tabaluga1 10.02.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Ja jednak wolę się pospieszyć. Co będzie, jeżeli rzeczywiście nie będą chcieli udzielić kredytu walutowego. W złotówkach byłby trochę trudny do udźwignięcia. Biednemu zawsze wiatr w oczy. A bogatemu to i byk się ocieli. Znacie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 10.02.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 No proszę, zaczęłam trzecią stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.02.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 No - ja tam sie spiesze. Wnioski do GE i Mbanku mam juz zlozone - a Ge na koniec wynegocjowalam 2,2% - zobaczymy co zaproponuja w umowie W zlotowkach nie byloby szans na takie warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.02.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Pewnie, lepiej dmuchać na zimne. Ja jak tylko usłyszałem komunikat Nadzoru Bankowego o planach oganiczenia kredytów we frankach to natychmiast pobiegłem do banku i wziąłem kredyt W tym kraju "wszystko się może zdarzyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 11.02.2006 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Rany, iga9, jak wynegocjowałaś takie warunki?Może miałaś sporo wkładu włsnego? My niestety takowego nie mamy, tzn. na wszystkie papiery i przyłącza i może jeszcze cosik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 11.02.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Z tego co tu czytam to TYLKO ja jestem tak cholernie pechowa,bo o kredyt moge wystąpić z dniem 1 kwietnia,WCZESNIEJ SIĘ POPROSTU NIE DA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 11.02.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Hallo Mam kredyt 100% inwestycji 2,92% w CHF Bank BPH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 11.02.2006 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 A nam GE Money zaproponowal dziś 3,05% w CHF na 100% inwestycji. No na pewno tego tak nie przyjmę. Muszę być twarda i zacząć negocjacje.W listopadzie wzięliśmy kredyt na działkę 40 000 zl frankach i w ogóle się nie targowaliśmy, przyjęliśmy wszystkie ich warunki. Po prostu do głowy by nam nie wpadło, że z bankiem można się targować. Niestety, nie czytaliśmy jeszcze wtedy forum. A w zeszłym roku spłaciliśmy kredyt za mieszkanie i również kredyt bez targowania się. Wszystko w PKO BP. Myślę więc, że jeśli teraz udam się do tego banku i przypomnę o dwóch pozostałych kredytach i o tym , ile na nas zarobili, to teraz zaproponują nam korzystniejsze warunki. A jak nie to spakuję manatki i przeniosę się z kredytem do innego banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.02.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 U nas w Ge najpirw bylo 2,60, pozniej 2,45 - 2,35 a przy samym skladaniu wniosku jak powiedzielismy ze skladamy tez do nnego banku i tam nam dali 2,35% i 0,5% prowizji (tak mamy w Mbanku) to pan na wniosku wpisal 2,2% i powiedzial, ze nawet jak Warszawa bedzie robila problemy to on tak zrobi zeby te 2,2 % zostalo. Zobaczymy jak bedzie. A naszym wkladem (30% inwestycji) jest dzialka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 13.02.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 hej iga, ale jak rozumiem 2,2 % masz przy kursie chf w ge a nie średnim nbp ? co do tego straszenia z końcem kredytów w walutach zagranicznych (czytaj w chf) to z tego co mi wiadomo wynika, że kredyty w takich walutach będą nadal a jedynie będą surowsze (wyższe) warunki, na jakich można ich udzielać. ta rzekoma troska o dobro klienta (coby biedaczek był zabezpieczony przed ewentualną zmianą kursową) to wynik presji polskicj banków (pko) które (ze swej istoty) muszą oferować produkty w walucie polskiej (a które niegdy nie będą tak atrakcyjne jak w walucie obecej). banków zagranicznych (millenium, ge, bph) to nie dotyczy bo nie są stricte bankami polskimi i mogą bez ograniczeń udzielać kredytów w walutach obcych. znając nasze państwo myślę, że trzeba wziąść na luz i zobaczyć co będzie dalej (czy rzeczywiście wprowadzą takie ograniczenia i na jakich warunkach). mi się wydaje, że na razie sondują rynek. przecież - tak na prawdę - jest wolna konkurencja (ue) i tak sobie nie można nakazać (zakazać) udzielania kredytów. taką mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.02.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ludzie błagam pocieszcie mnie.....jestem zalamana tym,ze od kwietnia moze juz nie być kredytow we frankach!!!Czy to bedzie dotyczylo wszystkich bankow??????????? Skąd wiesz, że jednak nie będzie ????? Są już jakieś konkretne decyzje????? TAk się właśnie zastanawiam, ile w tym wszystkim jest straszenia a ile prawdy. Kredyty hipoteczne są dla banków taką kasą, że pewnie tak łatwo nie zrezygnują z franków. Tańszy kredyt oznacza więcej kredytobiorców i więcej zysków dla banków. Napędzili tylko sobie koniunkturę i zacierają tylko ręce. Trzeba być dobrej myśli. Mam nadzieję że masz RACJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.02.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ciekawe gdzie wcięło nasz pokrewny klub- grupę OSZOLOMÓW? Sporo było tam na nasz temat. Hej, przeniesli mój wątek jak ktoś słusznie zauważył do działu prawo i pieniądze....Nie wiem czemu ale cóz A ja wlasnei odkryłam że mi nie przychodziły powiadomienia, myslalam ze ten wątek gdzies zniknal No ale jestescie;) A link do Oszołomów w pospisie;) Pozdrawiam i ide czytac dalej co nowego u kredytobiorcow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.02.2006 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Jestem właśnie po rozmowie z bankiem PKO BP. Dostałam takie warunki:przy kwocie kredytu 250 000 zł we frankach i bez wkładu własnego: -kwota ubezpieczenia od brakującego wkładu własnego 1.680zł,-1,07+1,9= 2.97% przy kwocie 240 000zł (taką kwotę początkowo braliśmy pod uwagę) oprocentowanie wyniosłoby 3.37%Do końca marca mają promocję, tzn. nie poniesiemy żadnych kosztów ewentualnego przewalutowania, czy wcześniejszej spłaty kredytu. Przy okazji spytałam, jak to będzie z tymi kredytami walutowymi. Dziś dostali jakieś nowe dokumenty, dzienniki ,itp. i absolutnie nie ma tam żadnych informacji o likwidacji takich kredytów. Póki co są i chyba to media robią dużo zamieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 13.02.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Kredyty te nia mają być zlikwidowane lecz aby go otrzymać trzeba będzie posiadac przynajmniej 30% wkładu własnego, co ma ograniczyć ryzyko potencjalnego kreytobiorcy na wypadek wachań kursu waluty w której ma kredyt a w której nie zarabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.02.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 hej iga, ale jak rozumiem 2,2 % masz przy kursie chf w ge a nie średnim nbp ? niestety o srenim nbp nie bylo mowy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 15.02.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Tabaluga, Chcąc skorzystac z Twojego "zaproszenia" dołączyłam się do "grupy oszołomów" a dopiero póxniej znalazłam Twoj "autorski wątek":), ale tematy są pokrewne więc mocno nie zbłądziłam po drodze. My narazie walczymy z pozwoleniem na budowę, oby jeszcze 3 tygodnie, a w międzyczasię będziemy rozważac banki i ich "promocje", Na działkę "dało" nam millenium, ale podobno teraz m-bank jest atrakcyjniejszy:) i chyba naszą Magnolię z horyzontów będzie "sponsorował" właśnie on:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 15.02.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Włanie dostałem info że przyznali mi kredytHURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 15.02.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 ronson - gratuluję ! dowiedziałem się właśnie przed chwilą, że papierologii nie trzeba uzupełniać i decyzja w mojej sprawie ma zapaść na początku przyszłego tygla. doradca mój doradza cobym nie cieszył się z tej nowej ustawy o mniejszych opłatach sądowych bo jak mi podwyższą limit to dadzą bumażkę do sądu, że hipo na cele budownictwa mieszkaniowego i nie będę musiał nic płacić a po 2 marca to już będzie płatne 150 na pytanie dlaczego 150 a nie 200 nie odpowiedział mi jednoznacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.02.2006 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Ja już pobralam z banku wszystkie kwestionariusze do wypełnienia, mimo, że jeszcze nie mamy pozwolenia. Ale to kwestia kilku dni. Kredycik będzie w PKO BP- chyba nigdzie nie dadzą nam tak korzystnych warunków na 100% inwestycji- 2,97%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 15.02.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 JA DOSTAŁEM W GE 2,30% NA 100% INWESTYCJI WKŁADEM JEST TYLKO MOJA DZIAŁKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts