Acidtea 26.05.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Dla mnie garaż TAK z 3 powodów:1. W zimie pogrzebać przy samochodzie.2. Miejsce na graty ogrodowe.3. Nie wiadomo, co w przyszłości - da się z tego zrobić pokój:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 xwing a masz zamiar robić użytkowe poddasze w tym Apollo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 26.05.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 W pierwszym etapie na pewno nie ale myslalem żeby zostawić ew taką możliwość, jakiś barek ze stołem bilardowym lub inne hobby:), lub ew w przyszłości jeśli byłaby taka potrzeba to jakieś pom mieszkalne. Natomiast w podstawowym etapie budowy nie plnuje tego zagospodarowywać poprostu strych. No niestety jakiś strop musi być (zdaję sobie sprawę że to podnosi koszt budowy) a co do schodów to raczej nie koniecznie, zawsze można kiedyś zrobić drewniane lub opuszczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzomp 26.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam wszystkich . Szukałem domek latami z wielu powodów wygrała amelia z archipelagu . Pieniędzy nie mielismy zdolnośc kredytowa jest to fru . Majster umówiony a bank mówi że da kredyt jak sobe działke zmniejszę . Majster dom wybudował (jutro strop zalewany) a kredytu jesszcze nie mam . Dostane kredyt to kontynuuje . Ale niczego się nie bac iść do przodu. Domek nie stawiać sobie klitek dwuspadowych z pokoikami 4m kw . No chyba ze w planie macie zaraz sobie stawiać coś większego . Ja postawiłem takie 160 m i bedę bardzo zadowolony . Pozdrawiam P.S. 19.04.06 zaczynałem budowanie betonem komórkowym dom stoi tempo zalezy od majstrów , więc miejcie dobrych majstrów . Polecam chłopaków z gór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 26.05.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Wiecie tak sobie czytam o pokoikach malych na poddaszu, garazu, wielkosciach itd i się zaczelam zastanawiać, ile mniej wiecej kosztuje metr stanu surowego otwartego powerzchni całkowitej parterowki i domku z poddaszem uzytkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.05.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 xwing wiec dołóż do tej kwoty którą pisałeś powyżej jakieś 20-30kpln i możesz budować dom z zaciśnietym pasem - w średnim standardzie - żadnych szaleństw... wszystko zależy od tego na co się zdecydujesz później przy wykończeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 26.05.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 xwing wiec dołóż do tej kwoty którą pisałeś powyżej jakieś 20-30kpln i możesz budować dom z zaciśnietym pasem - w średnim standardzie - żadnych szaleństw... wszystko zależy od tego na co się zdecydujesz później przy wykończeniach... Dzieki za uwagi. Właśnie zacząłem rozważać podniesienie kwoty kredytu o te 20-30 tys. No jeszcze mam troche czasu bo dopiero kredytuję działkę tak więc projekt będę kupował za ok 1-2 miesiące. Ale tego kredytu już teraz sporo a podnośić to jeszce w górę .........hmm sam nie wiem jeszcze bedę szukał jakiegoś rozwiązania. A co do standardu to raczej nie palnuje żadnych wodotrysków poza ogrzewaniem podłogowym. Najlepiej byłoby gdybym gdzieś zdobył demo projektu tego Apollo to można by policzyć wtedy kosztorys na podstawie ilości, technologii i aktualnych cen (np drewno na potrzeby całego domu od desek po krokwie dostanę od rodziców, troche elementów do elektryki np kable też dostane w spadku ). Nie chciałbym budować domu o jakieś naciągane założenia - wszystko musi być jak najbardziej realistyczne a nie optymistayczne. Jeszce raz dzieki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 26.05.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Apollo nam się też podobał, ale na razie chyba odpadł ze względu na powierzchnię zabudowy. Musiałbym mocno przeprojektować, żeby zmieścić się w moich warunkach zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 26.05.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Aida 77, wątek na miarę naszych potrzeb Będę tu częstym gościem! Jestem w fazie początkowej szaleństwa zwanego budową, czyli głównie planuję i marzę Wciąż jeszcze poszukuję odpowiedniej i niedrogiej działki budowlnej. Jutro wyruszam na rekonesans po okolicy i, jak podejrzewam, będzie to kolejna lekcja cierpliwości Mam za sobą kilka takich wypraw... Tak, tak początek jest najtrudniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 26.05.2006 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Aida 77, wątek na miarę naszych potrzeb Będę tu częstym gościem! Jestem w fazie początkowej szaleństwa zwanego budową, czyli głównie planuję i marzę Wciąż jeszcze poszukuję odpowiedniej i niedrogiej działki budowlnej. Jutro wyruszam na rekonesans po okolicy i, jak podejrzewam, będzie to kolejna lekcja cierpliwości Mam za sobą kilka takich wypraw... Tak, tak początek jest najtrudniejszy Oregano witaj >swoaija droga spoko przyprawa >> to tak ak my kilak wypraw dzialkowych i pare bankowycyh plus godziny w necie;) My jutro nie mozemy ngdzie jechać bo Krakow jest teraz nei do przeskoczenia ale w przyszly weekend albo w tygodniu...do dziela!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 26.05.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 witam ale was tu przybylo. ....a ja mam doła! ...po wystapieniu o warunki zabudowy po jakimś czasie odpowiedzieli mi zawieszeniem postepowaniem o wydanie warunkow zabudowy, czyli stanalem ze wszystkim na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 26.05.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ........no i beret..... .....ale mam dola ..cla i..sylvia ale wam zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 26.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ...i jak tu uczestniczyc na forum w takim stanie ? ...naprawde niema sie czemu dziwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 26.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ja tak sobie mysle ze po raz kolejny przejze projekty za kazdym razem odkrywam cos nowego;) ...i na pewnym etapie , przy twoim tak duzym zaangażowaniu w ta budowe moga ci odebrac wszystkie checi w jednej sekundzie. ...a przynajmniej zawiesic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 26.05.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ...ale postów mam już 315 ..ale jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 26.05.2006 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ja tak sobie mysle ze po raz kolejny przejze projekty za kazdym razem odkrywam cos nowego;) ...i na pewnym etapie , przy twoim tak duzym zaangażowaniu w ta budowe moga ci odebrac wszystkie checi w jednej sekundzie. ...a przynajmniej zawiesic! To zawies mądroalo Mnie nikt nie ruszy nei mojego zapalu, Ty tez stawaj na nogi i nie marudz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 26.05.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ale spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.05.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ........no i beret..... .....ale mam dola ..cla i..sylvia ale wam zazdroszcze ale czemu zawiesili? a hasło zasada dobrosąsiedza na nią próbowałes sie powołac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 26.05.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 witam ale was tu przybylo. ....a ja mam doła! ...po wystapieniu o warunki zabudowy po jakimś czasie odpowiedzieli mi zawieszeniem postepowaniem o wydanie warunkow zabudowy, czyli stanalem ze wszystkim na rok. Kurczaki Możliwe, żeby coś w tej materii zmieniło się na Twoją korzyść? Przed upływem roku rzecz jasna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 26.05.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Oregano witaj >swoaija droga spoko przyprawa >> to tak ak my kilak wypraw dzialkowych i pare bankowycyh plus godziny w necie;) My jutro nie mozemy ngdzie jechać bo Krakow jest teraz nei do przeskoczenia ale w przyszly weekend albo w tygodniu...do dziela!! Aida - to brzmi melodyjnie Do dzieeełaaaaa! Ole! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts