtrem, ponad powierzchnię gruntu jest przejście na rurę stalową 3/4" ze względu na wytrzymałość. W tej chwili jest na rurze zainstalowane kolano oraz zawór zwrotny. Podłączenie pompy za pomocą węża elastycznego. Średnica szpilki oraz specyfika terenu pozwoliła na pompowanie wody non stop przez 3 dni (zamulanie piasku w fundamencie) bez żadnej przerwy. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 15.01.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witaj Te drzwi to Komandor szyba mleczna w auliminiowej ramie (nowy model). Wnęka drzwiowa miała jakieś 128 cm więc drzwi mają szerokość 2x70 cm. Jutro będe miał spowrotem aparat to zrobie dla ciebie kilka zdjęć. Dzięki serdeczne. Zaraz sobie wejdę na stronę Komandora. I z góry dziękuję za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.01.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Teraz zdecydowanie lepiej oglada i otwiera sie fotki. Dzieki temu widac w jakim ekspresowym tempie budowaleś. O GWC w fundamentach schowanym niesłyszałam ale wyglada to super, musze to przemysleć bo podoba mi sie. Z czego budowaleś- suporex? Jesli tak to po ile byla sztuka? Jakie ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 16.01.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Teraz zdecydowanie lepiej oglada i otwiera sie fotki. Dzieki temu widac w jakim ekspresowym tempie budowaleś. O GWC w fundamentach schowanym niesłyszałam ale wyglada to super, musze to przemysleć bo podoba mi sie. Z czego budowaleś- suporex? Jesli tak to po ile byla sztuka? Jakie ocieplenie? Beton komórkowy czyli tzw. Ytong używając nazwy handlowej produkcji Solbet Głogów Małopolski. Cena za bloczek 24x24x59 to 4,7zł/szt. Ocieplenie to styropian 12 cm i tynk silikatowy Kreisel'a. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.01.2006 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Dobrze zrozumiałam bloczki SOLBET (producent z Solca Kujawskiego) na zaprawę + styropian tak??? Super zdjęcia się ogląda. Też obejrzałam sobie kominek. Fajny salon, a to u góry koło żyrandola to co to jest? Naprawdę SUPER!!! Czy strop drewaniany naprawdę jest tańszy od np. Terivy lub filigranowego? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 17.01.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Dobrze zrozumiałam bloczki SOLBET (producent z Solca Kujawskiego) na zaprawę + styropian tak??? Super zdjęcia się ogląda. Też obejrzałam sobie kominek. Fajny salon, a to u góry koło żyrandola to co to jest? Naprawdę SUPER!!! Czy strop drewaniany naprawdę jest tańszy od np. Terivy lub filigranowego? Pozdrawiam Aga Witaj To jest doświetlenie salonu. Ponieważ dach nad salonem ma kąt nachylenia jedynie 16 st. więc postanowiłem wykorzystać to aby stworzyć coś niekonewncjonalnego. No i wyszło takie coś .. Tak to wyglądało przed : http://czajen.pl/~slaweczek/swietlik1.JPG Tak po : http://czajen.pl/~slaweczek/swietlik2.JPG A taką to spełnia funkcję : http://czajen.pl/~slaweczek/swietlik3.JPG Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 17.01.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Dobrze zrozumiałam bloczki SOLBET (producent z Solca Kujawskiego) na zaprawę + styropian tak??? Super zdjęcia się ogląda. Też obejrzałam sobie kominek. Fajny salon, a to u góry koło żyrandola to co to jest? Naprawdę SUPER!!! Czy strop drewaniany naprawdę jest tańszy od np. Terivy lub filigranowego? Pozdrawiam Aga Jesli chodzi o bloczki to jest to pustak gazobetonowy firmy Solbet dawniej Prefabet z Głogowa Małopolskiego bo to na miejscu ale pewnie masz lokalnego u siebie gdzieś niedaleko ponieważ Solbet ma w Polsce kilka zakładów. Pustak na zaprawie tradycyjnej (nie klej) + styropian 12cm. Co do stropu to chyba drewniany jest tańszy ale nie to było przyczyną mojego wyboru lecz technologia ta pozwalała mi bez żadnych przerw technologicznych wykonywać kolejne prace no i dużo mniejsza ilość wody do odparowania przed zimą co było również ważne. Polecam taki strop ponieważ jest on prosty w wykonaniu, lekki, ciepły no i montaż czegokolwiek w suficie (czytaj : w płycie g-k) nie stwarza żadnych problemów np. anemostatów, opraw oświetleniowych itp. Jednak wadą jest to, że nie nadaje się a w zasadzie nie polecem dla domów z poddaszem użytkowym lub piętrowych ze względu na problem przenoszonego hałasu chociaż i z tym można sobie w miarę poradzić jednak wymaga to większych nakładów finansowych. Natomiast dla typowych parterowców jak mój, to jest naprawdę idelane rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.01.2006 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Jaki wymiar mają okienka w garażu? Podobają mi się. Aha i jaki wymiar ma garaż.Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 21.01.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Te małe okienka to 60x60 cm. Garaż ma wymiar 3,6m x 5,5 m. Brama garażowa 2,25m (wysokość) x 2,6m (szerokość). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.01.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 rs6000 - domek super Wszystko tak dopracowane w szczegółach - bardzo mi się podoba Jako, że jestem na etapie wyboru tynku zewnętrznego - czy mógłbyś powiedzieć jaki tynk masz u siebie i jaki to kolor? I jeszcze odnośnie tego tynku strukturalnego na podmurówce (też chcę mieć taki u siebie) - jaki kolor i jakiej firmy wybrałeś? I jeszcze chciałam zapytać o kostkę? Gdzie kupiłeś i jaki to rodzaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 25.01.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witaj Te drzwi to Komandor szyba mleczna w auliminiowej ramie (nowy model). Wnęka drzwiowa miała jakieś 128 cm więc drzwi mają szerokość 2x70 cm. Jutro będe miał spowrotem aparat to zrobie dla ciebie kilka zdjęć. I co z tymi zdjęciami? A przy okazji zapytam jakie masz okna, drzwi i bramę garażową, bo bardzo podoba mi się ten kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 25.01.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 rs6000 - domek super Wszystko tak dopracowane w szczegółach - bardzo mi się podoba Jako, że jestem na etapie wyboru tynku zewnętrznego - czy mógłbyś powiedzieć jaki tynk masz u siebie i jaki to kolor? I jeszcze odnośnie tego tynku strukturalnego na podmurówce (też chcę mieć taki u siebie) - jaki kolor i jakiej firmy wybrałeś? I jeszcze chciałam zapytać o kostkę? Gdzie kupiłeś i jaki to rodzaj? Dziekuję Tynk to Kreisel silikatowy "baranek" 1,5 mm, kolor nr 602. http://www.kreisel.pl/wizualizacje/index.html Co do mozaikowego (podmurówka) to Greinplast niestety nie pamietam jaki symbol ale gdzies mam opakowanie to Ci odszukam. http://www.greinplast.com/index.php?show=produkty&co=43&k=1 Kostka to produkt Bruk-Betu pod nazwą Kamień Sjeński. http://www.bruk-bet.pl/pl2005/index1.php?st=produkt&id=67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 25.01.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witaj Te drzwi to Komandor szyba mleczna w auliminiowej ramie (nowy model). Wnęka drzwiowa miała jakieś 128 cm więc drzwi mają szerokość 2x70 cm. Jutro będe miał spowrotem aparat to zrobie dla ciebie kilka zdjęć. I co z tymi zdjęciami? A przy okazji zapytam jakie masz okna, drzwi i bramę garażową, bo bardzo podoba mi się ten kolor. Qrcz, sorry nie miałem czasu ostatnio. Okna to profil Plustec w kolorze złoty dąb firmy KFM-SYSTEM. Brama garażowa panelowa gładka Wiśniowski w kolorze złoty dąb. Drzwi wejściowe to mi trudno powiedzieć jakiej firmy bo kupowałem je w Merkury Market z wystawy bo na inne trzeba było czekać min 7 tygodni, natomiast są to drzwi pełne drewniane w kolorze zbliżonym do złotego dębu jednak troszke jaśniejsze ale w sumie podobają mi się A tutaj są zdjęcia drzwi przesuwnych : http://czajen.pl/~slaweczek/zdjecia/20060125/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 25.01.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 witam bardzo podoba mi sie Twoj domek przedewszystkim ogrodzenie od frontu, czy mozesz powiedziec ile mniejwiecej kosztowało?? pozdrawiam Paweł W sumie na ogrodzenie od frontu kupiłem : 1) 665 cegły klinkierowej Wienerberger Terca = 865 zł 2) 9 daszków betonowych = 315 3) 750 kg zaprawy do klinekieru Kreisel'a grafit = 570 zł 4) 4 druty żebrowane fi 10 = zostały z budowy 5) 0,6 m3 desek świerkowych o grubości 32 mm i szerokości 16 cm = 360 zł 6) 0,75t cementu = 230 zł 7) piasek został mi z tynków robocizna za cokół betonowy 19zł/mb = 400 zł 9) robizna za wymurowanie słupków 1,2 zł/cegłe = 800 zl Aha, za rozciągnięcie siatki i przyspawanie oczek na słupkach 4 zł/mb Deski przykręciłem sam. I to chyba wszystko. Koszt ogólny około 3500 zł. Pozdro Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 26.01.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Rewelacja!!!Jestem zachwycona Twoim dziennikiem, Twoją budową i zdjęciami!!! Domek też ma fajny rozkład!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 26.01.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzięki za odpowiedź i zdjęcia. Pozdrawiam PS. W Twoim dzienniku Edyta już nie usunie swojego posta, bo można usunąć tylko ostatni, więc najpierw Ty musiałbyś usunąć swój i dopiero ona swój. Chyba lepiej napisać do Maksia i on to zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts