Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt na działkę rolną

Whitemag

Recommended Posts

Witam serdecznie,

po dlugim poszukiwaniu tej jedynej działki...wreszcie ją znalazłem. Mam jednak pytanie. Działka położona jest w Warszawie na Białołęce - i tam niestety większość działek ma status rolny. Działka jest przeznaczona pod budownictwo jednorodzinne, z WZ tez nie będzie problemu. Problem może się jednak pojawić przy zaciąganiu kredytu pod jej zakup... czy znacie banki, które skredytują zakup takiej działki rolnej?

Gdzieś tu czytałam, że pani w banku zrobiła wielkie oczy jak ktoś powiedział, że chce kredyt na działkę...

Cos chyba to brzmiało tak: "wszyscy którzy biorą kredyt, maja już działkę, nikt nie bierze kredytu na ziemię"

Zdaje się, że chodzi o zabezpieczenie kredytu.

W każdym razie chyba marne szanse - ale popytać w bankach można...

Wydaje mi się, że tu nie chodzi o prawo - tylko o widzimisie banku, tak jak to jest w wielu przypadkach.

• 1 year później...
witam, minęło juz troszkę czasu od mojego postu. Starałem się o kredyt w "Millenium" ale okazało się ze można dostać kredyt do 0,5ha... było tylko jedno wyjście GE Money, 100% finansowania inwestycji. Mury juz stoją, jest dach a od marca będziemy pracować w środku :-). dla jasności działka rolna o pow. 1,41 ha na której znajdował się budynek gospodarczy. Inwestycja polegajaca na rozbudowie i modernizacji, a takze zmianie użytkowania na cele mieszkalne. pozdrawiam