Eiremjp 18.06.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 hahah no my też łapiemy się na mega oszołomy - mamy tylko swoją działkę. a czym sugerowali się przyznając Ci taką niską pierwszą transzę? i na ile transz rozbity kredyt? my wnioskowaliśmy o taką ratę bo ok 22000 PLN na płytę + ogrodzenie itp. no ale bank stwierdził, że nasza działka nie jest tyle warta! buraki! W poniedziałek składamy wniosek do BPH GE na EKO kredyt hipoteczny. Zobaczymy jak nas tam potraktują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyna 28.07.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam serdecznie wszystkich odważnych!Postanowiłem tutaj co napisać aby temat znalazł się na pierwszej stronie ,gdyż bardzo interesują mnie doświadczenia kredytowe budujących ponieważ mocno do tego grona "OSZOŁOMÓW" mnie ciągnie.Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.07.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witaj Gyna nasza budowa na kredyt ma się dobrze, kredyt póki co , też Co konkretnie chciałabyś wiedzieć? Służę pomocą, w miarę mych skromnych możliwości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyna 29.07.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witaj atija?Przechodzę do konkretów :1.Kiedy wypłata pierwszej transzy-przed czy po robocie(np.roboty ziemne,fundament itp.)?2.Kiedy zaczyna się spłata kredytu-po wypłacie pierwszej transzy ,czy po wypłacie całości kredytu?3.Jaki kredyt złotówki czy waluta(przy walucie dużo mniejsze raty)?4.Czy na wszystkie roboty(materiały wiadomo faktura jest) musi być faktura? -chcę trochę porobić sam.5.Czy da się wybudować "pod klucz" ( projekt Z34 ) za bardzo niecałe 300 tyś.zł czytaj:250 tyś.złUściślę:działka jest - uzbrojona ,kanalizacji brak-oczyszczalnia biologiczna ,mieszkanie-do sprzedaży na pokrycie części kredytu jest,chęci są ,zarobki-średnie polskie ,troje dzieci jest ,wiek -słuszny(46l) jest ,tylko odwagi mi brak ,dlatego tu zajrzałem i bardzo podniosłem się na duchu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 29.07.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witaj Gyna Odpowiem na Twoje pytania , zastrzegam jednak ,ze co bank to obyczaj. Najlepiej sam przejdź się i popytaj. Jeśli chodzi o doradców kredytowych ,opinie są różne. Jednym pomogli innym tylko zaszkodzili. Nam pomagała pewna pani (znajoma) i jesteśmy zadowoleni. No to lecimy, powiem jak było u nas. 1) pierwsza transza przed robotą 2)po wypłacie pierwszej transzy zaczynasz spłacać odsetki , całość po wypłacie ostatniej transzy 3) mamy kredyt walutowy (euro) różnica około 800 zł w racie 4) to zależy od banku . Nasz nie wymaga faktur. Przyjeżdża ich fotograf, chcą też dziennik budowy. 5) myślę , że pod klucz to się nie da. Może stan deweloperski, jeśli sam będziesz dużo robił.. Trzeba liczyć około 3000 zł na m2. Niestety tą ważną decyzję musicie podjąć sami. Też się bałam i zwlekałam a teraz serce mi rośnie ,ze wzruszenia i radości, razem z moim domkiem Pozdrawiam i dobrych decyzji życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 10.08.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam 'oszołomów' po dłuższej przerwie. Chciałem poinformować, że MisiaczekM w raz z rodziną już mieszka!! I... spłaca duuuuużyyyy..... kredyt Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez misiaczekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 10.08.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam w krainie oszołomów.Tak jak wszyscy mamy kredyt. Pierwsza transza już przelana. Z tego można się cieszyć.Natomiast z tego już nie koniecznie-kredyt na 30 lat w pln.Dali nam 247 000pln. Fajnie, dobrze że dali bo niestety z oszczędności to byśmy sobie tylko mogli wymurować chałpkę.Naszczęście chałpka mała 84m2, dach dwuspadowy może 220000pln starczy. Może nie dokońca z nas takie oszłomy bo jeszcze dziełeczka własna i obecne lokum też na własność.Mamy cichą nadzieję,że po wprowadzce i sprzedaży obecnej hacjendy zostanie nam do spłaty ok 100 000 ptysi.A co dalej ....... raty,raty na długie laty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 12.08.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hello - witają oszołomy z Podbeskidzia.... Oszołomy jadą jutro podpisywać umowę... Będziemy pytać o różne rzeczy...Jak na razie to pyt1; "Da się z tym żyć w miarę normalnie??? ;-)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.08.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 eh ja jeszcze nie wiem bo czekam na pierwszą ratę, jak widać oszołomy są wystawiane na ciężkie próby a w jakim banku kredy i jakie macie warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 12.08.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 W PKO BP. W euro 300 000zł, na 30 lat, marża 2,59, prowizja 1,8. Mam nadzieję, że to są warunki ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.08.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 jak dla mnie to nie brzmi źle zaraz włażę do dziennika zobaczyć jak Wam idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.08.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Mam pytanie do innych "oszołomów" . Czy jesteście ubezpieczeni na życie ? Mi bank zaproponował ubezpieczenie zamiast prowizji. Skorzystaliśmy. Teraz mija rok i nie mam obowiązku się dalej ubezpieczać. Ale nie mam też żadnego ubezpieczenia na życie. A składka około 2 tyś rocznie razy 30 lat ... brryyy . Jak to u Was wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 20.08.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Z ubezpieczeniem u nas tak jak u Ciebie. Ale do stycznia musimy podjąc decyzję. Tyle tylko , że oboje mamy ubezpieczenie grupowe w pracy. Nie są to jednak jakieś powalające kwoty. Nie wiem sama , fajnie byłoby gdyby chociaz mąż był ubezpieczony dodatkowa, ale te 2 tysie.....Daj znać jaką podjęliście decyzję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts