asiaf1 13.06.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.06.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 witaj a działki to zapraszam do gminy Grodzisk Maz. w miare dorby dojazd do Warszawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 13.06.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Aida ! Kiedyś oglądałam ten projekt- Arletta z Archipelagu i miałam na niego ochotke http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3090500&ProjID=515 Tyle ,że on jest z garażem Ale poddasze do późniejszej adaptacji Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Cyla my podddasze na 100% zostawiamy na potem a garaz soie odpuszczamy na razie... A i tak czarno to widze finansowo.. Arlete zaraz obejze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Bylismy dzisiaj w sądzie i urzędzie gminy...W księgach wszystko ok, gorzej z planem zagospodarowania...Bo pomnimo tego że ejst aktua;ny i dzialka jest budowlana to jest za mała Więc obecnie pozwolenai na budowe bysmy nie dostali...No ale podobno ma wejsc jakiś aneks odnosnie tych wielkoście i juz nie bedzie ograniczen.. i jesli to wejdzie to pozwolenbie powinnismy dostac. No i nie wiemy co robic..Pani daje 99% że do konca roku aneks będzie. No ale 99% to nei 100...Wiec mamy zagadkę. Gdyby ta diałka nei była taka fajna to pewnie byśmy rezygnowali...no ale jest!! Więc nie wiemy co robić. aha Pani mowi ze z tym aneksem to dlatego że ejst cala masa ludiz z odrzuconymi pozwoleniami z powodu tych wielkosci i uznali ze to bez sensu i ze bedzie aneks. Generalnei wycieczka była fajna;) A urzędnicy ok;) Mała wszystkich rozmiękcza;) "Jaka słodka" i te sprawy Co o tym sądzicie? Na ile jakaś Pani która się zajmuje planami nie myli się co do aneksów itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 13.06.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mała poprawka - wypis z KW kosztuje 30 zł (ale to raczej drobiazg) natomiast czeka się tydzień jeśli księga jest papierowa - jeśli natomiast jest już w bazie danych komputera, drukują od ręki. Projekt wybierz pod działkę, ważne są strony świata, wymiary działki, czy dom będzie pzy drodze czy na końcu itd. Co do aneksu to nikt nie da ci pewności, wiem że czasami ludzie brali w dzierżawę przylegający kawałek łąki albo dokupowali gruntu rolnego po kilka zł/m żeby do wymaganej wielkości dobić - ale chyba potrzebna jest łączność z twoją działką - nie wiem czy u was to możliwe. Z terminami w gminach bywa bardzo różnie, w naszej plan zagospodarowania spóźnił się "tylko" o rok, do tego czasu było zawieszone wydawanie wszelkich pozwoleń, warunków itd. Fajnie, nie? A dużo brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Kropi 2 ary neicałe 2 ary... Ale to juz po odliczeniu granicy błedu;) ehh coraz bardziej sie oddala tadziałka..a taka się wydawała idealna, balam sie haczyku, myslalam ze to kwestia tylko tego goscia ze cche kase, ze to ten haczyk..ale ..moze on dlatego tak chcial bo liczyl ze ktos tego nei sprawdzi? Bo co to za dzialka budowlana skoro nei mozna na niej budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.06.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Bylismy dzisiaj w sądzie i urzędzie gminy...W księgach wszystko ok, gorzej z planem zagospodarowania...Bo pomnimo tego że ejst aktua;ny i dzialka jest budowlana to jest za mała Więc obecnie pozwolenai na budowe bysmy nie dostali...No ale podobno ma wejsc jakiś aneks odnosnie tych wielkoście i juz nie bedzie ograniczen.. i jesli to wejdzie to pozwolenbie powinnismy dostac. No i nie wiemy co robic..Pani daje 99% że do konca roku aneks będzie. No ale 99% to nei 100...Wiec mamy zagadkę. Gdyby ta diałka nei była taka fajna to pewnie byśmy rezygnowali...no ale jest!! Więc nie wiemy co robić. aha Pani mowi ze z tym aneksem to dlatego że ejst cala masa ludiz z odrzuconymi pozwoleniami z powodu tych wielkosci i uznali ze to bez sensu i ze bedzie aneks. Generalnei wycieczka była fajna;) A urzędnicy ok;) Mała wszystkich rozmiękcza;) "Jaka słodka" i te sprawy Co o tym sądzicie? Na ile jakaś Pani która się zajmuje planami nie myli się co do aneksów itd Oj . to niedobrze. Nie robiłabym ruchów dopóki to się nie wyjaśni - możesz się nieźle wtopić ... Pośpiech nie jest dobrym doradcą. Może umowa przedswstępna z zastrzeżeniem umowy głównej po tym aneksie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.06.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Możesz jeszcze wystąpić do gminy z zapytaniem na pśmie, czy będzie to uregulowane. Mają obowiązek odpowiedzieć w ustawowym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 13.06.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 HejAida.. myslałam ze juz ruszyło cos pozytywnego z ta działka. Z moich doswiadczeń wynika ze nie ma tego złego, jak nie ta to znajdzie sie inna , na której z pewnoscia postawicie swój domek. Ja trzymam cały czas kciuki, a pozytwne myslenie pokona wszelkie urzędasy. Kropi niestety czas oczekiwania na wypis z KW w duzej mierze zalezy od miasta gdzie sie je załatwia.. ja tez sie łudziłam ze wersje elektroniczna drukuja od reki.. ale dostałam papierek aby zgłosic sie za miesiac po czym czekała na mnie spora kolejka.. wiem ze w W-wie daja od reki wiec niestety co miasto to miasto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 13.06.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Więc nie wiemy co robić. Odpuścić. Niestety. Temat "bo niedlugo bedzie sie mozna budowac" znam z autopsji. Trwa to 10 lat, a proby sprzedania tej dzialki juz ze trzy lata ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Możesz jeszcze wystąpić do gminy z zapytaniem na pśmie, czy będzie to uregulowane. Mają obowiązek odpowiedzieć w ustawowym terminie Nefer...o umnowie przedwstepnej pisałam wczesniej gosc nie chce sie zgodzic, mzoe dlatego... A tamto to chyba nie jest oficjalne...więc nie ma jak o to pytac... Koibeta powiedziala co wie ale to nie ejst nigdie oficjalnie napisane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mateusz powaznie? Wkopales sie wtaka sytuacje? hmma co mowili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Hej Aida.. myslałam ze juz ruszyło cos pozytywnego z ta działka. Z moich doswiadczeń wynika ze nie ma tego złego, jak nie ta to znajdzie sie inna , na której z pewnoscia postawicie swój domek. Ja trzymam cały czas kciuki, a pozytwne myslenie pokona wszelkie urzędasy. Kropi niestety czas oczekiwania na wypis z KW w duzej mierze zalezy od miasta gdzie sie je załatwia.. ja tez sie łudziłam ze wersje elektroniczna drukuja od reki.. ale dostałam papierek aby zgłosic sie za miesiac po czym czekała na mnie spora kolejka.. wiem ze w W-wie daja od reki wiec niestety co miasto to miasto. Pozdrawiam Dzieki Ewa,,,,trzymaj jeszcze skoro to ciągle otwarta sprawa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.06.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Możesz jeszcze wystąpić do gminy z zapytaniem na pśmie, czy będzie to uregulowane. Mają obowiązek odpowiedzieć w ustawowym terminie Nefer...o umnowie przedwstepnej pisałam wczesniej gosc nie chce sie zgodzic, mzoe dlatego... A tamto to chyba nie jest oficjalne...więc nie ma jak o to pytac... Koibeta powiedziala co wie ale to nie ejst nigdie oficjalnie napisane.. Wysyłaj pismo szybciutko do gminy - niech Ci to oficjalnie potwierdzą - choć też nie wiem czy nawet jeśli - to co to pomoże jak im się zmieni? Może poszukaj nowego "miejsca na ziemi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ale ona powiedziala że tego nie można oficjalnie potwierdzić... Moze poszukam..na razie sie przespimy z tym problemem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 13.06.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mateusz powaznie? Wkopales sie wtaka sytuacje? hmma co mowili? troszke inny temat, ale tez z serii "gmina zalatwi" , "gmina wezmie pod uwage", "zaraz bedzie" itd. Budowac nie mozna sie do dzis. btw - na ile poznalem mechanizmy rzadzace uchwalaniem MPZZ , to zadnego aneksu nie bedzie. O ile pani w gminie byla pewnie mila , to wyzej problemu nie ma - w mysl "to niech sobie sasiednia dzialke kupia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mateusz, podobno uznali że to trzeba zmienic, bo abrdzo duzo pozwolen na budowe zostało odrzucone z tego powodu wiec uznali ze to trzeba zmienic... No ale własnie..kurcze KASA, to ona tutaj rządzi....jak utopimy pieniadze za t a dzialke to ju koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.06.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mateusz, podobno uznali że to trzeba zmienic, bo abrdzo duzo pozwolen na budowe zostało odrzucone z tego powodu wiec uznali ze to trzeba zmienic... No ale własnie..kurcze KASA, to ona tutaj rządzi....jak utopimy pieniadze za t a dzialke to ju koniec... Nie wchodź w to Aida, bo Cie nie stać !!! Kobito!!! Okazje są dla bogatych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 13.06.2006 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Mateusz, podobno uznali że to trzeba zmienic, bo abrdzo duzo pozwolen na budowe zostało odrzucone z tego powodu wiec uznali ze to trzeba zmienic... No ale własnie..kurcze KASA, to ona tutaj rządzi....jak utopimy pieniadze za t a dzialke to ju koniec... Nie wchodź w to Aida, bo Cie nie stać !!! Kobito!!! Okazje są dla bogatych :) No własnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts