śmieszek 16.01.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 W pokoiku córki chcę namalować ukochane postacie z bajki - dość duży format, bo na środku ściany. Problem w tym, że nie wiem jak się za to zabrać tzn, jak wyznaczyć granice rysunku. Cały pokoj pomalowany bedzie na groszkowy kolor, a rysunek wiadomo - kolorowy. Lepiej zatem malować go na białej ścianie. Rysunek ma niergularne kształty. Po zakończeniu malowidełka, będę musiała podciągnąć ten groszkowy kolor pod ranty rysunku, no ale na pewno zrobią się mazy... Może ktoś z Was ma już doświadczenie w takim malowaniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syropinka 18.01.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 ja malowalam dzieciom z serii Kubusia Puchatka. A wszystko zaczelo sie od ozdoby sciennej ktora dostal moj syn w prezencie. Byl to wlasnie Kubus z balonikiem. jak go powiesilam bylo pusto na scianie wiec postaowilam co nieco domalowac. Wiec zrobilam ksero powiekszone prosiaczka z balonikiem i domalowalam odrecznie proste kwiatki i trawke. sciana ma kolor rozowy i nawet wyszlo bardzo fajnie.Ciezko jest namalowac caly pejzaz jak sie nie ma zdolnosci, ale jestem z siebie dumna:) do malowania konturow uzywalam markera czarnego i olowka a wypelnienie robilam probkami farb chyba firmy dulux - mozna kupic w hipermarketach budowlanych, bardzo wydajne i maja pedzelek. mysle ze jesli chcesz malowac na bialym tle to do polaczenia krawedzi z tym zielonym powinnas uzyc gąbki, ktora moznaby zrobic takie lekko rozmazane krawedzie co daloby efekt chmurki-mgielki w srodku ktorej jest jakis obrazek. jak mi sie uda to zamieszcze tutaj zdjecie moich wypocin sciennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 18.01.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Hmmm... a moze gotowe nalepki? Sa takie z Kubusiem, Myszka Miki i sporo innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 19.01.2006 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 syropinka, dzięki za radę - ta gąbka to może się udać Olak - naklejki raczej odpadają. Ściana jest pokaźna i chciałabym jeden malunek na calej. Do tego wszystko ma wykonać uzdolniony dziadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 19.01.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Widziałam w Castoramie gotowe szablony do malowania bajkowych postaci. Popytaj też nauczycielki z przedszkola lub szkoły. Często dysponują takimi szablonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 19.01.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Można też wykorzystać rzutnik. Tak chyba najłatwiej odrysować duże kształty. Co do zostawienia białej ściany pod rysunek: groszkowy nie powinien być problemem jako podkład. Spokojnie można nie zostawiać białego miejsca i malować po groszku, farba przykryje. Ale jeśli dziadek uzdolniony, to ani szablony, ani rzutnik może nie sąmu potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 19.01.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Popieram. Całą ścianę groszkiem i dopiero malować. Rzutnik jest super-jak się go ma Ja planuję zabawę z kalką. Zobaczymy czy się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 20.01.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Rzutnik wypożyczamy z pobliskiej szkoły i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 20.01.2006 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Chyba macie rację - pomaluję ścianę całą na groszkowo i potem malunek. Dziadek jest serio uzdolniony - w domu na scianie wisza jego obrazy. Ale rzutnik ma i na pewno z niego skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 20.01.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Kochani a ja mam większy orzech do zgryzienia. Mój synek chce grafitii. Niestety, nie mam w tej dziedzinie doświadczenia, macie pomysły jak się z takim czymś uporać. Tu chyba bez szablonu nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 20.01.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Eluś, no to zaproś jakiegoś grafficiarza, z pewnością chętnie się wyżyje na ścianie synka Chyba trzeba mieć doświadczenie, żeby coś ładnego z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 23.01.2006 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Eluś, no to zaproś jakiegoś grafficiarza, z pewnością chętnie się wyżyje na ścianie synka Chyba trzeba mieć doświadczenie, żeby coś ładnego z tego wyszło. dokładnie, albo jakiegoś ucznia z plastyka. Samemu trochę może być ciężko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 21.02.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Nie znacie przypadkiem adresów stron internetowych ze wzorami szablonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.k 21.02.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 najłatwiej znależć jakieś ładne rysunki w internecie ( jest mnóstwo) zapisać w jpg, i iść to firmy ktura ma ploter tnący i poprostu zrobić sobie wybrany szablon. małe koszty a rezultat super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 23.02.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jeśli ktoś ma choć trochę zdolności może pobawić się tak, jak na tych stronach. Może to być ciekawe doświadczenie zarówno dla dzieci jak i rodziców. http://secure.designerstencils.com/Merchant2/merchant.mvc?screen=CTGY&category_code=Childrens http://www.walltowallstencils.com/gallery/decorator.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts