kropi 14.02.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No tak albo jedno aalbo drugie...samo zycie, a to 2,75 to przy wkładzie własnym czy bez? Ja bez liczyłam koło 3,5% że dadzą.Ale może za bardzo optymistycznie No skoro jestem oszołomem tzn. że bez i wygląda na to że nikt nie chce dac mniej... W GE do tego nie ma tych upiornych opłat wstępnych, a prowizja wchodzi w kredyt - jedno co to ubezpieczenie brakującego wkładu jakieś 2200 na gud myrning trzeba wysupłać - ale nam dosyć nisko wycenili inwestycję po wykończeniu. Gdzieś już pisałem, GE liczy tak, że jeśli pożyczasz powiedzmy 200,000 a dom po skończeniu prac będzie wart 240,000 to te 40,000 to jest twój wkład własny i wtenczas nie płacisz ubezpieczenia. Jeśli wycenią na 220 to ubezpieczasz tylko te brakujące 20,000 (w sumie do 20% wkładu). Inaczej - jesli różnica między sumą kredytu a szacowaną wartością końcową jest większa bądź równa 20% to nic nie płacisz. Jasne to logiczne;) Az tak dokladnie nie musiałeś ja po matematyce, ale faktycznie, to jest duży pozytyw... Tylko te transze... Ja sie zastanawialam kto pisal o tym wkladzie mialam szukać i Ci pisać, że gdzies tak jest, nie pamiętałam, że to TY;) To bardzo ładnie jak bez wkładu tyle wychodzi....no ale coś Ci policzyli za wkład czy to jest autentycznie bez wkładu nawet tego wg nich? No za wkład policzyli mi te 2200 ubezpieczenia, fakt że te 2,75 to po kilku rozmowach ale wszędzie trzeba rozmawiać, zwłaszcza przy dużych pieniądzach. Spójrz realnie - to oni na tobie zarabiają, i to niemało. To ty im na chlebuś dajesz ze swojej krwawicy, a te procenty potem rozkładają się na wiele różnych strumyczków - jednym z nich jest prowizja miłej pani, która z tobą rozmawia. Innym - prowizja banku jako instytucji. IU z każdego z nich można coś urwać, dopóki bank na tym zarobi. Zwykle woli zarobić mniej niż wcale. I to jest właśnie te pół procentu różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 14.02.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Aidy to się nie da przegadać! Tak trzymaj WITAM I ja odniosłem to samo wrażenie ....hahahahaha Ale mamay super z ta Aidą... P.S AIDO77 to naprawde nie była złośliwa uwaga z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ona matka nasza. I w tak zwanej kupie nas trzyma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 14.02.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ona matka nasza. I w tak zwanej kupie nas trzyma! Cyla a ty to siostra nasza ,ale taka najbliższa jej , co jakby nasz adwokat jakby nas nie chciała wysłuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 OH DARIO 2 BRACIE No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 14.02.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 CYLA skąd ty bierzesz tyle czasu na spedzaniu przy komputerze, bo ja cię podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No ciekawe,ciekawe Dario. A Ty to rozumiem telepatycznie zapodajesz na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A podziwiać nie zabraniam Już się tłumaczyłam na moim wątku z którego Cię wywiało Ferie mam,rodzinę zaniedbuję .Dla Was to wszystko robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 aha! I lubię jak mnie wszędzie pełno Taka ma natura wszędobylska. No i mąz w pracy to mam nieograniczony dostęp do kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 14.02.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 NO ja rozumiem twoje oddanie dla nas tutaj, i jak zarywasz ferie , ale mimo wszystko jednak ......... . P.S ...skąd mnie wywiało ? ..... proszę bardzo o konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 14.02.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No właśnie ,już znalazłem w części odpowiedź, ...........mąż w pracy. To już wszystko gra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No nie gra bo dziś WALENTYNKI a mąz w pracy. A wywiało Cię z wątku"Czy ja coś wybuduję" Ale sie nie gniewam bo jak kiedys wspominałam obrażalska nie jestem Hejo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 14.02.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Cyla nie wywiało ,wiesz mi! Wpadam tam i czytam , a ze się nie włączam do rozmowy , to nie znaczy ,że mnie tam niema. A jeśli chodzi o walentynki to muszę iść spełnić obowiązek wobec żony bo właśnie przyszła i sie ....bardzo domaga... To nara Cyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 14.02.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 O Dario tez nas odnalazłeś. Cyla to siostra, pewnie wkoncu z tego co widae to pokrewna dusza:):) Ferie no patrz, to mamy dodatkowo cos wspolnego, ja z zawodu tez nauczyciel;) ale tego pierwszego co zmienialam, no ale kto wie w wieku lat 50 moze leiej bede się czuć nauczając niz programując , zresztą zycie uklada nam rózne scenariusze więc nie wiadomo czy nie wróce. A swoja droga Cyla ferie to była jedna z dwoch najlepszych rzeczy w szkole A czego uczysz i gdzie? Mąż spi na moment żeby mala zachecic do spania, widzi ze spi to tez sie kladzie zamiast biegac po lozeczku;) A swoją drogą to ja tez moze gadam duzo po tych forach ale wiecie ile mam roznych dylematow? Ja codziennie mam nowy problem na karku;) A co do powrotu wątku na miejsce to "jesli się Pani uprze" to go przeniosa, ale zostawiamy go na klika dni tutaj, porowna się potem gdzie ma wieksze wzięcie A propo wiecie już z czego budowac? Bo ja wygrzebalam sterte 4 rocznikow muratora do studiowania;) A najgorsze ze zgubilam spis tresci który byl w jednym z ostatnich numerow grrr. chyba jednak odpada szkielet i odpada prefea w naszej kredytowej i niepewnej sytuacji... Teraz mi głupio, bo na szkieletowych wątkach też narobilam trochę zamieszania i tutaj i na innym forum I nagloe odmiana... Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 To się cichcem z tych wątków zmyj.Może nie zauważą A ja to taka przyszywana uczycielka- bibliotekara szkolna jezdem-ale nie taka w brylach i z końkim ogonem , tudzież warkoczem do pasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 14.02.2006 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Oj to fajnie dostep do ksiązek itd....super, no i te ferie i wakacje ... To nawet n ie chodzi o zmycie....to ja rozpetalam tam burze>> niechcący zupełnie>> zadałąm jedno pytanie o jakis watek dotyczący kanadyjczykow, taki nieprzyjemny zreszya ale odnosnie tego czy cos tam jest prawda. Oprocz miłych szkieletowcow odezwala się cala masa amerykanskich budowlancow, ktorzy sa tam ciagle obrazaja, nagabuja na technnologie i zasmiecaja watek:( Na tym drugim skolei to tyle pytan zadawalam ze mi ktos wątek zalozyl>"Aida77 pytania i odpowiedzi" No ale z drugiej strony ja mowilam ze chce tak budowac ale ciagle sie wacham i szukam odpowiedzi na pytania... No nic, nie będę się zadręczać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Robotka faktycznie fajna gorzej z kaską za nią. Ale dzieciaczki miłe bo to podstawówka na szczęście. DARIO2 I dostęp do internetu w godzinach pracy nieograniczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 14.02.2006 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No wlasnie...kaska to tabelki, to mnie najbardziej stresowało a juz najbardziej uzmyslowiłam sobie ten fakt ...jak dostałam premię, bo jej nawet nie zauwazyłam....A ja się jeszcze bardzo denerwowałam bo to był początek a wszystko zalezalo nie tylko odemnie ale dodatkowo od uczniów, to mnie tez stresowało... Mala zasnela Ide się walentynkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja też czekam na mego Walentego zaraz wraca z pracy Miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 14.02.2006 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts