Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie :)

W tej chwili szukamy sobie działeczki (jest bardzo ciężko, bo większość działek w normalnych cenach już wyprzedane a te co się dopiero szykują zwalają z nóg :roll: ) Oczywiście zakup działki oraz budowa domu na kredyt w 100%, ha a co .. :lol:

A o nas: Mam na imię Małgosia, mąż Marcin mamy dwójkę szkrabików: Julcia 3 lata i Jaś 3 miesiące :)

I mamy dość mieszkania w samym centrum miasta !!!

Pozdrawiam wszystkie oszołomki :)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

….. tak nie daleko, następna miejscowość za Otominem …….

Będziecie mieszkać w bardzo ładnej okolicy :D My w sumie nie daleko od Was, bo w Kowalach. Nie w leśnej okolicy, ale za to widok mamy super :) Widzimy z naszej działki, która jest położona na górce, wiele osiedli Gdańska (widok nawet dociero pod Sobieszewo :D )

B.

Witam,

czy ktoś z Was brał kredyt w Multibanku? Czekamy na razie 3 tygodnie na decyzję i wydaje mi się, że to dość długo. Ile czekaliście na swoje decyzje? Czy dużo warunków stawiają banki przed podpisaniem umowy kredytowej?

pozdrawiam

G.

łoj grazia111my złożyliśmy wniosek 31 maja(MILLENIUM) a decyzja była 18.07 :evil: W międzyczasie jeszcze hocki-klocki z wysokoscią kredytu i w końcu stanęło na tym ,że dostaliśmy kredyt na budowe i wykończenie parteru. poddasze do późniejszego wykończenia!!!!

Kosmicznie długo czekaliśmy na I transzę( 23.08.2006) na spłacenie działki i jeszcze czekamy na zaświadczenie z banku gdzie braliśmy kredyt na działkę o całkowitej spłacie tamtego kredytu. No i dopiero po wizycie w księgach wieczystych i załatwiniu swistka o zwolnieniu z hipoteki bedzie mozna pisac o następną transze. KOSZMAR. Ale się nagadałam :roll: Ale mnie już to totalnie wkurza :evil: :evil: :evil:

Życze Ci łatwiejszej drogi przez męki kredytowe :wink:

A ja z innej beczki. Zbieram właśnie wyceny na wykonanie stanu surowego otwartego. Przeważnie za robotę chcą 12 - 15 tyś, a jeden Pan z firmy budowlanej zawołał 35 tyś :o Podziękowałem grzecznie, i usłyszałem, że nasz dom to kurnik, i że on wiedział od początku, że raczej tej roboty robił nie będzie :evil:

K...%#$@

Marzin, nie przejmu się, są tacy co to im się wydaje, że że mogą zarabiać tyle co prawnicy :wink: . Gdzieś czytałam w innym wątku, że jeden wykonawca liczył sobie 26 czy 28 zł za godzinę (bo to nie takie proste i przyjemne kopać łopatą) a za dowóz materiałów chciał 10-15% wartości faktury :evil: :wink:
Marzin, nie przejmu się, są tacy co to im się wydaje, że że mogą zarabiać tyle co prawnicy :wink: . Gdzieś czytałam w innym wątku, że jeden wykonawca liczył sobie 26 czy 28 zł za godzinę (bo to nie takie proste i przyjemne kopać łopatą) a za dowóz materiałów chciał 10-15% wartości faktury :evil: :wink:

Eeee, nie ma się co przejmowaś , tylko robić swoje, nie?! :wink:

Dzięki za otuchę!

mam pytanie , ile moze kosztowac przyciągniecie mediów z odległości 300 m? tzn chodzi mi orientacyjnie 20czy 50 tys, mowa o:prąd; woda; gaz; kanalizacja.....

będę wdzięczna za info :)

Czasami znajdowałem ciekawe oferty ,które były dla nas troszkę za drogie ale po przeanalizowaniu decydowaliśmy się na ich kupno niestety za późno bo już zostały sprzedane albo właściciel się wycofał , zawsze mieliśmy jakiegoś pecha aż a końcu znaleźliśmy to czego szukaliśmy od początku cisza i spokój , las i niezbyt daleko od miasta… tylko tradycyjnie przerosło na to finansowo.

Mimo braku całej gotówki w poniedziałek podpisujemy umowę bo ta działeczka to jest ta jedyna wymarzona …… :roll

witaj:)

Ja teraz sie juz troche uspokoiłam (tylko troche - bo niecierpliwa strasznie jestem), i wychodze z założenia że ta nasza działka gdzieś tam na nas czeka, a te wszystkie sprzedane lub za drogie to nie były naszym miejscem na ziemi......

nam tez wyceniali od 10 tys do 6X nie pamiertam dokladnie :-( a teraz i tak zostalismy bez ekipy :evil:

o budowalncow teraz ciezko dlatego tak cenia swoja prace :-(

Ja prowadziłem/prowadzę rozmowy chyba już z 9 firmami :o Spośród nich tylko dwie/trzy są godne polecenia, cenę mają OK i jeszcze w tym roku wolny termin. Więc jeśli chcesz, to mogę Ci podesłać te namiary.

Witamy serdecznie.

Oszołomów ciąg dalszy, ale jak to mowią starożytni indianie:

"Żyje sie raz"

My też tak zamierzamy, bydowa w całości na kreskę i to długą :D

Mam na imię JACEK i razem z żoncią IZĄ staramy się o domek dla naszych pociech:

Adrianna lat 4 i ???? jeszcze nie wiemy ale niedługo ma się urodzić :p

Pozdrawiamy serdecznie.

Marzin

nam tez wyceniali od 10 tys do 6X nie pamiertam dokladnie :-( a teraz i tak zostalismy bez ekipy :evil:

o budowalncow teraz ciezko dlatego tak cenia swoja prace :-(

Brzydlak - współczuję myslałam, że u ciebie juz się cos zaczęło...

Moja ekipa tez ma mnie w nosie i żąda pieniędzy za niewykończone etapy, oczywiście szukaliśmy innej ale... wszyscy zawaleni albo za granica więc zaciskam zęby.

Teraz to już wreszcie wzięłam mądrego inspektora, który dopatrzył sie wielu nieprawidłowości i na koniec kota im popędzi.

Wróciły czasy jak za komuny - wykonawcy dyktuja warunki.

co do wycen -moja ekipa zażądała 24 000 + 4 taras i schody a i tak była to najańsza wycena. Jeden gość wyliczył mi mury na 80 tysięcy!!!! No ale pałacu nie chciałam budować...

Hej Jaca_1!!!

No to witajcie w klubie :D

Jezu jakiego ja mam stracha przed tą dłuuuugą i grubą kreską :o :roll:

Życzę Wam miłego budowania i "oszołomowania" się.

Pozdrowienia i szczęśliwego rozwiązania. No i potem radości z kolejnej pociechy.

Ashonie

tez myslalam ze u nas to juz zaraz beda kopac i murowac ale nie ma tak latwo.pan nie dokonczyl swojego domku wiec naszym nie moze sie zajac :-( przechodze chwile zniechecenia ale mam nadzieje ze jakos to bedzie.jak nie jesienia to rusze wiosna z firma na ktorej najbardziej mi zalezalo.widzialam od poczatku jak solidnie i czysto stawiali domek na poczatku kicina.takich budowlancow bym sobie i innym zyczyla.

pozdrawiam wszystkich oszolomow i zycze pomyslnego budowania

Mam pytanie.

Z racji tego, że wszyscy skupieni w tym temacie mam podobny problem finansowy ciekawi mnie jakiej wielkości domek planujecie wubudować i ile wynosi szacunkowy koszt.

Sami z Izą często doprowadzamy nasze domowe kalkulatory do szaleństwa.

Jeżeli nie macie nic przeciwko to prosimy o taką małą mini ankietę.

Pozdrawaimy bardzo serdecznie.