Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa "OSZOŁOMÓW"- budowa bez wkładu,na kredyt ;)

Aida77

Recommended Posts

jasne że warto!

puszcza zielonka jest the best - juz gdzieś to pisałem :)

ps. :cry: podobno stal na zbrojenie drożeje!!!!!!

A ma podrozec nie tylko stal ale beton na jesieni. poodbno to wynik ruszenia sie budowy autostrad.

Rok 2007 zapowiada sie samymi podwyzkami :evil:

ceramika budowlana tez drozeje od 1.08 bo transport wzrosl...

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cement juz podrożał od pierwszego lipca :cry:

A podwyżki materiałów budowlanych zawdzięczamy miedzy innymi płytom gnojowym dla rolników. Myśmy szukali bloczków fundamentowych w kilku miejscach i wszedzie zmniejszaja produkcję bo maja duże zamówienia od rolników :-? i nie zajmuja sie takimi pirerdołami jak bloczki fundamentowe - to samo jest z betonem z "gruchy"

Pozdrawiam cyla 8)

Witam sebo :p

Ano dołek na piwnicę wykopany :lol: (sama koparka-700PLN :cry: )

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/6/5/2/17263823_d.jpg

fundamenty zalane teraz kupujemy bloczki i będziemy stawiać ściany piwnicy. Na szczęście przyznali nam kredyt więc planujemy juz dalsze prace :lol:

Aha > No i kibelek stoi :wink:

A to szalunki i zbrojenia :lol:

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/6/2/2/17263824_d.jpg

Pozdrawiam cyla 8)

nie w temat ale

czy ktos ma strop drewniany- bo my zastanawiamy sie nad zmiana stropu z terriwy na dolny pas wiazara dachowego,chatka na dole ma 77m a u gory tylko 2 male pokoiki i lazienka to po co mi ta terriva.bylabym wdzieczna za rade

Czemu nie w temat. W kacu watek oszolomow co BUDUJA ale bez wlasnej kasy :D

A wracajac do pytania ja tak bede mial. Tez mialem miec terrive ale stanelo na stropie drewnianym.

dzieki.balam sie ze tylko ja jestem takim odcieniaczem projektu...;-) fakt ze cale zycie mieszkam w domach z drwnianymi stropami i nie bylo zadnych narzekan.teraz wynajmuje w 2 pietrowymm budynku tez z drewnianym stropem i sie nie zapadlam do miesnego :-) dzieki raz jeszcze.teraz podrecze na innym forum czy ktos wstawial kominek z palszczem wodnym nie makroterma tylko np za 4tys i caly system ok 15.;-)

To moze wybadaj jeszcze jak by funkcjonowal kominek z DGP + solar z zasobnikiem i grzalka el jako "Naped" podlogowki wodnej :) ? Mi nie udalo sie uzyskac odp. Moze Tobie ?

:lol: : :wink:

Ps. 3eba ciac gdzie sie da jak kaski nie ma - byle z rozsadkiem. Poza tym w stropie drewnianym latwiej rozprowadzic DGP niz w takiej terrivie a i chalupka swojego uroku nabiera.

nie w temat ale

czy ktos ma strop drewniany- bo my zastanawiamy sie nad zmiana stropu z terriwy na dolny pas wiazara dachowego,chatka na dole ma 77m a u gory tylko 2 male pokoiki i lazienka to po co mi ta terriva.bylabym wdzieczna za rade

My mamy część stropu z drewna - nad salonem. Khem, znaczy - mamy mieć, bo drewno miało być pod koniec czerwca a jeszcz się suszy :evil: Zalety: fajnie wygląda, fajnie się robi, fajnie pachnie. Wady - drewno musi być porządnie osuszone, jak widać - mogą być kłopoty z dostawą na czas bo tartaków jest zdecydowanie mniej niż składów budowlanych z terrivą :lol: no i wytrzymałość takiego stropu jest mniejsza.

Cenowo nie powiem ale podobno wychodzi podobnie. :roll:

Witam wszystkich Oszołomów i dołączam do ich grona. Póki co mam działkę, tatusia murarza, męża fachmana od wykończeniówki, kuzyna elektryka i wujka instalatora CO - tym dwóm ostatnim trzeba będzie zapłacić "co łaska". Oszczędności tyle, że powinno starczyć na indywidualny projekt bo nie znaleźliźliśmy nic gotowego co pasowałoby w 100 % i masę wiary, że się uda do końca przyszłego roku za 200 tys, kredytu postawić domek ok. 120 m kwadr. bez specjalnych fanaberii. Mój mąż uważa że straciłam rozum ale to nie poraz pierwszy więc się specjalnie tym nie przejmuję :wink:

Jelonek72 Witaj, wiem co czujesz, bo tez bloki doprowadzają mnie do szewskiej pasjii marzę o kawałku włąsnego miejsca..Tymbardziej że nie są to nasze bloki ;)

A dziękuję - czyli jednak ktoś to czyta?

Kropi, ja też czytam Twoj dziennik, super, no i ciekawiła mnie Twoja droga podobno poczatki takie jak moje;)

Robin2, emil_d, KAMUS, ~Maja Witamy, fajnie że kredyt przyznany no i na starych warunkach

Póki co budowa na kredyt!!!!
Rebeko to jak daleko z Wqsza budową jestescie posunięci ?

Sylwio, sliczny kranik, gratuluje wody:)

ich_troje no no gratuluje postępów, dzialka to jest to co juz chciałabym nieć..ehh:)

Mlodzi ludzie maja trzy mozliwosci :

- mieszkac u rodzicow

- wynajmowac mieszkanie

- wziasc kredyt na zakup

marud@, garbus, Luc Skywalker no włąsnie bez ryzyka czasem się nie da...MNie dwie pierwsze opcje nei odpowiadają, zreszta pierwsza odpada, bo rodzice nie na miejscu, a wynajmowac ciągle to tez bez sensu.

dagag witaj w klubie oszołomów

, fajny ten projekcik, tyle że w teori z poddaszem na potem. Ja bym robila jesli kolo 100, to juz bez poddasza a jesli na potem to się chce zmiesci w 70 paru metrach ;) No ale to takie gdybanie nba razie, poki co dzialka...

Maja slicnzy domek gratuuje, Cyla gratuluje przyznania kredytu, super:)

Co do dyskusji o domkach i cenach, fajna,ale wtracac się nie bede, nastepnym razem jak bede na bierząco

Annja witaj, mąz przywyknie ;)

Robin2, emil_d, KAMUS, ~Maja Witamy, fajnie że kredyt przyznany no i na starych warunkach [/color]

Maja slicnzy domek gratuuje, Cyla gratuluje przyznania kredytu, super:)

Witam wszystkich i dziękuję za dobre słowo :) :) :)

Właśnie spędziałam pierwszy weekend na własnej działce - pracowity oczywiście :) Powoli ruszamy do boju, kupiłam kosę i sierp, bo na naszych chaszczach kosiarka na pewno by wymiękła.

Dobrze, że jest jeziorko po drugiej stronie drogi, bo upał dobija...

No hejo Aida :lol:

Gdzieś Ty była jak Cie nie było :(

Ooo, Aida - witaj MATKO ZAŁOŻYCIELKO !!!!

Jak wakacje się udaly? Co z dzialka i przymiarka do budowy?

Właśnie spędziałam pierwszy weekend na własnej działce - pracowity oczywiście Powoli ruszamy do boju, kupiłam kosę i sierp, bo na naszych chaszczach kosiarka na pewno by wymiękła.

A ja już złamałem kose na swoich chaszczach :) Radzili mi szukac spoalinowki ale przy takim gaszczu najwyzej moglbym na nia popatrzec - taki gaszcz byl. Co sie nakosilem to moje ale przynajmniej widze jak wyglada moj kawalek tej planety :D

Aaa, bym zapomnial sie pochwalic - Mam na dzialce WODE :)!!! (i repery, ogrodzenie i brzozy samosiejki przesadzilem w docelowe miejsce :) )

Annja[/b] witaj, mąz przywyknie ;)[/color]

Tak sobie czytam i podglądam :lol: i nic się nie dzieje!!! A juz bym chciala stawiać, przestawiać kupować (oddawać), nie spać po nocach i tak już nie śpię. ......hmmmmm ale dla tych którzy mnie nie znją lub już zapomnieli :evil: to przypomne, że kaska na działkę się zbiera i na razie to tylko mogę sobie marzyć .Witam wszystkich nowych oszołomów :) coż za piekne grono marzycieli......

Aida 77 a na Twoje maleństwo to się napatrzeć nie mogę.........pozdrawiam