Rysiu 13.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A jak wyglada wczesniejsza splata? 0%? Jesli tak to faktycznie super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A jak wyglada wczesniejsza splata? 0%? Jesli tak to faktycznie super... Chyba 0% ale teraz nie pamietam, ale w ING nie da sie przewalutowac napewno BPH teraz ma promocje, 1% prowizja a oprocentowanie wibor6M+marza 1% gwarantowane do konca kredytu i jak dzis bierzesz to po dzisiejszym kursie wibor6m wiec w rezultacie wychodzi cos kolo 5.05% (kurs wiboru z piatku), wiec mniej niz w ING poza tym wszystko 0% przwalutowanie, wczesniejsza splata acczkolwiek tu jest maly kruczek zeby byla zero to w ciagu pierwszych trzech lat nie mozna splacic wiecej niz 50% kredytu ale nie sadze zeby ktos zamierzal taki kredyt splacac w trzy lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.03.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Rafał, a to oprocentowanie w ing masz gwarantowane w umowie czy nie? W ING w umowie jest gwarantowane marza 1% + Wibor6M z ostatniego dnia miesiaca a ze ostatniego lutego Wibor6M=4.11% wiec narazie wychodzi im 5.11% aha, dzięki! To fajnie. Wbk też tak ma i właśnie mój mąż cały czas się upiera, że w wbku wyjdzie nam najkorzystniej i tłumaczy mi dlaczego, ale zabijcie mnie - nic nie kapuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 13.03.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A jak wyglada wczesniejsza splata? 0%? Jesli tak to faktycznie super... Chyba 0% ale teraz nie pamietam, ale w ING nie da sie przewalutowac napewno BPH teraz ma promocje, 1% prowizja a oprocentowanie wibor6M+marza 1% gwarantowane do konca kredytu i jak dzis bierzesz to po dzisiejszym kursie wibor6m wiec w rezultacie wychodzi cos kolo 5.05% (kurs wiboru z piatku), wiec mniej niz w ING poza tym wszystko 0% przwalutowanie, wczesniejsza splata acczkolwiek tu jest maly kruczek zeby byla zero to w ciagu pierwszych trzech lat nie mozna splacic wiecej niz 50% kredytu ale nie sadze zeby ktos zamierzal taki kredyt splacac w trzy lata. Ale czy 1% + WIBOR zalezy tez jakos od wkładu własnego? Ładnie to wygląda, naprawdę. CHoć przyznam że wciąż rozważam CHF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Rafał, a to oprocentowanie w ing masz gwarantowane w umowie czy nie? W ING w umowie jest gwarantowane marza 1% + Wibor6M z ostatniego dnia miesiaca a ze ostatniego lutego Wibor6M=4.11% wiec narazie wychodzi im 5.11% aha, dzięki! To fajnie. Wbk też tak ma i właśnie mój mąż cały czas się upiera, że w wbku wyjdzie nam najkorzystniej i tłumaczy mi dlaczego, ale zabijcie mnie - nic nie kapuję WBK to nawet na pierwsze 2 lata daja marze 0.5%+ wibor a pozniej marze 1% ale nei wiem czy jest gwarantowana do konca kredytowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A jak wyglada wczesniejsza splata? 0%? Jesli tak to faktycznie super... Chyba 0% ale teraz nie pamietam, ale w ING nie da sie przewalutowac napewno BPH teraz ma promocje, 1% prowizja a oprocentowanie wibor6M+marza 1% gwarantowane do konca kredytu i jak dzis bierzesz to po dzisiejszym kursie wibor6m wiec w rezultacie wychodzi cos kolo 5.05% (kurs wiboru z piatku), wiec mniej niz w ING poza tym wszystko 0% przwalutowanie, wczesniejsza splata acczkolwiek tu jest maly kruczek zeby byla zero to w ciagu pierwszych trzech lat nie mozna splacic wiecej niz 50% kredytu ale nie sadze zeby ktos zamierzal taki kredyt splacac w trzy lata. Ale czy 1% + WIBOR zalezy tez jakos od wkładu własnego? Ładnie to wygląda, naprawdę. CHoć przyznam że wciąż rozważam CHF... Szczerze powiem nie wiem bo ja mam wklad wiec rozwarzalem swoja obcje ale z Milanowka do grodziska do BPH daleko nie masz wiec moze warto podjechac sie dowiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 13.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A jak wyglada wczesniejsza splata? 0%? Jesli tak to faktycznie super... Chyba 0% ale teraz nie pamietam, ale w ING nie da sie przewalutowac napewno BPH teraz ma promocje, 1% prowizja a oprocentowanie wibor6M+marza 1% gwarantowane do konca kredytu i jak dzis bierzesz to po dzisiejszym kursie wibor6m wiec w rezultacie wychodzi cos kolo 5.05% (kurs wiboru z piatku), wiec mniej niz w ING poza tym wszystko 0% przwalutowanie, wczesniejsza splata acczkolwiek tu jest maly kruczek zeby byla zero to w ciagu pierwszych trzech lat nie mozna splacic wiecej niz 50% kredytu ale nie sadze zeby ktos zamierzal taki kredyt splacac w trzy lata. :D :D SORRY ale rozbawiłeś mnie KAŻDY BANK opiera swoje oprocentowanie na Wiborze. Stawka Wibor 6,9,12M wynosi w tej chwili 4,1 http://www.money.pl/pieniadze/depozyty/zlotowe/ w KAZDYM BANKU. jakbyś nie liczył to 4,1 + 1 zawsze da 5,1. Jesli Wibor się zmieni do 4,05 ( z tego co wiem nie zmienił się) to zmieni się oprocentowanie kredytów w KAZDYM banku. Nie chcę tutaj dyskredytować jednego banku a reklamować drugiego. Chciałbym, tylko, zeby ktoś kto udziela rad wiedział co mowi........ My też zastanawiamy się nad ING. Jeszcze go dokładnie nie sprawdziliśmy wiec nie napiszę niczego sensownego na jego temat. W grę wchodzi jeszcze WBK - oferta też bardzo korzystna, niskie oprocentowanie. Ja jestem po analizie umowy kredytowej. Wg mnie jest OK. A mBank? Mają ciekawy mechanizm bilansujący. I w razie czego można przewalutować na CHF, a w ING nie... Przewalutować możesz zawsze na inny bank. Przy przenoszeniu kredytów masz większe możliwości z negocjacją marży niż w przewalutowaniu w tym samym banku Ja biore w ING. Brak prowizji i najniższa marża jaką udało mi się uzyskać. ???Najnizsza marza ??? czyli jaka bo mi udalo sie nizsza uzyskac w Nordea ale to juz potym jak papiery zlozylem w BPH 0,9% A jak wyglada wczesniejsza splata? 0%? Jesli tak to faktycznie super... tak 0% za wcześniejszą spłatę Rafał, a to oprocentowanie w ing masz gwarantowane w umowie czy nie? jak w każdym banku masz gwarantowaną tylko marżę. Wibor jest zmieniany co 6 miesięcy W ING owe reklamowane 5,11% jest zawsze czy zalezy od wkladu wlasnego? ja mam 20% wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A jak wyglada wczesniejsza splata? 0%? Jesli tak to faktycznie super... Chyba 0% ale teraz nie pamietam, ale w ING nie da sie przewalutowac napewno BPH teraz ma promocje, 1% prowizja a oprocentowanie wibor6M+marza 1% gwarantowane do konca kredytu i jak dzis bierzesz to po dzisiejszym kursie wibor6m wiec w rezultacie wychodzi cos kolo 5.05% (kurs wiboru z piatku), wiec mniej niz w ING poza tym wszystko 0% przwalutowanie, wczesniejsza splata acczkolwiek tu jest maly kruczek zeby byla zero to w ciagu pierwszych trzech lat nie mozna splacic wiecej niz 50% kredytu ale nie sadze zeby ktos zamierzal taki kredyt splacac w trzy lata. :D :D SORRY ale rozbawiłeś mnie KAŻDY BANK opiera swoje oprocentowanie na Wiborze. Stawka Wibor 6,9,12M wynosi w tej chwili 4,1 http://www.money.pl/pieniadze/depozyty/zlotowe/ w KAZDYM BANKU. jakbyś nie liczył to 4,1 + 1 zawsze da 5,1. Jesli Wibor się zmieni do 4,05 ( z tego co wiem nie zmienił się) to zmieni się oprocentowanie kredytów w KAZDYM banku. Nie chcę tutaj dyskredytować jednego banku a reklamować drugiego. Chciałbym, tylko, zeby ktoś kto udziela rad wiedział co mowi........ Wyobraz sobie ze przeprowadzilem analizy aczkolwiek sas to dane na zeszly tydzien w srode wibor wynosil 4.05 + 1% daje 5.05% I jest liczony wibor na dany dzien natomiast ING bierze zawsze na ostatni dzien poprzednioego miesiaca i jest ta roznica wiec zanim zaczniesz sie z kogos wysmiewac to sprawdz dokladnie Ja biore w ING. Brak prowizji i najniższa marża jaką udało mi się uzyskać. ???Najnizsza marza ??? czyli jaka bo mi udalo sie nizsza uzyskac w Nordea ale to juz potym jak papiery zlozylem w BPH 0,9% Akurat mi zaproponowano 0.8 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 I jeszcze jedno. Ja tez nikogo nie namawiam na dany bank bo kazdy decyzje musi podjac idywidualnie do swojej sytuacji Ja tylko staram sie przekazac najlepiej jak potrafie wszystkie informacje jakie udalo mi sie uzykac pio rozmowach w kilku bankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.03.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 WBK to nawet na pierwsze 2 lata daja marze 0.5%+ wibor a pozniej marze 1% ale nei wiem czy jest gwarantowana do konca kredytowania Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 13.03.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 aha, dzięki! To fajnie. Wbk też tak ma i właśnie mój mąż cały czas się upiera, że w wbku wyjdzie nam najkorzystniej i tłumaczy mi dlaczego, ale zabijcie mnie - nic nie kapuję WBK to nawet na pierwsze 2 lata daja marze 0.5%+ wibor a pozniej marze 1% ale nei wiem czy jest gwarantowana do konca kredytowania Super. Zauważ tylko jedną sprawę. Pierwsze dwa lata to wyplata transz i budowa, więc faktycznie spłacasz mniejsze odsetki. Tak naprawdę spłata kredytu zaczyna się od tzw. części hipotecznej, czyli od a) wykorzystania pełnej kwoty kredytu b) oddania budynku do użytkowania Więc jeśli w późniejszym czasie marża nie jest gwarantowana na poziomie max 1% to daruj sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 aha, dzięki! To fajnie. Wbk też tak ma i właśnie mój mąż cały czas się upiera, że w wbku wyjdzie nam najkorzystniej i tłumaczy mi dlaczego, ale zabijcie mnie - nic nie kapuję WBK to nawet na pierwsze 2 lata daja marze 0.5%+ wibor a pozniej marze 1% ale nei wiem czy jest gwarantowana do konca kredytowania Super. Zauważ tylko jedną sprawę. Pierwsze dwa lata to wyplata transz i budowa, więc faktycznie spłacasz mniejsze odsetki. Tak naprawdę spłata kredytu zaczyna się od tzw. części hipotecznej, czyli od a) wykorzystania pełnej kwoty kredytu b) oddania budynku do użytkowania Więc jeśli w późniejszym czasie marża nie jest gwarantowana na poziomie max 1% to daruj sobie I w tej wypowiedzi zgodze sie z Rafalem a osobiscie nie sprawdzilem czy maja gwarantowane. mala uwaga Rafalku pomyliles troszke cytaty w WBK zuczek chce brac a nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Rafal_G-ce - jesli jestes tak zorientowany moze bys sie wypowiedzial na temat Nordea na pierwszy rzut oka daliu mi dobre warunki marze 0.8% twierdza ze gwarantowana do konca ale wszczegoly jeszcze sie nie zaglebilem i przeraza mnie unich ilosc papieorlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Super. Zauważ tylko jedną sprawę. Pierwsze dwa lata to wyplata transz i budowa, więc faktycznie spłacasz mniejsze odsetki. Jeśli jest karencja np 2 lata to co spłacam przez te dwa lata tylko kapitał czy tylko odsetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 13.03.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 BPH teraz ma promocje, 1% prowizja a oprocentowanie wibor6M+marza 1% Akurat mi zaproponowano 0.8 % Zdecyduj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 13.03.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Dzisiaj moja chwila prawdy DOM BANK 55 tyś z konsolidacja - % wywalczony to 2,6 w CHF??? Sie okaże czy dostaniemy sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 BPH teraz ma promocje, 1% prowizja a oprocentowanie wibor6M+marza 1% Akurat mi zaproponowano 0.8 % Zdecyduj sie Czytaj ze zrozumieniem a nie wycinasz kawalki 0.8% nordea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 13.03.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Wyobraz sobie ze przeprowadzilem analizy aczkolwiek sas to dane na zeszly tydzien w srode wibor wynosil 4.05 + 1% daje 5.05% I jest liczony wibor na dany dzien natomiast ING bierze zawsze na ostatni dzien poprzednioego miesiaca i jest ta roznica wiec zanim zaczniesz sie z kogos wysmiewac to sprawdz dokladnie Człowieku Wibor 6M jest jak nazwa wskazuje średnią z 6-ciu miesięcy! Komu chcesz wmówić że są mozliwe wahania na poziomie pół punktu w ciągu kilku dni?? Wibor "na dany dzień" w zeszłym tygodniu był 4,11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.03.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Super. Zauważ tylko jedną sprawę. Pierwsze dwa lata to wyplata transz i budowa, więc faktycznie spłacasz mniejsze odsetki. Jeśli jest karencja np 2 lata to co spłacam przez te dwa lata tylko kapitał czy tylko odsetki? Ponawiam pytanie Wiem, że bardzo amatorskie, ale proszę o wyrozumiałość... Co znaczy, że przez pierwsze dwa lata płacę niższe odsetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.03.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Wyobraz sobie ze przeprowadzilem analizy aczkolwiek sas to dane na zeszly tydzien w srode wibor wynosil 4.05 + 1% daje 5.05% I jest liczony wibor na dany dzien natomiast ING bierze zawsze na ostatni dzien poprzednioego miesiaca i jest ta roznica wiec zanim zaczniesz sie z kogos wysmiewac to sprawdz dokladnie Człowieku Wibor 6M jest jak nazwa wskazuje średnią z 6-ciu miesięcy! Komu chcesz wmówić że są mozliwe wahania na poziomie pół punktu w ciągu kilku dni?? Wibor "na dany dzień" w zeszłym tygodniu był 4,11 Czlowieku ja tylko przekazuje to co wiem a jesli gdzies sie myle bo jestem niedoinformowany to sprostuj a nie sie wysmiewasz czy pokrzykujesz. Forum zostalo zalozone z mysla pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts