ich_troje 12.04.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 ich troje- to nie zazdroszcze Tobie tych cen ja robilam oczy na te ktore dostalam a tu widze ze mozna jeszcze piekniej A nie jest tak źle Na szczęście mury stawiałem jeszcze w zeszłym roku więc patrząc na to co dzieje się z cenami teraz załapałem się jeszcze całkiem nieźle (chociaż wtedy wydawało się że to kosmos ) Teraz już wykończeniówka a tej ceny na szczęście (dla mnie) tak nie szaleją. Ale współczuję tym, którzy dopiero zaczynają lub będą zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.04.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 ich troje - ceny ktore podalam sa z ostatnich 3 tygodni wiec mimo wszystko wypadacie drogo slyszalam od znajomego ze na mazurach jest material, nie ma takiego szalu ani budowlanego ani cenowego. przede wszystkim towar jest dostepny od reki. nawet s zastanawialismy czy nie zamowic tira z calym materialem na budowe, ale do tej pory /tfu tfu/ wszystko udaje nam s kupic na miejscu i bez szalenstw no moze poza wiezba bo tu terminy sa z kosmosu a ja chce s wprowadzic do domu koniec czerwca- polowa lipca /tfu tfu/ /puk puk/ i inne zaklecia pozdrawiam goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 15.04.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 czesc oszołomy jednak zostałałam posiadaczem działki budowlanej 800m co prawda w kształcie trójkąta prostokątnego ale jednak bardzo fajna ogrodzona płotem z opłyt betonowych jednak jeszcze troche potrwa zanim bede móogła coś na niej zrobić bo podpisaliśmy umowe przedwstepną włascicielka robi podział geodezyjny i to potrwa około 3 miesięcy wtedy musimy przenieśc ogodzenie z jednej strony i odgrodzić się od niej jest sliczna bo na uboczu a zarazem blisko do centru troche nas to kosztowało bo 45 zł za metr ale co tam teraz bedzie trzeba załatwiać kredyt ale w tym roku jak dobrze pujdzie to tylko podłączymy media i zrobimy fundamenty bardzo się cieszę mąż też tak wogle to jest konto męża ale ja pisze z jego konta pa oszołomki aga ps z tą większą działką to nie było tak pieknie byłby olbrzyi problem z podziałem z podłaczeniem mediów jeszcze wiekszy koszt podłaczenia wody i kanalizy około 45 tyś i napewno w najblizszym czasie nie można byłoby jej p[odzielićps1 co do projektu to zdecydowaliśmy i napewno nie zmienimy zdania bedą małe przeróbki tylko zmniejszenie pokoju wejście do garażu przez hol schody w wc i poprowadzenie prosto ściany w kuchni http://www.mgprojekt.com.pl/domki/slonecznyp/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 16.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No to gratuluję. Niedługo staniesz się posiadaczką ziemską Ale papierków przed Tobą co niemiara Tego Ci akurat nie zazdroszczę ale warto przez to przejść żeby mieć swój kawałek raju na ziemi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 16.04.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 wiem ze najgorsze przede mną ale zastanawiam się nad zleceniem tej papierkologi i bieganie po urzedach odpowiedniej osobie mamy małe dziecko klaudynke która 28 kwietnia bedzie miała roczek do tego dwa psy a mąż pracuje za granicą wiec wszystko na mojej głowie zastanawiam sie ile to może kosztować zlecenie tejj całej paierkologi może ktoś wie??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 16.04.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 wiem ze najgorsze przede mną ale zastanawiam się nad zleceniem tej papierkologi i bieganie po urzedach odpowiedniej osobie mamy małe dziecko klaudynke która 28 kwietnia bedzie miała roczek do tego dwa psy a mąż pracuje za granicą wiec wszystko na mojej głowie zastanawiam sie ile to może kosztować zlecenie tejj całej paierkologi może ktoś wie??????????????? Wie A przynajmniej wiedział Pod koniec ubiegłego roku płaciłem za takie usługi coś między 1500-2000 zł. Dokładnie nie pamiętam bo trochę cenę negocjowaliśmy Fakt trochę kasy zapłaciłem, ale żadnego urzędu jak do tej pory na oczy nie widziałem i nawet nie wiem gdzie się mieszczą Nawet pism żadnych nie musiałem pisać, dostawałem tylko do podpisu i mój keirbud sam jeździł, załatwiał i gadał z kim trzeba. Wolę nie myśleć ile załatwiałbym tę całą papirologię - ja, laik i żółtodziób w sprawach administracyjno-budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idziu5 16.04.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Bylem dzisiaj na składzie budowlanym i widziałem cenę pustaczka 24 kto zgadnie.......... 18,30 szt. nieżle ( klient kupił ) no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 16.04.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Bylem dzisiaj na składzie budowlanym i widziałem cenę pustaczka 24 kto zgadnie.......... 18,30 szt. nieżle ( klient kupił ) no no Tia, ceny iście europejskie Na dodatek wróciły do niektórych (czyt. tych tańszych) składów budowlanych kolejki społeczne. Kto nie wiem lub nie pamięta jak to wyglądało zapraszamy w celach edukacyjnych na Pomorze. Wojtek a kojarzysz gdzieś w okolicy wypożyczalnie/wynajem maszyn i sprzętu ogrodniczego? Będę parę rzeczy wkrótce potrzebował i szukam, szukam. Kurcze pióro, via internet, w takiej Warszawie znalazłem a 3city nijak nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 16.04.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Bylem dzisiaj na składzie budowlanym i widziałem cenę pustaczka 24 kto zgadnie.......... 18,30 szt. nieżle ( klient kupił ) no no Tia, ceny iście europejskie Na dodatek wróciły do niektórych (czyt. tych tańszych) składów budowlanych kolejki społeczne. Kto nie wiem lub nie pamięta jak to wyglądało zapraszamy w celach edukacyjnych na Pomorze. Wojtek a kojarzysz gdzieś w okolicy wypożyczalnie/wynajem maszyn i sprzętu ogrodniczego? Będę parę rzeczy wkrótce potrzebował i szukam, szukam. Kurcze pióro, via internet, w takiej Warszawie znalazłem a 3city nijak nie mogę Czytam i czytam i oczom nie wierzę . Zacząłem budowę w tym roku. Budujemy pod Łodzią. Cena za pustak 24 o której piszesz jest tak odjechana, że aż dziw bierze że ktoś to kupuje. Ludzie , porotherm 25 p+w w Łodzi (import Austria - Wieneberger) - ceny ~ 9 - 10 zł bez łaski. Nie dajmy się zwariować. Rynek nie znosi pustki. Jeśli (nawet 800 - 1000 km stąd) cegłę można kupić bez problemu to jaki sens jest płacić dwa razy więcej tylko dlatego, że jest na miejscu??? Budując na kredyt nie można sobie na to pozwolić . Nie wystarczy być oszołomem (też nim jestem - kredyt - 540kpln). Potrzeba w tym odrobiny rozsądku. Pozdrawiam wszystich oszołomów - trochę więcej optymizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.04.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 MONTY PYTON powtórz, bo nie iwem czy dobrze zrozumiałam. Jaki ty kredyt wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 16.04.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 MONTY PYTON powtórz, bo nie iwem czy dobrze zrozumiałam. Jaki ty kredyt wziąłeś? 540 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 17.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 No mnie powaliła ta kwota . Na ile lat ten kredyt? No i jeszcze jedno pytanie - jaka rata? Ja myślałam, że porywam się biorąc 210 tys. Ale są odważniejsi jak widać. Podziwiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ja tak jak AgataL. 220 we frankach, ale przez spadający kurs dostaliśmy dużo mniej. I tak boje sie jak diabli. Ale Monty Pyton musi mieć nienajgorsze zarobki, skoro tyle mu dali. Pewnie da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 17.04.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ja mimo wszystko myślę czy za 10 lat będzie mnie stać spłacać takie kwoty. Co z tego, że teraz mogłam wziąć więcej skoro za jakiś czas będę miała problem ze spłatą. Wolę teraz inwestować gotówkę bieżącą bo oszczędności niestety nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 17.04.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 [ Czytam i czytam i oczom nie wierzę . Zacząłem budowę w tym roku. Budujemy pod Łodzią. Cena za pustak 24 o której piszesz jest tak odjechana, że aż dziw bierze że ktoś to kupuje. Ludzie , porotherm 25 p+w w Łodzi (import Austria - Wieneberger) - ceny ~ 9 - 10 zł bez łaski. Nie dajmy się zwariować. Rynek nie znosi pustki. Jeśli (nawet 800 - 1000 km stąd) cegłę można kupić bez problemu to jaki sens jest płacić dwa razy więcej tylko dlatego, że jest na miejscu??? Budując na kredyt nie można sobie na to pozwolić . Nie wystarczy być oszołomem (też nim jestem - kredyt - 540kpln). Potrzeba w tym odrobiny rozsądku. Pozdrawiam wszystich oszołomów - trochę więcej optymizmu. Monty jak pisałem wcześniej, mi to już lata kalafiorem jak jest cena cegły Ale ci co zaczynają właśnie budować pewnie już tacy szczęśliwi nie są. Zasadniczo w pełni się z Tobą zgadzam. Tylko powiedz mi jak taki "żuczek" z 3miasta, mając na co dzień pracę, rodzinę i inne dodatki ma mieć czas na szukanie materiałów na drugim końcu kraju? A nawet jeśli nie to, to czasem potrzebny jest materiał "bo zabrakło" na już i co wtedy - na ogół bierze się to co się ma pod ręką. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma - i basta. Oczywiście w dobie netu można wiele rzeczy pozałatwiać na telefon i via mail ale czasem lepiej ruszyć własne siedzenie i przyjrzeć się temu co się kupuje. Zwłaszcza, że od jakości takiego materiału zależy jaki komfort zycia będzie się miało przez resztę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viamedia 17.04.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Obserwuję od jakiegoś czasu wątki i większość z Was ma jednak jakiś wkład. Albo w postaci mieszkania które planujecie sprzedać, bądź działka od teściów, własne 50 -100 tys. "zaskórniaków". Brakuje mi jednak typowych oszołomów o których przed chwilą ktoś napisał. To znaczy wynajmujesz mieszkanie, nie masz za dużo odłożonych pieniędzy, bez działki. To jest wyczyn i planuję się porwać na coś takiego.Kupiłem działkę (w kredycie), teraz przymierzam się do kredytu na 100% a może nawet na 110%. Mam nadzieję, że znajdę tu równie odważnych jak ja. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 17.04.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ja jestem 100% oszolomem. nie mam nic. wkladu wlasnego nie mam wiec bank mi policzyl ze musze go wlozyc do konca budowy tj.19 tys.kredytu chcielismy 360 wiec dostalismy 340 plus ten doliczony uzezpieczony bark wkladu wlasnego 19 tys. troche to pokrecone. w kazdym razie jestesmy tytulowymi oszolomami bez wkladu wlasnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viamedia 17.04.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ja jestem 100% oszolomem. nie mam nic. wkladu wlasnego nie mam wiec bank mi policzyl ze musze go wlozyc do konca budowy tj.19 tys.kredytu chcielismy 360 wiec dostalismy 340 plus ten doliczony uzezpieczony bark wkladu wlasnego 19 tys. troche to pokrecone. w kazdym razie jestesmy tytulowymi oszolomami bez wkladu wlasnego Brawo. Już miałem zlożyć propozycję zmiany nazwy tej grupy, bo poruszane tematy nie mają już nic wspólnego z nazwą. A tak z ciekawości spytam, jakie wyliczyli ci raty i jaki to bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 17.04.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Obserwuję od jakiegoś czasu wątki i większość z Was ma jednak jakiś wkład. Albo w postaci mieszkania które planujecie sprzedać, bądź działka od teściów, własne 50 -100 tys. "zaskórniaków". Brakuje mi jednak typowych oszołomów o których przed chwilą ktoś napisał. To znaczy wynajmujesz mieszkanie, nie masz za dużo odłożonych pieniędzy, bez działki. To jest wyczyn i planuję się porwać na coś takiego. Kupiłem działkę (w kredycie), teraz przymierzam się do kredytu na 100% a może nawet na 110%. Mam nadzieję, że znajdę tu równie odważnych jak ja. Andrzej Nie myśl sobie, że będziesz pierwszy !!! Zaczynaliśmy bez wkładu własnego (jeśli nie liczyć 5000 zł od rodziny na papierologię), w wynajmowanym mieszkaniu (TBS). Kredyt wzięty na działkę i budowę domu w wys. 330k. Takie były początki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 17.04.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 kb, poki co za calosc rata ok 1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts