agapiotr 27.08.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam, Robin2 co za słowa otuchy Ja jestem przerażona tym budowaniem na kredyt No ale co zrobić, jak nie da sie inaczej.... Gdybyś był uprzejmy i wysłał kosztorys, byłabym wdziędzna Mój adres [email protected] (za a jest podkreślnik, to tak dla pewności ) Ps. Gratuluje pieknego domku! Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela78 27.08.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 DO Robin2 hej, jestem również ciekawa jak wyszły twoje kalkulacje cenowe związane z budową domu. Byłabym bardzo wdzięczna za przesłanie na moją priv. skrzynkę ([email protected]) twojego kosztorysu. Z góry dziękuję i pozdrawiam (kolejna oszołomka) ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.08.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witaj Grupo Oszołomów Kiedyś trafiłem na Wasze rozmowy i to głównie oine przekonały mni o sensie budowania na kredyt. Jaki jest tego efekt?- dom prawie gotowy, wprowadzamy się za miesiąc. W ramach odwdzięczenia chciałbym się zrobić cos dla Was- prowadze bardzo szczegółowy kosztorys wszelkich wydatków związanych z budową- jeżeli ktoś z Was chciałby sprawdzić, jakie wydatki planowałem a jakie poniosłem - a co za tym idzie- ucząc się na moich doświadczeniach wyciągnąć dla siebie jakieś pozytywne wnioski- służę pomoca. Jeżeli ktoś chciałby dostać taki kosztorys- proszę o info na priv. Dodam tylko, że kredyt wystarczył mi na to wszystko, co zaplanowałem choć były różne "poślizgi" Powodzenia wszystkim startującym z budową! Robin, ja tez poprosze o kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka60 27.08.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Robin Ja tez poproszę o kosztorys: [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navyiza 28.08.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 To i ja poproszę bardzo wojdalukasz @o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 28.08.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Widzę, że temat skąd (z jakiego banku) wziąć kredyt jest nadal aktualny. Ja dwa lata temu, po obkolendowaniu większości i sprawdzeniu ofert, wybrałem PKO BP. Powody - szybka obsługa, najniższe raty, nie potrzeba faktur (buduję systemem gospodarczym). W czerwcu, tak dla sprawdzenia, znowu sprawdziłem oferty innych banków. I w moim konkretnym przypadku okazało się, że nie ma sensu się przenosić. Nawet jeżeli są różnice w ratach (złotówkowe sprawy), to koszty przejścia zwróciłyby się po kilku latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 29.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witaj Grupo Oszołomów Kiedyś trafiłem na Wasze rozmowy i to głównie oine przekonały mni o sensie budowania na kredyt. Jaki jest tego efekt?- dom prawie gotowy, wprowadzamy się za miesiąc. W ramach odwdzięczenia chciałbym się zrobić cos dla Was- prowadze bardzo szczegółowy kosztorys wszelkich wydatków związanych z budową- jeżeli ktoś z Was chciałby sprawdzić, jakie wydatki planowałem a jakie poniosłem - a co za tym idzie- ucząc się na moich doświadczeniach wyciągnąć dla siebie jakieś pozytywne wnioski- służę pomoca. Jeżeli ktoś chciałby dostać taki kosztorys- proszę o info na priv. Dodam tylko, że kredyt wystarczył mi na to wszystko, co zaplanowałem choć były różne "poślizgi" Powodzenia wszystkim startującym z budową!dzieki za kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 29.08.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam ponownie. Jak juz pisalem jestem na etapie załatwiania działki (podpisana umowa przedwstępna) , cos tam włascicielka nie miala podogrywane z podzialem tych dzialek.Dzis dzwonilem do wlascicielki i usłyszalem ze jutro odbiera ostateczne mapki od Geodety i tylko trzeba bedzie poczekac na uprawomocnienie. Ile mniej więcej czeka się na taką formalnosć? Troche zależy mi na czasie bo chciałbym w tym roku chociaz "ruszyć" media typu prąd i woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela78 06.09.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Hej, jakiś zastuj widze w dyskusji. Czyżby nie było już nikogo kto finansuje swoja budowe z kredytu albo łącznie działke i budowe????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viamedia 06.09.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Hej, jakiś zastuj widze w dyskusji. Czyżby nie było już nikogo kto finansuje swoja budowe z kredytu albo łącznie działke i budowe????? Dlaczego nie. Działka już w kredycie, jak tylko załatwię papierki idę do banków po kasę. Czyli zarówno działka jak i dom w 100% z kredytu (wóz albo przewóz). Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela78 06.09.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 to tak jak ja, niestety w tym momencie to jest jedyne rozwiazanie. Moim zdaniem nie ma co czekać az sie uzbiera pieniazki tylko brać kerdyt a to co akurat się nawinie poprostu zainwestować. Niech odkładane pieniazki zarabiaja na późniejsza spłate gdy zabraknie funduszy (odpukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 06.09.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 U nas tez calosc z kredytu. Zabezpieczeniem jest mieszkanie ktore mozemy sprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 06.09.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam Szanowne Grono, Dawno tu nie zagladałam, widze że "oszołomów" coraz więcej... .uff Jak to dobrze że człowiek nie jest z "tym strasznym kredytem" sam..... Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 11.09.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 witam wszystkich mam pytanie do tych którzy wzieli juz kredyt 8 pażdziernika podpisuje akt notarialny na kupno działki małej bo 710m ale własnej babka która chce ją sprzedać chce wpisać mniejsza kwotę na akcie czyli 20 tys , i dlatego też moje pytanie jeśli bede brał kredyt pod hipoteke działki czy nie lepiej aby wpisana była prawdziwa wrtośc czyli 40 tyś ? jak to jest przy braniu takiego kredytu ? No i moje kolejne pytanie dotyczy banków potrzebuje banku gdzie łatwo i szybko daja kredyt myślałem o sntander o procedurze uproszczonej , gdzie nie potrzebuję zaświadczeń o dochodach tylko pisze się oświadczenie, może ktos brał tam kredyt i powie czy jest tak prosto i fajnie jak piszą. Chcemy wziąśc 150 tyś , a może ktos doradzi jakiś jeszcze bank ja teraz mam kredyt w ge. money zreszta któryś z kolei może tam tez bedzie łatwiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela78 11.09.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Jak ja brałam kredyt na działkę w BGŻ to trzeba było podać wartość całej działki czyli w moim przypadku to było 34 tys oraz kwotę kredytu jaki mnie interesował. Ja chciałam 21 tys kredytu a reszta wkład własny. Z tego co sie orientuję to jeśli na akcie notarialnym jest kwota 20 tys. to bank na więcej nie da. Bank interesuje wartość działki bo od tego zależy wpis hipoteki do ksiegi wieczystej. a po drugie bank wycenia wartość działki i jeszcze dochodzi urząd skarbowy który też przygląda sie takim podejrzanym transakcja, ponieważ do skarbowego odprowadzasz 2 % podatku od wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela78 11.09.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Napewno ta babka co wam sprzedaje działke nie chce płacić za dużego podatku od wzbogacenia stąd ta propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela78 11.09.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja osobiście jestem zadowolona z BGŻ, sprawnie, kompetentnie, no i bez opłat mozliwość przewalutowania i wczesniejszej spłaty. Ja brałam w złotówkach. Wibor 3M - 4,6 +marza 0,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 11.09.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 tak własnie jest koieta obawia się za dużego podatku, a ja nie mogę zrobić nic innego jak zgodzić się , ja śadziłem że jest inaczej z tym kredytem pod budowe domu że istotny jest kosztorys budowy , i na tej podstawie daja kredyt a działka jest jednym z zabezpieczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 12.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 wiem , że zawracam głowe ale może ktoś z oszołomów opowie mi szczegółowo jak wyglądał proces przydzielenia kredytu na całośc budowy czyli łacznie z kupnem działki, (ja mam kupioną działkę za gotówke) ale interesuje mnie to ponieważ chcę wziąść kredyt na budowe domu troche martwie sie tym i pierw chcę dowiedzieć się jak to wygląda, prowadze własną działalność , a wiadomo jak jest z dochodami w takiej firmir , a do tego wszystkiego jest to dzialałnośc za granicą wiec już wogle może ktos opisze jak wyglądały jego starania się o kredyt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 13.09.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 witam. Gdzie (w jakim banku) najkorzystniej wziąć kredyt na działkę budowlaną. Dzis zadzwonila wlascicielka mojej dzialki i powiedziala ze ma wszystko podogrywane i mozna sie starac o kredyt.Oczywiscie dzialeczka bedzie finansowana w 100% przez bank. Apropo kredytu to przydalby sie taki bank ktory pozniej udzieli dodatkowego kredytu na budowe domu. Kiedy to zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts