Redakcja 22.01.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 http://www.murator.com.pl/forum/musso3.jpg Projekt ZBYSZKO z pracowni Archipelag, pow. zab. 81m2 , budowany w gminie Pomiechówek na wysokim brzegu Narwi. Przeróbki projektu: 1. Lustrzane odbicie 2. Podpiwniczony na całości 3. Komin z ściany zewnętrznej przeniesiony do wewnątrz 4. Kotłownia przeniesiona do piwnicy 5. Kotłownia przerobiona na gabinet Piwnica wykonana z bloczków betonowych zaizolowana i ocieplona 5cm styropian /folia styropian folia/. Mury zewnętrzne trójwarstwowe / max 220, 8cm styropian, 12cm cegła Bogdanka ( odpad kolorystyczny po 0,65zł za szt). Prace budowlane rozpoczęte na jesieni 2001r. –wylanie ław, wrzesień 2002 stan widoczny na zdjęciu, otynkowany wewnątrz tynkiem mokrym . Dach- krokwie 24x8, murłaty 16x16, odeskowany deskami 18 mm plus papa. Dotychczasowe koszty: robocizna 35 000 zł. Materiały z kompletem karpiówki na dach, szambem, studnią głębinową 63 000 zł . Planowany zakres prac wiosną 2003r. – ogrzewanie podłogowe piec na drewno, krycie dachu dachówką, gipsowanie ścian, Podłogi: parter terakota, góra panele na klej. Okna okna okna boli od nich głowa i na tym kończę Pozdrowienia Musso [ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-01-22 15:25 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 22.01.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 O kurczę! Ale chata! Takiego dooommmkkuu jeszcze nie widziałam. Super, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 22.01.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Musso, co Cię skłoniło do wybrania tak nietypowego projektu? Rzecz gustu, mam tylko jedno "ale": przy tak skomplikowanej formie architektonicznej ten dom ma tylko... 87 m pow. użytkowej (nad ziemią). I czy zamierzasz go wykończyć tak jak to widać na obrazkach "Archipelagu"? Aha, jeszcze jedno, salon chyba trudno ustawny bo z jednej strony dużo okien a z drugiej otwarcie na resztę domu? [ Ta wiadomość była edytowana przez: ryniu dnia 2003-01-22 15:58 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 22.01.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Musso zatkało mnie Masz zamiar kłaść tynk zewnętrzny? Bo bardzo fajnie przy tym kształcie domu i kolorze dachu prezentuje się ta goła cegła (przynajmniej na zdjęciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 22.01.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Dziękuje za miłe wypowiedzi.Dom dla dwóch osób, wybudowany w sąsiedztwie szarych klocków i letniskowych domków, wkomponowany w 15 metrową skarpę z widokiem na rzekę i łąki(szkoda że Redakcja zamieściła tyko jedno zdjęcie).Parter domu przeprojektowany, w miejsce kotłowni gabinet z oknem.Sciana odzielająca gabinet i elewacja wykonana z cegły klinkierowej Bogdanka (odpad kolorystyczny po 60 groszy za szt.),w scianie jest komin i kominek. Na zewnątrz będzie wykończony tak jak na obrazkach Archipelagu z wyjątkiem komina. Mało metrów, mało sprzątania tanio w utrzymaniu.Pozdrowienia Musso.Zdjęcia domku http://musso.fotosik.pl/albumy/104922.html#e _________________ [ Ta wiadomość była edytowana przez: musso dnia 2003-01-22 20:59 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Domek robi wrażenie. Mam pytanie dotyczące cegły z Bogdanki. Czy masz zdjęcia tej ściany? Gdzie je kupiłeś. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 22.01.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Musso, wielkie gratulacje za odwagę/orginalnośc. W pierwszej chwili byłam zdumiona/zdziwiona widokiem tak nietypowego domku. Przyglądałam się dłuzszą chwilą, probowałam sobie wyobrazic teren, gdzie postawiłeś swoj dom i......... chyba trafiłes w 10. Jeszcze potem zawołalam syna (wiesz, młodzież ma inne spojrzenie) i stwierdził,ze dom jest super Brawo, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 23.01.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Dziwne ale ladnie wkomponowane w teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 23.01.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Zdjęcie z Twojej strony internetowej wygląda tak jakby był to dom czarodzieja w świecie Mugoli Gratuluję odwagi i uroczego domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 23.01.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Trochę mało przestrzeni w środku ale jeśli tylko dla 2 osób to akurat ,mógłby byc trochę wiekszy przy zachowaniu kształtu i proporcji bo jest naprawdę super zewnętrznie . Ciekawa jestem jakie są koszty wybudowania takiego domku? Takie domki ubajaczniają życie i rozweselaja je na tle codziennej szarości,gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 23.01.2003 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Musso. Widziałem wiele udziwianych, kiczowatych domków. Twój taki NIE jest. Naprawdę ma w sobie COŚ. Jest w nim jakaś harmonia (zwłaszcza na tle otoczenia). Jest w nim jakaś myśl przewodnia. Gratuluję (chociaż ja bym się na taki nie zdecydował) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 23.01.2003 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Obejrzałem domek na Twojej stronie - jestem naprawdę pod wrażeniem. Wygląda i komponuje się z otoczeniem tak, jakby był robiony na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MF 24.01.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Dom jest super!!! Jestę ciekaw co zamierzasz zrobić na górze.Bardzo mi się podobają takie odważne projekty. Mój dom to dom D22. Jest bardzo funkcjonalny ale na zewnątrz nie jest taki bajerancki. Życzę szybkiego ukończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 25.01.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 On 2003-01-23 23:20, am wrote: Obejrzałem domek na Twojej stronie - A dlaczego ja nie moge zobaczyc? Gdzie kliknąć po wejsciu na te stronę? Am, przy okazji pooglądałam sobie Twój dom. Suuuuuuupeeeer.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 25.01.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Gajka - piąta wypowiedź w tym wątku - kliknij na podaną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 25.01.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Chyba źle wyraziłam sie Po wejsciu na strone podaną przez Musso, moge otworzyc tylko wirtualną i nic wiecej. Jak zobaczyc dom od strony rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jastak 27.01.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Musso - gratulacje! Za odwagę i zapewne determinację w dążeniu do celu! Prywatnie, projekty Archipelagu zawsze mi się bardzo podobały a ten, który wybrałeś chyba najbardziej (fajny był jeszcze Mieszko, o ile pamiętam). Głównym powodem dla którego nie zbudowałem domu na podstawie ich projektu była chęć mieszkania w domu z bali (co mi się udało zrealizować w grudniu ub.r.), a druga rzecz to obawa o wysokie koszty wykonania dachu. Ile Cię wyniosła więźba?Pozdrawiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 28.01.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 PRZEEEEPIĘKNY!A czy przy dachu (od strony rzeki) nie powinna znajdować się taka belka-podpora (trochę ukośnie)???? Masz domek jak z bajki.Czy to b. drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 28.01.2003 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Gajka - dziwne. Faktycznie strona otwiera się dosyć długio - ale ja widzę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZLOSLIWY 29.01.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 [ Ta wiadomość była edytowana przez: ZLOSLIWY dnia 2003-02-17 11:05 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: ZLOSLIWY dnia 2003-02-17 11:07 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts