xendriu 14.01.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckip 24.11.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam Również mam zamiar budować dom według tego projektu. Proszę o informację czy udało się wybudować dom zgodnie z projektem LK&375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januma 02.12.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam,jestem w trakcie budowy według tego projektu. Gdyby coś interesowało w tym temacie zapraszam na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckip 19.02.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Szukam osób, które budowały lub dalej budują dom według tego projektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akronmat 27.01.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Zdecydowalem się na kilka zmian w tym projekcie. Fundamenty -żelbet ale ściany piwnicy z bloczkow betonowych. Aktualnie wyciągnięta jest piwnica , strop , schody , naświetla piwniczne oraz fundament garażu i nadmurówka. Krótko mówiąc wykonalem zerówkę. Jak mrozy odpuszczą wyciągam sciany domu i garażu do wysokosci końca parteru. zdecydowalem się chyba na najlepszy strop. Zostal on polożony na jesień- typ stropu -SPIROL . Konserwacja papą uchronila strop i ściany od niekorzystnych warunków atmosferycznych. Ściany budynku wykonam z gazobetonu gr. 24 plus 15 cm styropianu.Udowodniono ,że to najlepszy sposób zachowujący dobre warunki techniczne i termoizolacyjne.Takie rozwiązanie dwuwarstwowej ściany 24 plus 15 nie tworzy klopotliwych przeliczeń konstrukcji ze wzgledu na zaprojektowany rozmiar 40 cm. Podoba mi sie ten projekt ponieważ zostal zaprojektowany zgodnie z tradycją co czyni go ponadczasowym i nigdy nie spowoduje śmiechu architektonicznego jak n.p. niektóre obecne budowle sakralne. Dla zainteresowanych mogę dodać zdjecia z poszczególnych etapów budowy. Teraz pragnę przekonać się czy w ogóle ktoś się odezwie po moim wpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts