PiotrPoz26 14.01.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Witam, W jaki sposob suszyc mieszkanie po "mokrych" pracach w zimie? Ostatnio fachowcy skonczyli u mnie malowanie i kladzenie plytek. Gosc od podlog powiedzial, ze przed polozeniem podlogi (debowa - balticwood), nalezy mieszkanie porzadnie przewietrzyc. Obecnie w dwoch pokojach uchylilem lekko okna i odkrecilem wszedzie kaloryfery na max. Na dworze jest -5stC. Przez mieszkanie jest lekki przewiew. Do mieszkania zwiozlem juz podloge.Czy dobrze postepuje? Jak wy to robiliscie? No i jak dlugo trzeba suszyc takie mieskzanie? (moze w ogole?) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 14.01.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Witam, W jaki sposob suszyc mieszkanie po "mokrych" pracach w zimie? Ostatnio fachowcy skonczyli u mnie malowanie i kladzenie plytek. Gosc od podlog powiedzial, ze przed polozeniem podlogi (debowa - balticwood), nalezy mieszkanie porzadnie przewietrzyc. Obecnie w dwoch pokojach uchylilem lekko okna i odkrecilem wszedzie kaloryfery na max. Na dworze jest -5stC. Przez mieszkanie jest lekki przewiew. Do mieszkania zwiozlem juz podloge. Czy dobrze postepuje? Jak wy to robiliscie? No i jak dlugo trzeba suszyc takie mieskzanie? (moze w ogole?) Pozdrawiam około 1m-ca ta podłogówka też się wysezonuje a temperatura wewnatrz winna być na poziomie takiej jak będzie użytkowany dom tzn . od cirka 15-25 stopni /noc- dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 14.01.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 spokojnie tylko jesli sa dopiero swiezo polozone plytki, to nie mozna przesadzac z grzaniem na max. Jak kolega wyzej napisal, powinna byc temperatura normalna, pokojowa, kolo 20Co. Przeplyw powietrza wskazany, jednak uwazaj zeby nie robic przeciagow. Podloge przed ulozoeniem nalezy "sezonowac" pare tyg. w pomieszczeniu w ktorym bedzie ukladana. Jesli masz podlogowke, w pomieszczeniu gdzie bedziesz ukladac tą podłoge, to niezaszkodzi ja wlaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts