Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PROSZE!!! CO SADZICIE O TYM FAJNYM DOMKU?? PROSZE!!

Recommended Posts

Bardzo ładny domek.

Prosty domek na planie kwadratu, prosty dwuspadowy dach - wszystko to powoduje, że domek nie powinien być drogi w budowie. Parter stanowi w pełni funkcjonalną całość i np. wykończenie poddasza można pozostawić na później. Fajnym rozwiązaniem jest zadaszone wejście do domu. Duża kuchnia jest też na pewno plusem tego projektu.

Podoba mi się także duży taras i wielka ściana z okien prowadząca na niego. Już widzę jak smacznie będą smakowały śniadanka na tym tarasie, a w zimniejsze dni dzięki tym wielkim oknom na taras też będzie super widok.

Ale żeby nie było, że tylko wychwalam to powiem też coś o minusach, które zauważam. Na pewno minusem jest brak połącznia garażu z domem. Choć z drugiej strony fajne jest wyjście z garażu na ogród. Swobodnie można przez nie wyjechać z kosiarką i nie trzeba obchodzić domu lu przejeżdzać z nią przez dom.

Kolejnym minusem są wg mnie schody w salonie. Ale myślę że to sprawa indywidualnych gustów i upodobań. Jedni lubią takie rozwiązania, drudzy nie. Ja raczej bym pomyslał o usytułowaniu schodów w miejscu wc. Wówczas obydwa pokoje zmniejszyłbym do 10m a pomiędzy nimi znalazłaby się większa łazienka z wc.

Nie ma w tym domku pomieszczenia gospodarczego a przecież zawsze takowe miejsce sie przyda :D

A może by zwiększyć ten garaż tak, żeby zaczynał sie tam gdzie podcień i kończył tam gdzie salon??? Wówczas garaż znacznie by sie zwiększył i znalazłoby sie w nim trochę dodatkowego miejsca.

Ale może trochę przesadzam z tymi zmianami bo robi się z tego zupełnie inny projekt. Sam kiedyś zastanawiałem sie nad podobnym projektem, stąd te głębokie przemyślenia.

Pozdrawiam serdecznie i życzę samych trafnych wyborów :D :D