Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ja coś wybuduje

cyla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kawał drogi ode mnie - ale są plusy - materiały u Was tańsze, a na pewno tańsze niz w Warszawie- trzymam kciuki, żeby się udało - i pisz na forum jak postępy idą :)

Zapraszam Cię do wątku na klub budujący jeśli chcecie zacząć budowę w tym roku o tutaj ---> http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=57463

pozdrawiam :)

Witam!

Czy ja coś wybuduje za 150 tys.?Wszędzie tylko sumki ponad 200tys a mi się wydawało,że mam dość kasy na 110 m z użytkowym poddaszem.Tylko sie nie śmiejcie!!!! :cry:

Na szczęście działke już mam to pojedziemy tam chociaz latem z rodzinką poleżec na kocyku :D

A masz przyłącza? To drogi interes.

Też na początku myślałam o 150 tyś. Teraz już raczej obstawiam 200. Zależy od wkładu własnej pracy i czy się śpieszysz. Zawsze w końcu można wybudować parter a poddasze sukcesywnie wykańczać w miarę gotówki. No i od materiałów. Chyba najtaniej z betonu komórkowego ale beton... :( ...

Piszesz, że taniej bez piwnicy? Ja w ten sposób już obcięłam wszystkie lukarny, łamane dachy, balkony. I sama jestem ciekawa, co z tego wszystkiego wyniknie.

Witam!

Czy ja coś wybuduje za 150 tys.?Wszędzie tylko sumki ponad 200tys a mi się wydawało,że mam dość kasy na 110 m z użytkowym poddaszem.Tylko sie nie śmiejcie!!!! :cry:

Na szczęście działke już mam to pojedziemy tam chociaz latem z rodzinką poleżec na kocyku :D

A masz przyłącza? To drogi interes.

Też na początku myślałam o 150 tyś. Teraz już raczej obstawiam 200. Zależy od wkładu własnej pracy i czy się śpieszysz. Zawsze w końcu można wybudować parter a poddasze sukcesywnie wykańczać w miarę gotówki. No i od materiałów. Chyba najtaniej z betonu komórkowego ale beton... :( ...

Piszesz, że taniej bez piwnicy? Ja w ten sposób już obcięłam wszystkie lukarny, łamane dachy, balkony. I sama jestem ciekawa, co z tego wszystkiego wyniknie.

:D witam!

No cóż przyłaczy niesety nie mamy! :cry:

A na dokładke musimy się z woda przewiercać pod drogą :-?

Pożyjemy , zobaczymy.Jak dostaniemy kosztorys to zaczniemy łamać głowy co dalej.Pewnie w tym roku zdązymy z fundamentami a potem się zobaczy :roll:

Mam też cichą nadzieje,ze ceny materiałow i robocizny na naszej pipidówce będa niższe niż w większych miastach! Oby!

Ale domek ładny nie? :D

Pozdrawiam!!! cyla

ja takze poczatkowo myslalem ze za 120.000 wybuduje. Teraz jak troche wiecej wiem to czuje ze 200.000 bedzie potrzebne, ale obawiam sie ze jak bedzie juz budowa skonczona, okaze sie ze brakuje jeszcze z 50.000 zl :roll:

sam dach przeraza ;) moj znajomy wlasnie skonczyl dach na garazu 2 stanowiskowym + dom po podlogach 140 m2

Dachowka kosztowala go 19.000 zl

Polozenie dachowki 5.000 zl

orynnowanie 4.500 zl

polozenie rynien i podbitka 2.500 zl

to juz 31.000 zl za tania dachowke cementowa, blacha tez by drogo wyszlabo bylo duzo skosow i bylo by duzo odpadow.

doliczyc do tego ciesle + drzewo to sam dach wyniesie tyle ze :roll:

ale mimo wszystko warto sie budowac i miec swoje miejsce na ziemi, jak sie zacznie to sie jakos skonczy :D

Hejo :D

Ja też uważam,że warto Danielek . Chociaż nawet jeszcze pożądnie nie zaczeliśmy :roll:

Ale trzeba mieć przed sobą jakiś cel co nie? :wink:

My sie długo wahaliśmy czy kupić większe mieszkanie (teraz mamy 2 pokoje),potem mieliśmy pomysł by kupić dom do remontu na jakiejś wioseczce- ale nic ciekawego sie nie napatoczyło, a jak już coś było to zakup domu i jego remont wydawały nam się niebotycznie drogie. Stwierdziliśmy w końcu ,że lepiej zbudować coś od początku do końca naszego . Oby to wszysko okazało sie tak proste jak na początku myśleliśmy :lol: Bo teraz troche w tą łatwizne zaczynamy wątpić , ale jakoś to będzie co nie? :wink:

Pozdrawiam ! cyla

No to Dario2 ja tez postaram Cie podneś na duchu.

Mój dom który widac w moim avatrku i w stopce kosztował mnie z działka 35 tys zł nowych polskich.

Na dzień dzisiejszy wykonanych jest dużo robót - okna, sufity, instalacja elektryczna - ogólnie stan jaki na dzień dzisiejszy mam to wartośc około 50 000 zł. szacuje że kolejne 50 000 zł władowane w ten domek sprawia że bedę mieszkał - jak narazie wszystkie poniesione koszty wg moich szacunków zmiesciły sie w tych szacunkach - jeszcze zostało co nieco.

Warunek jeden - jak narazie robię wszytko sam z pomoca najbliższej rodziny.

Wiem i wierzę że ta 100-wka wystarczy w moim przypadku - tak więc Dario2, cyla i jej mąż, Danielek, Trini dacie rade ja to wiem :wink:

Pozdrawiam

Sebo8877