gildor 08.05.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 to zobacz tu: http://www.open.pl/of/index.jsp?place=Menu2&news_cat_id=30&layout=4&page=houseLoanSearch jakis poglad jest na kredyty Bardzo nierzetelne porównanie. Nie wiem jak wygląda z innymi bankami, ale dwa które odwiedzałem ostatnio ING i Lukas w tabeli maja się nijak do rzeczywistości. Porównanie wg mnie ułożone pod konkretne banki. OF ma czasami specjalne oferty w bankach. jak kazdy broker pewnie. mi nie chodzi w tym o kolejnosc, a o warunki. nie zauwazylem rozbieznosci, a na strone trafilem po tym jak juz banki wybralem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Propozycja Nordea 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,76 % do dyskusji marża banku 1,2% + Libor 6m Prowizja banku 1% Wcześniejsza spłata 0% po 3 latach. Możliwe nadpłaty. Jeśli ostatnia rata nastapi przez okresem 3 lat - od ostatniej raty 1 % Wycena działki - cena z aktu notarialnego Wizyta inspektora - za darmo Ubezpieczenie na życie obowiązkowo dla zarabiającego więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.05.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Ubezpieczenie na życie obowiązkowo dla zarabiającego więcej. ale to ubezpieczenie maja za darmo. obowiązkowe ale za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 09.05.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 to zobacz tu: http://www.open.pl/of/index.jsp?place=Menu2&news_cat_id=30&layout=4&page=houseLoanSearch jakis poglad jest na kredyty Bardzo nierzetelne porównanie. Nie wiem jak wygląda z innymi bankami, ale dwa które odwiedzałem ostatnio ING i Lukas w tabeli maja się nijak do rzeczywistości. Porównanie wg mnie ułożone pod konkretne banki. OF ma czasami specjalne oferty w bankach. jak kazdy broker pewnie. mi nie chodzi w tym o kolejnosc, a o warunki. nie zauwazylem rozbieznosci, a na strone trafilem po tym jak juz banki wybralem. Ja porównałem oferty dwóch banków które biorę pod uwagę i znam ofertę i jest spora różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.05.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Ja porównałem oferty dwóch banków które biorę pod uwagę i znam ofertę i jest spora różnica. to może zdradź różnice, może się bowiem okazać, że i ja wybrałem te banki, a chce złożyć wnioski do dwóch przez OF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Zdaję relację: KREDYTY Propozycja Santander (PTF) 352.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,97 % marża banku ( można się domyślić - 1,4%) + Libor 6m Rata : 1.512 pln Prowizja banku 0% Wcześniejsza spłata 0% Wycena działki - 600 pln Bez obowiązkowego ubezpiecznia na życie Propozycja Nordea 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,76 % do dyskusji marża banku 1,2% + Libor 6m Rata: 1494 pln Prowizja banku 1% Wcześniejsza spłata 0% po 3 latach. Możliwe nadpłaty. Jeśli ostatnia rata nastapi przez okresem 3 lat - od ostatniej raty 1 % Wycena działki - cena z aktu notarialnego Wizyta inspektora - za darmo Ubezpieczenie na życie obowiązkowo dla zarabiającego więcej. Propozycja Dom Bank 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,27 % do dyskusji marża banku 1,25% + Libor 3m Rata: 1450 pln Prowizja banku od 0,5 do 1% Wcześniejsza spłata 0% Nadpłaty - tak Wycena działki - 0 pln Wizyta inspektora - brak - tylko zdjęcia z realizacji Propozycja GE Money Bank 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,2 % Po kilku miesiącach terminowych spłat możliwa obniżka oprocentowania o 0,2 % marża banku .....% + Libor 3m Rata: 1430 pln Prowizja banku od 0% Wcześniejsza spłata 0% po 3 latach ( przez 3 lata możliwa nadpłata do 50% kredytu) Wycena działki - 0 pln Ubezpieczenie na życie i od utraty pracy wliczone już w ratę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 I dokładnie - toczka w toczkę - tak jak na linku z OPen F - do gildora - bardzo dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witajcie nam BPH proponuje takie warnki: kwota kredytu : 218 000 - więcej nam nie chcą dać 0% wklad własny kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,82 % marża1,25% + Libor 6m rata kredytu 926 zł No i generanie za prewalutowani i wcześniejsze splaty 0zł ale to przy złozeniu wniosku do końca maja... Nefer jak tak patrze na Twoje warunki, to wygląda na toże wkald wąłsny nei ma takiego znaczenia, a tyle jest o niego szumu zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 10.05.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Aida, mam 2 pytania: 1. Czy za 218 tys. chcecie kupić działkę, zbudować dom i wykończyć go?? 2. Czy te banki nie pobierajš przypadkiem prowizji za przeharmonogramowanie? (tzn. możesz nadpłacić, ale nie ma to znaczenia, bo i tak leży to na koncie technicznym nieoprocentowanym dopóki nie przeharmonogramujesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 10.05.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Propozycja Dom Bank oprocentowanie w skali roku : 2,27 % do dyskusji marża banku 1,25% + Libor 3m tu masz jakiś błąd. LIBOR 3M na dziś to 1,4%, wiec z marżą 1,25% to raczej 2,65% nie 2,27%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Propozycja Dom Bank oprocentowanie w skali roku : 2,27 % do dyskusji marża banku 1,25% + Libor 3m tu masz jakiś błąd. LIBOR 3M na dziś to 1,4%, wiec z marżą 1,25% to raczej 2,65% nie 2,27%. Wiem, dopytałam 3 razy - kolega twierdził, że to OK i że LIbor to 1,02 ????? Mnie się też coś nie podobało , ale się zaparł - chyba, że to libor w dzisiejszego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Propozycja Dom Bank oprocentowanie w skali roku : 2,27 % do dyskusji marża banku 1,25% + Libor 3m tu masz jakiś błąd. LIBOR 3M na dziś to 1,4%, wiec z marżą 1,25% to raczej 2,65% nie 2,27%. Tez to zauwazylam Bodiniusz Odpowiedz na pytanie 1: tak - gdzies juz było duuzo na ten temat ze nuie damy rady za tyle wybudowac, a wogole ze to paranoja splacac taki kredyt itd, itp..ale domek najbanalniejszy 70 m plus poddasze na potem dwuspadowka po kwadracie, moze byc skromnie wykonczony bez podjazdow, garazy itd...wykonczenie wlasne..., odpowiedz na 2...nie mam pojęcia To była pierwsza rozmowa z bankiem i nie zwrocilismy na to uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 10.05.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Libor 3M dzi wzrósł. I wynosi nawet 1.41%. A odnonie 1 napisała tak małymi lierkami jakby była bardzo niepewna tego, co piszesz... Nie ustosunkuję się do treci, bo nie mam na ten temat pojęcia. Ale oczywicie życzę jak najbardziej powodzenia!!! I może nawet uda się kiedy podwyższyć kredyt? Może już w innym banku itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.05.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 a ja chyba wiem bo czesc bankow zmaist liboru 3 M bierze sredni libor z osattnich 3 meis np ge tak ma ze zmaist operowac libor 3m operuje L3 ktory to indeks jest srednia z 90 dni ( osattni kwartal) poprzedzajacyh mies w którym jest brany kredyt . stad w GE L3=1,09 a nie 1,40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Libor 3M dzi� wzrósł. I wynosi nawet 1.41%. A odno�nie 1 napisała� tak małymi lierkami jakby� była bardzo niepewna tego, co piszesz... Nie ustosunkuję się do tre�ci, bo nie mam na ten temat pojęcia. Ale oczywi�cie życzę jak najbardziej powodzenia!!! I może nawet uda się kiedy� podwyższyć kredyt? Może już w innym banku itd... Bodiniusz napisałam małymi, żeby Wam wątku nie śmiecić rzeczami nei na temat;) Ot tak, żeby się w oczy nie rzucało Musi się udać...Ja jeszcze namawaim meza na szybkie przemeldowanie do tesciow no i wtedy to mozemy dostac dwa razy tyle Takie sa chore te róznice w przyznawaniu kredytow...Z pitów za 2005 wyszlo ze w Krakowie mieszkajc dostaniemy kredyt..uwaga 75 000 w Bielsku 125 000 a w Abramowie 260 000 - znaczy chodzi tu o maksimum... Ja bym była sklonna się premeldowac i zabrac 250 000, mysle że byłoby luzniej A tyle splacac mozemy dalej. Na szczescie biora sotatni rok i z 2006 w bielsku daja nam 218 00, to jest juz do zaakceptowania kwota>> planowalismy zabrac 220 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 11.05.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ja porównałem oferty dwóch banków które biorę pod uwagę i znam ofertę i jest spora różnica. to może zdradź różnice, może się bowiem okazać, że i ja wybrałem te banki, a chce złożyć wnioski do dwóch przez OF Pisałem o tym wcześniej. Nie jest to zadna tajemnica ING 1% marży 0% prowizji Lukas 1,1% marży (0% w pierwszym roku) 0% prowizji Wg tabeli obydwa banki pobierają prowizję a oprocentowanie 5,69 i 5,89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 11.05.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Lukas 1,1% marży (0% w pierwszym roku) 0% prowizji To warunki promocyjne. Ale w niektórych sytuacjach poza promocjš jest lepiej. Ja będę miał: 0.5% prowizji i 0.7% marży przez cały kredyt. A promocyjny wezmę mały na działkę. Planuję spłacić w cišgu roku i będę miał kredyt po kosztach (0% prowizji, 0% marży, 0% za wczeniejszš spłatę bo kredyt konsumencki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.05.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Propozycja Kredyt Bank 352.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 28 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,15 % marża banku + Libor 6m Rata : 1.668 pln ale to raty malejące (ostatnia 1040 pln) Prowizja banku 1,20% - pewnie tu powalczę Wcześniejsza spłata 0% Przewalutowanie – 0% Wycena działki - ? Bez obowiązkowego ubezpiecznia na życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 11.05.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 oprocentowanie w skali roku : 2,15 % Czy to możliwe? Czy wyznaczone przy Liborze historycznym 1%? Znasz marżę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.05.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 oprocentowanie w skali roku : 2,15 % Czy to możliwe? Czy wyznaczone przy Liborze historycznym 1%? Znasz marżę? Nie znam marży, ale mam na papierze :) To jest oferta dla tych ich klientów programu Aquarius ( taki jakiś vip) - i ten kredyt ma tzw. mechanizm bilansujący - mają na stronie - stąd zapewne - znając wysokość dochodów - mogą policzyć jak się będzie bilansowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts