DARIO2 02.02.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Sebo dzięki , podniosłeś mnie na duchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 02.02.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 cześć Cyla ! Jak tam wczoraj u pani architekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theRav 02.02.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Witam! Czy ja coś wybuduje za 150 tys.? "Coś" to na pewno wybudujesz Wszystko zależy od tego co ma wchodzić w skład tego cosia. Jedno jest pewne, domu o pow. 110m2 w pełni wykończonego (czyli takiego, do którego trzeba wnieść tylko meble), wraz z najbliższym otoczeniem - ogrodzenia, bramy, podjazdy, kanalizacja(szambo), przyłącza - nie wybudujesz. Jeśli jednak planujecie wybudować dom w stanie "do wprowadzenia" to kto wie, wszystko tu jest możliwe zależnie od własnego wkładu pracy i konsekwencji w cięciu kosztów. Rezygnacja z piwnicy jest bardzo dobrym, pierwszym krokiem w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 02.02.2006 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Hejo Wizyta u pani architekt dośc owocna, byłoby może treściwiej gdybyśmy wiedzieli czego chcemy Tak naprawde to pani otworzyła mi oczy i zaczęłam kumać te szyfry w projekcie ). Mamy jeszcze trochę czasu żeby zdecydować czy chcemy strych nad garażem (KOSZTY )Poprzestawialiśmy kominy,żeby ściana między pokojami na dole mogła być "ruchoma"A tak w ogóle pani bardzo miła i.....cierpliwa . Ustaliliśmy o jakie zmiany prosić o zgode dodatkowo projektantów Archetonu i to właściwie tyle Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.02.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Damy radę Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.02.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 150 tys:) My za taką samą kwote chcemy wybudować prosty jak stodoła domek z 65-70 m parter i poddasze nieuzytkowe - nieuzytkowe ze względu na bank żeby dostać kredyt ale z możliwościa adaptacji na przyszość ... chodźcie do nas na wątek Jest więcej co chcą budować podobnie, na kredyt zwykle itd;) Zapraszam , miło będzie rozmawiać o postępach i doświadczeniach:) http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1020600#1020600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 04.02.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 sebo8877 Właśnie obejrzeliśmy domek na Twojej stronie- fajny My też długo, chyba ze dwa lata szukaliśmy domu do remontu. Ale żaden tak fajny nam się trafił za rozsądną cenę Zawsze chcieli od nas nie mniej niż 90 tys. A ten Wasz wydaje sie w całkiem dobrej kondycji - i ta czerwona cegła ....marzenie Pozdrawiamy z Pałuckich stron cyla i mąż cyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 04.02.2006 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 AHA! I nie uciekajcie tak zaraz do tych "oszołomów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 04.02.2006 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ojej...Cyla dlaczego nie? Definicja jest plynna,,, Nie chcesz do nas przyjsc? Szkoda...ale zeby zniechęcać innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 cyla dziękiza słowa otuchy no i suuupeeer że Ci sie podoba nasz domek. Jak zawsze to bywa to znaleźliśmy go przez przypadek - niedalwko nas drewniany dom do remontu kupili moji teściowie (my wtedy mieszkaliśmy jeszcze na śląsku) podjechałem do nich zobaczyć co trzeba zrobic i jak zrobic - no i wypatrzyłem wtedy ten mój - włamałem się do środka - zobaczyłem i stwierdziłem że jest w dobrej kondycji - mały ywwiad wśród sasiadów - ci mają znajomości w gminie - ta z koleji adres własciciela - i tak trafiliśmy na właścicielkę - w dniu w którym miała iśc do agencji nieruchomośąci dać ogłoszenie o jego sprzedaży trafiliśmy do niej - kupiliśmy za cene o której juz pisałem. Trochę szczęscia i opatrzności w tym było. Remont nie jest ciężki - pod warunkiem ze możesz liczyć na pomoc rodziny. Pozdrawiam gorąco Ciebie i męza pomimo że Aida77 chyba cię zmartwię ale za 50 tyś nie dasz rady wybudować takiego domu na gotowo - 150 to tak - ale z tym Twoim postem coś dziwnego się stało nie wiadomo jak go czytać Nie martw się większośc buduje na kredyt ja też na kredyt - DAMY radę Kochani Damy radę - trzeba wierzyć i trzeba chcieć to dwa zasadnicze argumenty prące całośc do przodu. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 05.02.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Sebo8877, aj pisałam 150 tys czyli tak jak Cyla tylko, że mi sie shift nacisnął i zamiast jedynki wskoczył wykrzyknik. Moj post był odpowiedzą na post Cyli ten żeby nie uciekać do ososzłomów, tam było więcej ludzi o podobnym założeniach dlatego myślałam, zę można łatwiej porozmawiac i wymieniac się doświadczeniami. Cyla ja się po prostu ucieszyłam, że założenia mamy podobne...aha a post poprawilam zeby byl bardziej czytelny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 05.02.2006 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Ależ Aido to był taki sobie żarcik Ja sama do Was zaglądam często i poczytuje sobie Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 05.02.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 ZArnik? A mnie się przykro zrobiło...no ale już ok:) A cele faktycznie idento mamy dokladnie ta sama kwota:) Projekt Wasz oglądalam i bardzo mi się podoba, a ten watek to zalozytlam oglnie dla wszystkich bo nei znalazlam podobnego;) I mialam, nadzieje ze pojawiq się informacje albno jakies odnosniki potwierdzające to żę śę da i mozna miec to co chce za taką kwote. ps a ja cie nei widziałam gdzies na jakims wątku o kredytach? Bo naprawde Cie gdzies widzialam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 05.02.2006 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Aida77 A widziałaś,widziałaś pewnikiem w Klubie Kredytobiorców u Tabalugi . Ja też szukałam informacji o kosztach itp. i założyłam ten wątek. Ciesze się że Ci się nasz Chaberek2 podoba-długo go szukaliśmy Pozdrawiam serdecznie cyla P.S. I się już nie gniewaj no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 05.02.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 sebo8877 Mój mąz otrzymał ten wizerunek by się odróżnić ode mnie Szukaliśmy aniołka , ale nie było Pozdrawiamy serdecznie cyla P.S. Taki najgorszy to on nawet nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.02.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Moja żona powtarza ..."mąż budowlaniec to skarb" ... ja tylko cytuje jej słowa Sufity skończyłem zabieram się za schody Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 06.02.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 AHA! I nie uciekajcie tak zaraz do tych "oszołomów" Hey Cyla przecięż można zaglądać tam i tutaj.Niewidze przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.02.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Stare niewygodne schody żelbetowe z parteru na poddasze wpadły wczoraj do piwnicy Ale było cięzko uff Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 07.02.2006 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 DARIO2 No ja wiem! Tak sobie zażartowałam tylko! Też tam zaglądam bo już niedługo porywamy się na kredyt Mam do Was pytanie: Czy istnieje w ogóle coś takiego jak lżejszy (czytaj tańszy strop) Chodzi mi o strop nad garażem , u góry miałby być strych..Pytam najpierw Was coby się nie wygłupić przed panią architekt! I tak jej już zadałam milion pytań za, które teraz płonę ze wstydu Ale ja sie na tym nie znam!!! Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.02.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Dla cyli i jej męża Zastanów sie nad nastepującymi rozwiązaniami Drewniany - może masz dostęp do taniego drewna Technologia termomuru - belki styropianowe zlewane betonem - taniej bądź porównywalnie ze stropem żelbetowym ale za to cieplej w nogi sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts