Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

chce kupic dobry duzy dom ale niewiem jaki

Recommended Posts

Dobry i duży dom powinien być drogi.

Jednak nie wszystkie drogie domy są dobre i duże.

Czy jest duży czy mały łatwo rozpoznać , czy dobry niestety trudniej.

Najlepiej żeby dom , który odpowiada wam pod względem lokalizacji , architektury itp ocenił przed kupnem jakiś rzeczoznawca , nawet dobrze opłacony. Zbyt dużo pieniędzy dom kosztuje aby przy jego kupnie doradzali krewni , znajomi , przypadkowi ludzie , którym może się wydawać , że o budowie wiedzą wiele bo sami np wybudowali. Sam się czasem łapię na złudnym przekonaniu , że sporo wiem o tym co to jest dobry dom ( mam przynajmniej nadzieje , że taki buduje).

Szukajcie dobrego fachowca w dziedzinie wyceny domów , nie powiązanego w żaden sposób ze sprzedającym.

Krótko mówiąc jak macie do wydania kilkaset tysiecy , zatrudnijcie profesjonaliste , który pomoze wam wydać te pieniądze najlepiej.

Czytać i pytać na forum warto , ale bałbym się zdać wyłacznie na opinie forumowiczów chcąc kupić dobry , duzy dom.

Ee, Przekorek - mamy bardzo skąpe dane ;). Może oni chcą otworzyć np pensjonat albo coś w tym stylu?

Moje pytania:

- co to znaczy "duzy dom"

- jakie ma mieć funkcje, ilu mieszkańców, na jakiej działce, w jakim miejscu, jakieś "efekty specjalne" typu staw, stadnina itp

- chcecie kupić... ale używany dom, projekt domu ???

Bez tego raczej trudno cos podpowiedzieć...