Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom jaro

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Opis - trochę spóźniony, bo koleżanki okazały się szybsze :grin:.

Dom wg projektu p.Matuszewskiego D-21. Sciany z Ytonga 36,5 cm (tu juz czesciowo otynkowane). Dom ma 150 m2 i jest bardzo wygodny - choc z zewnatrz wyglada skromnie (i tak ma byc !).

Zdjecie przedstawia elewacje poludniowa - moim zdaniem - najbardziej reprezentacyjnej choc jak widac brak jeszcze bariery na balkonie.

Dom budowany od X'2001 do XI'2002. Oczywiscie inwestycja nie jest jeszcze skonczona, szacuje koszt calosci na 300 000 PLN.

Inne szczegoly - w dzienniku:

http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic=2019&forum=40&start=0

[ Ta wiadomość była edytowana przez: jaro dnia 2003-01-22 16:43 ]

[ Ta wiadomość była edytowana przez: jaro dnia 2003-01-22 16:44 ]

On 2003-01-22 16:59, jaro wrote:

Dzięki za dobre słowa. :smile:.

Nie chwalmy dnia przed zachodem, hehehe.

Zdjęcie kiepskie :wink:

Dom - tchnie skromną elegancją, jakims dostojeństwem lecz

jednoczesnie zacheca do wejscia. Ciepły, przyjemny dom :smile:

Jaro, czy to ta firma budowała dom, ktora ukazuje sie po wejsciu na Twoją stronę?

Fajnie tak, od poniedziałku poczytać takie miłe słowa...

Gajka: no tak, zdjęcie mogłoby być lepsze... Co do firmy - tak, to właśnie ta firma budowała mój dom. Emil: zmiany w stosunku do projektu: ściana jednowarstwowa, nie zabudowana przestrzeń pod schodami (w projekcie jest schowek, kolumny przy wejściu o przekroju kwadratu (w projekcie są okrągłe). Tyle. Reszta jest absolutnie zgodna z oryginałem.

Jaro, domek wygląda ekstra. Mam pytanie, na które nie znalazłam odpowiedzi w Twoim Dzienniku.

Pamiętasz może jaki tynk zastosowałeś na zewnątrz (chodzi mi głównie o kolor)?

Bardzo nam się podoba, mnie i mężowi, chyba o coś takiego nam chodzi. Co prawda na dacu mamy wiśniową blachodachówkę, ale chyba też będzie pasować.

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów

• 2 weeks później...