Whitemag 15.01.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witam serdecznie,po dlugim poszukiwaniu tej jedynej działki...wreszcie ją znalazłem. Mam jednak pytanie. Działka położona jest w Warszawie na Białołęce - i tam niestety większość działek ma status rolny. Działka jest przeznaczona pod budownictwo jednorodzinne, z WZ tez nie będzie problemu. Problem może się jednak pojawić przy zaciąganiu kredytu pod jej zakup... czy znacie banki, które skredytują zakup takiej działki rolnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.01.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Gdzieś tu czytałam, że pani w banku zrobiła wielkie oczy jak ktoś powiedział, że chce kredyt na działkę...Cos chyba to brzmiało tak: "wszyscy którzy biorą kredyt, maja już działkę, nikt nie bierze kredytu na ziemię"Zdaje się, że chodzi o zabezpieczenie kredytu.W każdym razie chyba marne szanse - ale popytać w bankach można...Wydaje mi się, że tu nie chodzi o prawo - tylko o widzimisie banku, tak jak to jest w wielu przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszczep 19.01.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 mam podobny problem, mam juz działkę rolniczą z domem który chcę modernizować ale uzyskanie kredytu okazało się W GE niemożliwe ... Uzyskałem Pozwoleni na budowę i szukam banku na dokończenie mojego zamierzenia. Moze jakies podpowiedzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdobra1 24.02.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Chciałabym odswieżyć ten wątek. Może od ostatniego posta coś się zmieniło? Szukam banku, który udzieliłby kredytu na zakup działki pod zastaw ziemi rolnej czy działki rolnej, w każdym razie NIE budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 24.02.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Wydaje mi się, że taki kredyt oferuje Millenium i chyba INGbank. Myślę, że jest ich więcej.Czy kredyt ma być na 100% wartości działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 24.02.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Millenium - "zakup nieruchomości rolnej z posiadaną zabudową siedliskową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszczep 26.02.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 witam, minęło juz troszkę czasu od mojego postu. Starałem się o kredyt w "Millenium" ale okazało się ze można dostać kredyt do 0,5ha... było tylko jedno wyjście GE Money, 100% finansowania inwestycji. Mury juz stoją, jest dach a od marca będziemy pracować w środku . dla jasności działka rolna o pow. 1,41 ha na której znajdował się budynek gospodarczy. Inwestycja polegajaca na rozbudowie i modernizacji, a takze zmianie użytkowania na cele mieszkalne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba________ker 26.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Kredyty hipoteczny na działkę budowlaną oferuje bank DOM. Prowizja kredytowa - 0%-4,5%, inspekcja przedmiotu zabezpieczenia - 200 zł, za wcześniejszą spłatę - wg wzoru ustalonego przez bank http://www.bankdom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba________ker 26.02.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ja wybrałem kredyt na 100% działki i domu w Santander Consumer Bank. Mają najdłuższy okres kredytowania, aż 40 lat. Więcej na... http://pozyczki-hipoteczne.pl/ptfbank.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 27.02.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Lukas Bank - w naszym przypadku działka była rolna, ale WZ zezwalały na zabudowę jednorodzinną w odległości 100m od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts