Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ja coś wybuduje

cyla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Hejo! :D

Poradżcie - czy to dużo czy tak sobie !!!!

Byliśmy u pana budowlańca i jego propozycja wygląda następująco za całość tzn. stan surowy otwarty chce 15.000PLN ,w tym za piwnice i fundamenty 6.000(bo to chcemy zrobic w tym roku...

Mój mąz mówi ,że bierzemy gościa ale ja bym się jeszcze poszwędała po okolicy za kimś tańszym. Beti czytam ,że Ty na murarke przeznaczyłaś 3.500 to naprwde maluńko........

Pozdrawiam cyla 8)

no 3,500 to może i mało jak czytam wyceny forumowiczów ale dla mnie to i tak sporo kasy bo to 3 wypłaty męża :wink: ale nasz majster wyliczył to na dniówki murarzy i tak mu wyszło poza tym zawsze ma być jeden pomocnik od nas :-?

My fundamenty robiliśmy sami po świętach piwnice też mamy robić sami

Czyli rozumiem że u was murarka i pierwszy strop ma kosztować 9 tyś tak??

czy w tą kwotę jeszcze coś wchodzi??

Sebo

O robociźnie , o samej robociźnie!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

U nas niestety ceny tak się kształtują i chyba nikogo tańszego nie znajdziemy.A wiemy też ,że to dobry fachmen i solidny wiec pewnie sie na niego zdecydujemy :-?

Pozdrawiam cyla 8) i mąż:evil:

PS. A dach odkładamy na przyszły rok więc wtedy nas będzie głowa na ten temat bolała :roll: :roll: :roll:

Hej,

ja moge podac aktualne koszty (w zeszlym tygodniu negocjowane).

Okolice W-wy.

Dom 150 m2 z garazem, dach 2-spadowy.

Wycene zrobilo mi 5 ekip (wydzwonilem w sumie 8 , ale jedna ekipa juz nie ma czasu w tym roku, jedna chciala 300 zl za wycene, jedna mnie wogole olala).

Koszty za sama robocizne mam nastepujace (do wiezby wlacznie, bez dachu):

1. 25 tys.

2. 25 tys, ale bez robot ziemnych

3. 28 tys.

4. 30 tys.

5. 37 tys.

Tak wiec jak dla mnie 15 tys. to byloby super tanio.

Chyba odpuszcze dalsze poszukiwania i wybiore miedzy ekipami za 25, a 28 tys. Wszystkie z polecenia.

Q.

qdlatyNo widzisz to jednakowoż Warszawa :roll: No i będziesz miał więźbe :wink:

Mój mąż właściwie już się na tego naszego budowlańca zdecydował,chyba ,że mu wytrzasne spod ziemi tańszą ekipę :o

Pozdrawiam cyla 8)

Beti Twój dziennik super jest!!!!Ja jakoś do stworzenia własnego śmiałości nie mam :oops: Chociaż dla potomnych by się zdało :wink: !!!

Cyla 8) i mąż :evil:

Jak macie tego fachmana sprawdzonego i solidnego to nie szukaj nikogo innego bo możesz zamienić siekierke na kijek. :)

Jak ekipa sparadzona i rzetela warto dac pare groszy drożej w zamian za święty spokój !!!

Jakos ja nie mam czasu na napisanie dziennika remontu :)

A zdałoby sie to wykonać :)

Tak fajnie to u Beti wyglada :)

sebo8877