Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

atija zapraszam do dziennika i mam nadzieję, że wkrótce będę mogła więcej tam napisać. Nie dziękuje za życzenia co by nie zapeszyć ;) No i oczywiście odwiedzę dziennik i przeczytam jak zawsze od deski do deski :)

papuch no ja zamierzam czekać do końca tego tygodnia z tego co wiem Getin wydaje decyzje w ciągu 5 dni roboczych no a zdecydowaliśmy się na Open Finance bo nasz opiekun zrobil na nas super wrażenie no i nie trzymal sie kurczowo oferty jednego banku tylko rzetelnie przedstawił nam za i przeciw każdej oferty, no i napracował się dla nas więc nie chcieliśmy być świnie i iść do banku bezpośrednio no ale zobaczymy jak to będzie dalej. Wcześniej byłam też w Expanderze i bezpośrednio w BZ WBK (masakryczną ofertę mi przedstawili) i w Millenium i w sumie Pan z OF wygrał ale zobaczymy jak dalej potoczą się jego losy ;)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eiremjp,

mam nadzieję że wam się uda płynnie i bez poślizgów ale gdybyśmy liczyli na naszą panią to pewnie do dziś nie byłoby kredytu ;-) a tak mamy już prawie SSO (za miesiąc jak pogoda nie da w kość)

pozdrówka

pap

papuch no będę dzwonić do Pana doradcy w poniedziałek jak nic nie wyjdzie to idziemy sami do banku, nie będę czekać nie wiadomo ile, ale bo cisnąc doradce....eh....dlaczego wszystko musi iść tak pod górkę?

Witam

My też będziemy budowac z kredytu.Start w przyszłym roku na wiosnę.

Będziemy brac kredyt w Getin Noble Banku dawny DomBank,moze nie są najtańsi ,ale na pewno najbardziej "normalni" w stosunku do kredytobiorcy.

Pozdrawiam

hmm... my braliśmy kredyt w GE ( w międzyczasie połączył się z BPH)

Jak składaliśmy wniosek to nasza działka była nieuzbrojona, szczere pole i pół metra śniegu. Pierwszej transzy dostaliśmy 60 000 . Było to ściśle powiązane z wartością działki. Rzeczoznawca był bankowy za free.

Wniosek składaliśmy w styczniu 2010 .

Mieliśmy panią, która nas przez to przeprowadziła bezboleśnie;)

To koleżanka , mojej sąsiadki, także wszystkie papiery podpisywałam w domu. Banku nie widziałam na oczy. Ona pracuje w firmie coś jak ekspander, a wcześniej właśnie w GE.

Mają mnóstwo papierków do wypełnienia i są upierdliwi ,ale kaskę dali:)

Szkoda tylko, że cały kredyt rozbili nam na sześc transzy. To jest nieco uciążliwe. Nie chcą jednak faktur. Wystarczy dziennik budowy i zdjęcia robione przez ich człowieka . (bezpłatnie)

hmmm pod jakim względem Getin jest normalny...? fakt nie chcą operatu ale kurcze 30.000 pierwsza transza to dla nich z dużo i wydają negatywną decyzje :(

a czym sugerowali się przyznając Ci taką niską pierwszą transzę? i na ile transz rozbity kredyt?

dołączamy do grona zakredytowanych!!!

Całość na kredyt - działka nasza

Budowa ruszyła. Najgorsze to to, że kredyt zacyzna się spłacac o wypłaceniu wszytkich transz...

tez tak macie???

Hmm... mam nadzieję, że są tu i tacy, co budują w 100% na kredyt i nie mają mieszkania do sprzedania... czyli - MEGA oszołomy?... :(

Hej

My tak będziemy budowac.Wszystko trzeba sobie wydrapac hehe