Romuald 15.01.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witam. Chciałbym, żeby ktoś mi pomógł i wyjaśnił jakie wyróżniamy płyty gipsowe na posadzkę. Może ktoś mi poda stronę internetową lub podstronę muratora gdzie o tych płytach piszą?? Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-COLOR- 15.01.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 http://www.xella.pl/html/pol/pl/tb_4755.php?language_id=10&product_id=573&area_code=3&countries_id=9&main=4752&submenu=&subnavi_level=2 chyba o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lajkonikk 17.01.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 p.lyty z linka sa drogie i wg mnie mało wytrzymalem.Proponuje płyte OSB Przejdż do "Wymiany doświadczeń" i czytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-COLOR- 17.01.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 a kto mówił, że tanie?chodziło o gipsowe, a z wytrzymałością to bym polemizował. Mam doświadczenie z płytami Femacell ściennymi (ułożonych ok. 2000m2) i uważam, że ich wytrzymałość, trwałość itd jest o niebo większa niż GKB. Oczywiście mają swoje wady w porównaniu z GKB.Co do podłogowych to widziałem tylko je na starej posadzce, do tego betonowej i uważam, że do domowych zastosowań są oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts