Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wykonanie więźby???

Richard_S

Recommended Posts

Hej!

Witam wszystkich!

Jestem zainteresowany wybudowaniem sobie poddasza użytkowego na parterowym domku...

Mam pytanie...

Ile może kosztować wykonanie więżby dla dwuspadowego dachu o powierzchni całkowitej ok 200 m z 6 jaskółkami???

Czy ktoś wie ile może kosztować materiał na więźbe dla takiego dachu???

Pozdrawiam i dzięki za info

PS

A może jakiś cieśla przesłałby mi namiar na siebie i wtedy powiedziałbym mu dokładnie jak ten dach ma wyglądać a on zrobiłby symulacje kosztów???

I może wtedy byśmy się jakoś dogadali...

Warszawa...

Pozdrooo

ja w listopadzie kryłem dach 320m2 z deskowaniem i opapowaniem - zapłaciłem za robociznę 6000zł (materiał na dach był zaje...przykład krokwie koszowe o przekroju 0,18*0,24 dł 10,80m - było co dzwigać :smile:), okolice Jaktorowa/Grodzisk Maz/Warszawa.

Cieśla SUPER - cichy i zapieprza - wiem,że od dziecka siedzi na dachach, ma ze 30lat i poradził mi go kolega z lat młodości - jego szwagier, naprawdę polecam szybko solidnie i na wiosnę będzie mi robił obróbki blacharskie, podbitki i podłogi drewniane w sypialniach. Pozdr

TomekS

Hej!

Dzieki za info...

a mozesz mi podac do gostka jakis namiar???

wydaje sie po Twoim poscie ze jestes zadowolony i facet rzeczywiscie zna sie na rzeczy...

masz moze jakis skomplikowany dach?

jaskólki czy okna dachowe?

masz moze foto tego swojego dachu???

Pozdrooo

wykonanie więźby dachowej

Koszt materiałów: 10-12 tys.zł

Koszt robocizny: 10 tys.zł.

email : [email protected]

Nazwa skrócona : FUB Marcus

Pełna nazwa : Firma Usługowo Budowlana Marcus

Kod : 05-240

Miejscowość : Tłuszcz

Adres : Miąse 14 A

Telefon : 602-507-999

Osoba do kontaktów : Marek Przyborowski

fax : ( 0-29 ) 75-72-433

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Też poszukuję ekipy lub firmy do zrobienia dachu z wiezarów - powierzchnia dachu 378m2 i nachylenie 44%. Do tej pory mam dwie wyceny: materiał+robocizna ok.22000zł i nie wiem czy to drogo czy nie bo nie wiele osób robi taką więźbę choć wiele twierdzi że to tańsza opcja dachu - czego nie widać w wycenie :???:

Ja mam wycenę więźby z wiązarów (płytki Mitek) na 29.000,00 zł (dla dachu ok. 450 m2 razem z montażem i transportem, dach kopertowy). Jest to dużo, ale: drewno na więźbę jest suszone komorowo i impregnowane ciśnieniowo.

Tak sobie myślę coraz częściej, że informacje ogólne w Muratorze, że to czy tamto jest tańsze - po weryfikacji z rzeczywistością okazuje się nieprawdą.

Ja i tak decyduję się na wiązary, bo nie muszę robić stropu. Namiary na firmę od więźby wzięłąm z Forum, pisał o niej pozytywnie pan Wojciech Nitka. Jak jesteś zainteresowany, to podam szczegółowe namiary i informacje na priva.

Pozdrawiam,

Gaga2