Aida77 25.07.2006 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 IchTRoje, Cyla (Bo Sylvia wie co się działo;)) No więc tak jak pisałam wcześniej byłam w Bielsku. Początkowe założenia to góra tydzień, a ponieważ pogoda ciągle była ładna(a tam basen, ogród a u mnie 30 metrow mieszkania nagrzanego do 34 stopnim brr )to zostałam. Z tym zostaniem to też dlatego a może i głownie dlatego że równocześnhie w firmie wynikły spore problemy. Oczywiście przez monopoliste tepse która nie liczy się z ludzmi i zachowuje po świnsku. Próby ratowania sytuacji skonczyły się awaria spowodowana...znowu przez tepse, która zakonczyła jedna usługe a nie podpieła następnej mimo wyrażnej i konkretnej umowy....No i Jarek siedział w firmie, potem inne rzeczy robił w domu, przy małej tyle by nie popracowal. Finał jest taki, że już większość rzeczy jest wyprostowana ale jak można się domyślić finanse kompletnie kuleje jeszcze pewnnie przez 2, 3 miesiące. Ja mam nadzieję że się może szybciej uda wyjsc na prostą, bo w obecnej sytuacji to trudno jest nawet dzialki szukac>> beznyna kosztuje i to nie mało. Plus jest takim że podjełam dodatkową pracę, też zlecenia do wykonywania w domu, więc mma dwa razy więcej ropboty, ale to pomoże nam finansowo teraz i nie tylko, więc potem może wreszcie nasze marzenia .. zaczną się spełniać... Działka jest i gdzieś na nas czeka, w koncu ją odnajdziemy i kupimy:) Szkoda tylko, że w miedzyczasie preferencyjne warunki kredytu się pokonczyły itd. że o naszym wymarzonym wyjeżdzie na wakacje po kilku altach który wreszcie miał być nie wspomne... Wszystko ucieklo. No ale cóz, my się nie poddajemy tylko walczymy dalej, może nam to wyjdzie na plus bo się rozkrecimy z robotą Pozdrawiam i życze tyle optymizmu co u mnie:) Asiaf jak widzisz ja na razie to też tylko marzę...i planuję a potem realizuje plan ile się da;) Akle się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 25.07.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 ... Działka jest i gdzieś na nas czeka, w koncu ją odnajdziemy i kupimy:) Szkoda tylko, że w miedzyczasie preferencyjne warunki kredytu się pokonczyły itd. Aida77 tym akurat sie nie przejmu Jak czytalem - chyba we wczorajszej Gazecie Prawnej - cześć banków juz znalażła sposób na obejście Rekomnedacji S i pzy obliczaniu zdolności kredytowej w PLN stosują takie same zasady jak dla CHF Na razie jestem po wizycie w banku - kwity juz mam zebrane musze je zaniesc i grzecznie czekac na kredyt (podobna w ciagu tygodnia bedzie umowa). Dzwonilem dzis do gminy jak tam z moim pozoleniem na budowe - bedzie prawdopodonie za 1-1,5 tygodnia. Mam juz obgadane ze otrzymam od razu zgode na rozpoczecie budowy wiec nie bede musial czekac kolejnych 2 tyg. na uprawomocnienie Co prawda ostatnio coraz czesciej zastanawiam sie czy dobrze robie biorac sobie na kark kredyt na 30 lat - ale zaraz sobie odpowiadam ze pobnie bym bral nie wiele mniejszy kredyt kupujac mieszkanie i to znacznie mniejsze, w kolejnej szufladzie itd itp. Poza tym wiem ze sa inni jak ja "wariaci" na tej grupie - wiec nie czuje sie osamotniony [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek1976 25.07.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 CZESC JA BUDUJE ZOSIE B W RADOMIU MAM STAN SUROWY NARAZIE WYSZEDL ZGRABNY DOMEK ZMIENILEM TROCHE DASZEK NAD WEJSCIEM RESZTA BEZ ZMIAN.MYSLE ZE KAZDY DOM MA JAKIES WADY A MOWIENIE O NIEPRAWIDLOWEJ WENTYLACJI DOMU JEST NIEUZASADNIONE.BLIZNIACZY PROJEKT GIENIA JEST BARDZO CHWALONY PRZEZ UZYTKOWNIKOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.07.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Piotrek Zosia była naszym pierwszym projektem który bralismy pod uwage... potem zmieniły sie założenia i Zosia poszła w odstawke ale dalej mam sentyment do tego projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 25.07.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Dobry wieczór wszystim, po długich zmaganiach blondynki z komputerem udało mi się wkleić zdjęcie trochę za duże wyszło ale to i tak sukces. Rozglądałam się dziś za kredytami bo projekt już się pomału rodzi w głowie naszego architekta. Wynalazłam kredyt budowlany w Santander Bank. Jako jedni z nielicznych (już niestety) dają kredyt we frankach. 200 tys. na 30 lat - rata 940 zł. Korzystniej niż w moim ukochanym BPH. i nie interesują ich żadne faktury. Robią wizję lokalną na budowie po wyczerpaniu kasy z poszczególnych transz. Myślę że to korzystna oferta. Chyba że ktoś zna lepszą. A może ktoś maś już kredyt w Santanderze? Dla wyjaśnienia dodam, że ten bank to dawne Polskie Towarzystwo Finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 25.07.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Hejo! A my mamy w końcu garaż na działce- śliczny blaszaczek Czekaliśmy dobry miesiąc aż się zlitują i nam go dostarczą i zjawili się w najmniej odpowiedniej chwili bo wyrwali nas z imprezy u przyjaciół ... ..zadzwonili o 21.30 ,że będą za pół godzinki Ale garaż zaraz pięknie złożyli także po niecałej godzince wróciliśmy na imprezkę jako szczęśliwi posiadacze garażu Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altra 25.07.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Hej, Witam w grupie oszolomow. Widze, ze bede musiala poczytac od poczatku, bo Wy juz nawijacie o szczegolach (jakies tam stropy i inne ). Moja sytuacja jest taka - szukam dzialki. Niestety szukam jej coraz dalej od Kraka, ale musze oszczedzic na dzialce, zeby miec wiecej na domek oczywiscie na kredyt Walcze nadal z myslami czy nie kupic starszego domu do remontu, ale mam nadzieje, ze w koncu je sobie skutecznie wybije z glowy, bo przygoda budowania bardzo mnie pociaga Aida - witaj again Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.07.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Altra, na twoim miejscu raczej oszczędziłbyn na domu a wybrał nawet niewielką działkę ale w dobrej okolicy - jak będziesz codziennie dojeżdżała po 50 km w jedną stronę to ci się szybko znudzi, i nikt tego nie będzie chciał kupić. Lokalizacja to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altra 25.07.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Nie no, mysle o promieniu do 20 km, wczesniej bralam pod uwage 10 km. Mysle ze to nie powalajaca odleglosc, a oszczednosc duza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 26.07.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Dobry wieczór wszystim, po długich zmaganiach blondynki z komputerem udało mi się wkleić zdjęcie trochę za duże wyszło ale to i tak sukces. Aaa, to dobra jestes Mi sie jeszcze nie udalo i nie wiem jak do tegopodejsc Rozglądałam się dziś za kredytami bo projekt już się pomału rodzi w głowie naszego architekta. Wynalazłam kredyt budowlany w Santander Bank. Jako jedni z nielicznych (już niestety) dają kredyt we frankach. 200 tys. na 30 lat - rata 940 zł. Korzystniej niż w moim ukochanym BPH. i nie interesują ich żadne faktury. Robią wizję lokalną na budowie po wyczerpaniu kasy z poszczególnych transz. Myślę że to korzystna oferta. Chyba że ktoś zna lepszą. A może ktoś maś już kredyt w Santanderze? Dla wyjaśnienia dodam, że ten bank to dawne Polskie Towarzystwo Finansowe. Z tym pytaniem to chyba lepiej do watku Prawo i pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 26.07.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 26.07.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 O czym Wy tu piszecie? czy 10 km to dużo?, pocieszę was, my szukamy działki o 30 km od Warszawy i z tego sie będziemy cieszyć (hmmmmm, to się jeszzce okaże), działki 10 km do Wa-wy to majątek, którego jak się domyślacie nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.07.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Asia to polecam okolice Grodziska dojazd lepszy niz z niektórych dzielnic Warszawy... oczywiscie PKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altra 26.07.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Brzydlak - dzieki za info. Wezme to pod uwage! Niestety na razie ani blisko ani daleko dzialki nie znalezlismy. Chcemy uniknac posrednictwa, bo to jak dla mnie zbyt droga impreza, wiec jezdzimy, pytamy i czasem juz mamy dosc, ale marzenie o domku nas motywuje Asiaf - 30 km to juz dla mnie duzo - o ile ceny mieszkan w Kraku zwariowaly, o tyle ceny dzialek podnosza sie w wolniejszym tempie (a moze mi sie zdaje?), wiec mozna - mam nadzieje - upolowac cos blizej w przystepnej cenie. Zycze powodzenia w znalezieniu fajnego zakatka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 27.07.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 28.07.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Mam takie moze troche nietypowe pytanie: czy ktos z was myslal o odzysku i sposobach wykorzystania szarej wody? Czy moze ktos z Was robil juz rozeznanie w temacie i jaki bylby tego orientacyjny koszt? Temat mysle ciekawy zwlaszcza chyba dla tych, ktorzy podobnie jak ja, beda zmuszeni do korzystania z szaba (przynajmnije przez jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 28.07.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 28.07.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 28.07.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 w tym nuymerze ładnego domu jest tez o rekuperatorach,wentytlatorach,klimatyzacji i inne przydatne rzeczy. pozdrawiam budujacych i przymierzajacych sie z pustymi kieszonkami jak my a tu dyskusja z forum o tyej tematyce http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1309221#1309221 temat idzie nawet dalej - o odzysk ciepla z takiej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 28.07.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts