KonAn 16.01.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Moja żona jest fanką podłóg drewnianych, ja wolę raczej ceramikę.Ma ona być na całym parterze, ogrzewanie podłogowe.Żeby pogodzić te dwa upodobania wymyśliłem, że ułożę gres polerowany, prostokątny w kolorze zbliżonym do drewna, w jodełkę.Podłoga powinna być wtedy ciepła fizycznie i optycznie.Wydaje się też być łatwiejsza w ułożeniu.Co o tym sądzicie, może widzieliście takie realizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 17.01.2006 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 O kurcze! Ale jestem mądry i........skromny ,wymyśliłem nowy sposób układania płytek w jodełkę! Jak to zrobię to podzielę się z Wami wrażeniami, jak wyszło.Póki co idę przedyskutować tę kwestię z moimi kurczakami (to z Grzegorza Halamy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.01.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Fakt jeszcze nie widzialam gresu polozonego w jodelke Jedynie plytki drewno podobne widzialam w jodelke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 18.01.2006 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Widziałem super gres polerowany w kolorze sosny(wym.60x30).Zamierzam sam ułożyć go w pokoju dziennym.Wydaje mi się, że układanie w jodełkę jest dużo łatwiejsze, nie trzeba tak pilnować kątów i linii(mam już pewne doświadczenie w tej dziedzinie).Tak mi się ten sposób spodobał, że wrzuciłem go na forum, by usłyszeć ewentualne głosy przeciw.Jeżeli takowych nie usłyszę to jestem zdecydowany wcielić swój pomysł w życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.01.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Akurat polerowany jest najtrudniejszy do położenia. Każde minimalne złe ułożenie w poziomie zemści się innym załamaniem lub odbiciem światła i bedzie od razu widać żę jest nierówno. Inna kwestia to dbałośc o równe fugi. Jeżeli płytki w jodełkę to na pewno będzie łatwo ukryc niedoskonałości ale też nie do końca.Życzę powodzenia, choć osobiście nie gustuję w jodełkach. Nawet parkiet który kupiłem o szer 12cm i długościach od 60 do 120cm położony został podobnie jak panele podłogowe. Wygląda super. Dodam jeszcze że gresy polerowane sa zawsze rektyfikowane, co wymusza również dbałość o równe układanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 24.01.2006 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Może masz rację Krzysztof, ale Twój parkiet ma różną długość.Gdybym ułożył tak swój gres to wyszłaby taka cegiełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts