krzycha16a 05.06.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Aida prosiła by wam pokazać malutkie: http://karolinka.bajt.biz/DN/HPIM1173.JPG http://karolinka.bajt.biz/DN/HPIM1175.JPG http://karolinka.bajt.biz/DN/HPIM1177.JPG Malutkie ładne jedzą i przybierają na wadze: Dominiczka ma juz 1655 g A Natalia 1515 g Ubrane są w ciuszki na rozmiar 44 cm maciupcie prawda? Beata zabiegana mocno. remoncik powoli do przodu, pozdrawia wszystkich i gratuluje postępów. Sama ma jakiś problem z wejściem i napisaniem stąd moje pośrednictwo Hejka! Weszłam tu przez przypadek i co.... widzę takie śliczne maleństwa. Gratulacje dla rodziców. Też jestem mamą bliźniaków. Pozdrawiam i życze zdrówka żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.06.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Maciupkie ale sliczniutkie. Duzo zdrowka zycze Aido! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 06.06.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Dominika i Natalia są takie wspaniale, aido to dopieo prawdziwy cud. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 15.06.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witam kochani Moje gratulacje przśliczne maleństwa Mam prośbę może ktoś mi doradzi otóż chcemy wziąść kredyt hipoteczny tylko jest ogromny problem nie mamy zdolności kredytowej [ znaczy mamy za duży rozchód kasy za ubiegły rok ] w tym roku jest dużo lepiej tylko nam bardzo zależy aby w tym roku kupić dom ponieważ powiększy się nam rodzinka Obenie mieszkam u teściów w 4 osoby w jednym pokoju Może ktoś wie który bank mógł udzielić kredytu na oświadczenie ???? W końcu dom jest własnością banku dopóki się go nie spłaci Dzięki i czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 15.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Moja znajoma przy dzialanosci gosp brala kredyt w PTF i na oswiadczenie ale tam byla chyba ograniczona suma do wziecia chyba 200tys lub 150tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 17.06.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Moja znajoma przy dzialanosci gosp brala kredyt w PTF i na oswiadczenie ale tam byla chyba ograniczona suma do wziecia chyba 200tys lub 150tys Dzięki A coś bliżej na PTE . bo o Stander nie chwalą sobie a wręcz przestrzegają 200 tyś spokojnie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 18.06.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Moja znajoma przy dzialanosci gosp brala kredyt w PTF i na oswiadczenie ale tam byla chyba ograniczona suma do wziecia chyba 200tys lub 150tys Dzięki A coś bliżej na PTE . bo o Stander nie chwalą sobie a wręcz przestrzegają 200 tyś spokojnie starczy Tak gwoli ścisłości dawny PTF czyli Polskie Towarzystwo Finansowe to potem się zrobiło PTF-BANK S.A. a aktualnie w ramach ujednolicania marki światowej ( są wśród 10-ciu największych banków na świecie) nazywają się Santander Consumer Bank S.A. - dla ciekawości jak ktoś nie zauważył to są jednym z głównych sponsorów teamu F1 - McLaren kierowcy: L.Hamilton i F.Alonso. Wziąłem niedawno u nich kredyt już 3 z kolei (2 wcześniejsze szczęśliwie spłacone) i jestem zadowolony. Nadmieniam, że mam działalność i zawsze procedura uproszczona na oświadczenia. Ale wymagają wkładu własnego 30% i dają kredyt max 300tys w PLN. -wcale nie mało. Jest jeden minus takiego kredytu - wyższe oprocentowanie. Procedura uproszczona w kredycie hipotecznym! Nie musisz przedstawiać zaświadczenia o zarobkach - wystarczy Twoje oświadczenie, a my wyliczymy zdolność kredytową! Jeśli chcesz zaciągnąć kredyt hipoteczny w Santander Consumer Bank i skorzystać z procedury uproszczonej: * kwota kredytu nie powinna przekroczyć 150 tys. w CHF lub 300 tys. w PLN * wkład własny w wartość inwestycji powinien wynieść min. 30% Jeśli jesteś zatrudniony na podstawie umowy o pracę - nie potrzebujemy zaświadczenia z zakładu pracy o dochodach. Jeśli prowadzisz działalność gospodarczą, oprócz oświadczenia o osiąganym dochodzie przedstaw nam jedynie swoje oświadczenie o niezaleganiu wobec ZUS i US oraz dokumenty rejestrowe firmy (REGON, Wpis do ewidencji). Szczegóły tu: http://www.santanderconsumer.pl/2347.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.06.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 My tez mamy kredyt w Santander i teraz bierzemy nastepny.Wydaje mi sie ze to nie jest PTF tylko inaczej sie nazywal ale nie byl znany pod nazwa Bank w Polsce. Jest to jeden z najwiekszych bankow na swiecie. Kurcze, ale jak wbijam w przegladarke http://www.ptf.pl to pojawia sie strona Santandera, czyli to musi tak byc. Ale ta znajoma brala kredyt rok temu na wiosne jak juz ten bank byla znany jako Santander, musze sie dowiedziec. Ja tez mam dzialalnosc (jednoosobowa, na zasadach ogolnych)i wlasnie mam przedstawic PKPiR z okresu polrocznego, potwierdzenia przelewu podatku do US, zasw o niezaleganiu w podatkach i ZUS i oczywisice REGON i wpis do rej. Tyle ze moj maz ma umowe o prace. To chyba nie jest uproszczona procedura, bo bedzie wglad do ksiazki a nie oswiadczenie i bierzemy wieksza kwote i we frankach. Na dniach planujemy skladac dokumenty, wiec napisze jesli jest ktos zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.06.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 My tez mamy kredyt w Santander i teraz bierzemy nastepny. Wydaje mi sie ze to nie jest PTF tylko inaczej sie nazywal ale nie byl znany pod nazwa Bank w Polsce. Jest to jeden z najwiekszych bankow na swiecie. Kurcze, ale jak wbijam w przegladarke http://www.ptf.pl to pojawia sie strona Santandera, czyli to musi tak byc. Ale ta znajoma brala kredyt rok temu na wiosne jak juz ten bank byla znany jako Santander, musze sie dowiedziec. Jak już tak chcesz wiedzieć to Ci napiszę w skrócie ich historię. Kiedyś było sobie Polskie Towarzystwo Finansowe (polska firma) współpracowała (ale nie była zależna) z Bankiem Gdańskim. W skrócie było nazywane PTF. Całkiem prężnie zaczął działać na rynku polskim i stał się liderem w kredytach samochodowych. Drugi wątek: Był sobie CC-BANK (centrala Niemcy) - założyli filie w Poznaniu. Santander z centralą w Madrycie miał stado różnych Banków pod sobą. W ramach ekspansji wykupili pare Banków w Europie, w tym nieźle zapowiadający sie CC-Bank (kredyty samochodowe). Filia tego Banku w Polsce skapnęła im sie w gratisie, że tak się wyrażę Z racji tego, że Santander ma zapędy na lidera rynku w każdym kraju to, żeby wzmocnić pozycje CC-Banku na rynku polskim wykupili największą konkurencję. No i padło na lidera rynku czyli Polskie Towarzystwo Finansowe. Z racji tego, że marka PTF była bardziej znana na rynku polskim - zrobili z tego połączenia PTF-BANK S.A. i przenieśli centralę z Marcelińskiej w Poznaniu na Plac Solny do Wrocławia ( większy zdecydowanie budynek i więcej pracowników). Z początkiem stycznia 2006 r. w ramach ujednolicania marki na świecie zmienili nazwę Banku na Santander Consumer Bank S.A. I to w zasadzie wszystko jeśli chodzi o powiązania i co z czego. W każdym razie jest to kapitał hiszpański. Wystarczy wejść na stronę http://www.santander.com przełączyć na English potem About the Group i zobaczyć Countries. Łatwiej zdecydowanie wyliczyć gdzie ich nie ma. Poza tym, że sponsorują team F1 McLaren to mają swoje miasteczko Santander City i swoją drużynę piłkarską Racing Santander w I lidze aktualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.06.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ciekawa historyjka, obilo mi sie o uszy ale nie umialam polaczyc watkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.06.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mi się chciało troche pogrzebać, bo się interesuję F1 Poza tym lubię wiedzieć od kogo pożyczam pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 25.06.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzięki Kochani Wstępnie umówiliśmy się na środę ale dziękuję za wszelkie informacje bo mimo wszystko strasznie się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 25.06.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 My tez mamy kredyt w Santander i teraz bierzemy nastepny. Wydaje mi sie ze to nie jest PTF tylko inaczej sie nazywal ale nie byl znany pod nazwa Bank w Polsce. Jest to jeden z najwiekszych bankow na swiecie. Kurcze, ale jak wbijam w przegladarke http://www.ptf.pl to pojawia sie strona Santandera, czyli to musi tak byc. Ale ta znajoma brala kredyt rok temu na wiosne jak juz ten bank byla znany jako Santander, musze sie dowiedziec. Ja tez mam dzialalnosc (jednoosobowa, na zasadach ogolnych)i wlasnie mam przedstawic PKPiR z okresu polrocznego, potwierdzenia przelewu podatku do US, zasw o niezaleganiu w podatkach i ZUS i oczywisice REGON i wpis do rej. Tyle ze moj maz ma umowe o prace. To chyba nie jest uproszczona procedura, bo bedzie wglad do ksiazki a nie oswiadczenie i bierzemy wieksza kwote i we frankach. Na dniach planujemy skladac dokumenty, wiec napisze jesli jest ktos zainteresowany O tak, będę czekać z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneea 25.06.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 witajcie sorry za wtręt w temacie, ale może ktos skorzysta. Jestem posiadaczką kuponu Santandera uprawniającego do otrzymania kredytu hipotecznego z prowizją 0%. Jeśli kogoś to interesuje to proszę o pw lub bezpośrednio na [email protected] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 25.06.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam wszystkich, Na duch, żeby nie pisać gwałt potrzebuje zrobić kosztorys dla banku. Macie może jakieś namiary na osobę która by się tym zajęła? Będe bardzo wdzięczna za pomoc Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 01.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 działak już kupiona ( szkada że nie potrafie wkleić zdjęć) teraz zaczyna się papierkologia no i zaczynam wybierać kredyt, mamy zamiar wziąśc 150 tysięcy i mam nadzije zę starczy. w razie czego mamy mieszkanie ale po spłacie kredytu zostanie nam jakieś 30 tysięcy ale co tam zawsze lepsze to niż nic. Nie mogę się doczekać budowy choć cały czas się wacham czy napewno nas stać nas na ten dom, czy starczy pieniędzy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klusek 02.07.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witamy Szanownych "Oszołmów", zamierzamy kupić domek (do wykończenia) oczywiście na kredyt, jednak z pewnym wkładem własnym (posiadamy działkę która zostanie wymieniona na dom + dopłata). Oczywiście z kredytem nie ma problemu, pojawia się jadnak pewna kłoda, mianowicie opłaty notarialne, podatki itp itd. Niestety na dzien dzisiejszy nie dysponujemy większą gotówką żeby pokryć te wydatki a bank wypłaca kredyt dopiero po przedstawieniu aktu notarialnego zakupu nieruchomości Macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii? Czy jakieś banki oferują kredyt na krótki okres czasu na podstawie promesy wystawionej przez bank w ktorym biorę kredyt właściwy? (powiedzmy kredyt na 2 tygodnie zakładajac ze tyle czasu by zajęło wypłacenie kredytu od momentu sporządzenia aktu notarialnego sprzedaży) Z góry dzięki za wszelkie informacje Pozdrawiamy, Natalia&Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 04.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam wszystkich, Na duch, żeby nie pisać gwałt potrzebuje zrobić kosztorys dla banku. Macie może jakieś namiary na osobę która by się tym zajęła? Będe bardzo wdzięczna za pomoc Znam. Aga&piotr się nazywa. Pogrzeb po internecie, zrób coś podobnego, byle się zgadzało z kwotą kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 04.07.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Karolka, na pewno trzeba sie nastawic ze kwota netto dochodu czyli po odjeciu koszto, kwoty wolnej, podatku, ubezp zdrow to nie jest kwota netto dla banku. Koszmar, ja sobie wyliczylam piekna kwota mi wyszla, zdolnosc bez problemu a tu jakis wzor z banku ktory mi policzyl o 700zl na miesiac mniej i mamy ledwo co zdolnosc, jeszcze jest w BIK karta kredytowa zamknieta w zeszlym roku i jest na kwote jaka nam przyznal bank a nie na taka ktora ja zmniejszylam, trzeba prosic pismo z banku, nie ma czasu, teraz to wychodzi, zla jestem. Najlatwiej na oswiadczenie ale trzeba miec spory wklad wlasny, a my nie chcemy teraz sprzedawac mieszkania My tez mamy kredyt w Santander i teraz bierzemy nastepny. Wydaje mi sie ze to nie jest PTF tylko inaczej sie nazywal ale nie byl znany pod nazwa Bank w Polsce. Jest to jeden z najwiekszych bankow na swiecie. Kurcze, ale jak wbijam w przegladarke http://www.ptf.pl to pojawia sie strona Santandera, czyli to musi tak byc. Ale ta znajoma brala kredyt rok temu na wiosne jak juz ten bank byla znany jako Santander, musze sie dowiedziec. Ja tez mam dzialalnosc (jednoosobowa, na zasadach ogolnych)i wlasnie mam przedstawic PKPiR z okresu polrocznego, potwierdzenia przelewu podatku do US, zasw o niezaleganiu w podatkach i ZUS i oczywisice REGON i wpis do rej. Tyle ze moj maz ma umowe o prace. To chyba nie jest uproszczona procedura, bo bedzie wglad do ksiazki a nie oswiadczenie i bierzemy wieksza kwote i we frankach. Na dniach planujemy skladac dokumenty, wiec napisze jesli jest ktos zainteresowany O tak, będę czekać z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 04.07.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Jakież śliczniutkie gwiazdeczki. Bardzo się cieszę, że z dziewczynkami wszystko okey, bo to w końcu najważniejsze, by były silne i zdrowe, no i by mama się dobrze czuła. Tatuś pewnie dumny ze swoich kobietek Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts