qwazar 13.07.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ludziska napiszcie coś bo czas się kończy do zkupu pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.08.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Podnoszę...piszcie, ja mam powierzchnię 130m .... niby piszą w opisie tego cuda , że 17KW nadaje się do pow. 160m , więc chyba nadałby sie i u mnie . Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 27.08.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ja wybiorę pomiędzy Termo-Tech albo Per-Eko bo:- duże markety budowlane mają to już któryś rok na tapecie- w miarę uniwersalne palą pelety i ekogroszek (z tym paleniem papierów to ja sobie daruję - pamiętacie Franka Dolasa w "Jak rozpętałem...")- producenci są dość doświadczeni, (sprzedawca w markecie tak powiedział)- mało tu opinii, ale tylko jedna niedobra!!!! p.s. kupię kocioł ok. 80Watt na m2 z bardzo małym plusem na pelet, który jest mniej energetyczny czyli wychodzi u mnie 10kW to kupię 17kW. nie pamiętam gdzie czytałem, ale palenie na "niskich obrotach" to sadze i inne sprawy.ktoś to oblicza więc po co kombinować. będzie kominek i może solarek kiedyś, a może rekuperatorek.pardą, to nie wątek marzycielski a obliczamy kociołek na przykład u nich: http://www.per-eko.pl/main.php?show=kalkulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 15.12.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Piszcie, piszcie jak się sprawuje po latach użytkowania? Zdał egzamin, zdaje? Zastanawiam się nad nim i zastanawiam... a w tym tygodniu muszę się już zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaneta2 14.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ten link powyżej do kalkulatora per-eko jest nieaktulany. podaje wam aktualnego: http://per-eko.pl/?-b-kalkulator-mocy-kotla-c.o.-b-,164 A co do moich doświadczeń to po dwóch latach są jak najbardziej pozytywne Na początku miałam tylko problem, ale nie z winy kotła, tylko niefachowych fachowców, którzy niby to mieli się na wszystkim znać i podłączyć każdy kocioł. Niestety ich mniemanie nie pokrywało z praktyką. Zadzwoniłam po serwisantów prosto do firmy, bo z tego co się orientuję to jeżdżą z serwisem po całej Polsce i nie każą długo czekać. I tak jak pisze kolega wyżej, załatwili wszystko szybko i miło. Ustawili pracę kotła na 57 st. i wszystko jest ok. W zimę temp. 24 st. Jak lekka zima, to zasyp groszku wystarcza prawie na cały tydzień. Więc za całokształt wystawiam POZYTYW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakobs1977 17.06.2022 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 i jaką klasę nadalibyście temu kotłowi? you know what I mean... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts