Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa "OSZOŁOMÓW"- budowa bez wkładu,na kredyt ;)

Aida77

Recommended Posts

Sory za laickie pytanie ale nie miałem okazji korzystać z EXPANDERA czy innych tego typu frm doradczycz.

Jak liczą sobie za usługę doradztwa??

NIC SIĘ NIE STAŁO. SĄ BEZPŁATNE. MAŁO TEGO, MAJĄ UMOWY Z BANKAMI I NIE RAZ OD NICH OFERTA JEST KORZYSTNIEJSZA, NIŻ W TYM SAMYM BANKU.

POZDRAWIAM,

MARCZYSŁAWA

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sory za laickie pytanie ale nie miałem okazji korzystać z EXPANDERA czy innych tego typu frm doradczycz.

Jak liczą sobie za usługę doradztwa??

W Open Finance - nic (placa banki za zdobytego klienta, w Expanderze i Xelionie - ok. 100 zl chyba ze za ich posrednictewm zalatwiasz kredyt wtedy nic

Chyba ze cos sie zmienilo od poczatku roku w tej kwesti (dot. Expandera i Xeliona)

Witam

Idz do Expandera albo OF i zobacz jaką Ci zaproponują najlepsza ofertę z jakiego banku. Następnie im podziękuj i idz sam do tego banku a napewno zapłacisz mniejszą prowizje. Bo to co bank ma oddać Expanderowi to niech odda tobie.

Twardo negocjuj z Bankiem

Pozdrawiam

Witam

Idz do Expandera albo OF i zobacz jaką Ci zaproponują najlepsza ofertę z jakiego banku. Następnie im podziękuj i idz sam do tego banku a napewno zapłacisz mniejszą prowizje. Bo to co bank ma oddać Expanderowi to niech odda tobie.

Twardo negocjuj z Bankiem

Pozdrawiam

Dodatkowo sprawdź oferty banków, których nie mają w ofercie Expander i Open. Jak szukałem kredytu okazało się, że żaden z nich nie miał w ofercie BZ WBK a w tym czasie była świetna promocja.

A ja i mąż szukamy nadal działki.....obejrzeliśmy już kilka i : albo na kompletnym zadupiu (daleko do szkoły, przystanku....), albo przy samej ulicy -a nie chcę zamiast śpiewu ptaszków non stop słyszeć wycia przejeżdżających tirów :evil: , jedna była lekko spadzista i na samym dole miała bijące żródełko....niby super, bo można ładnie pokombinować z ogrodem, ale co będzie jak przyjdą wielkie opady ....powódź gwarantowana....

To dopiero początek szukania, ale zaczynam się martwić czy zę taką jak chcę :( .

A co do kredytu......może faktycznie odwiedzę jakiegoś doradcę finansowego typu "expander" i zobaczę co mi zaproponują , na razie moim "pewniakiem" jest millenium (dali najlepsze warunki) .

Pozdrawiam.

chcialabym zadac pytanie,ale prosze sie nie smiac...

czy mozna sobie wypozyczyc cos w rodzaju wielkiego namiotu (takiego jak ma mytkowski) i budowac pod? bo my budowac zaczniemy w polowie wrzesnia i pewnie ciagle bedzie padac :-( jesli ktos wie gdzie mozna znalezc taki wynalazek to poprosze o info...

z gory dzieki

chcialabym zadac pytanie,ale prosze sie nie smiac...

czy mozna sobie wypozyczyc cos w rodzaju wielkiego namiotu (takiego jak ma mytkowski) i budowac pod? bo my budowac zaczniemy w polowie wrzesnia i pewnie ciagle bedzie padac :-( jesli ktos wie gdzie mozna znalezc taki wynalazek to poprosze o info...

z gory dzieki

można!!!! wieź panorame firm - sprawdź dział "garaże,plandeki" - ale taka zabawa to baaaaaaaardzo drogi interes

Przyłączam się do grupy oszołomów :)

Wkład własny - 9,5 tysiąca ;) W zanadrzu - 3 pokojowe mieszkanie we Wrocławiu, ktorego jednak nie chcemy sprzedawać licząc, że czynsz z najmu pokryłby nam część raty kredytu.

Czyli wychodzi na to, że budować chcemy od zera, na kredyt.

Jesteśmy na etapie bardzo ostrożnego kosztorysowania inwestycji.

Po cichu liczymy, że osoby niekumate (czyli takie jak my) też są w stanie wybudować mały dom (ok 140 m kw) tak do 250 tys zetów.

Na razie szukamy działki, no i banku z ludzkim kredytem :)

I marzymy o wlasnym kawalku nieba :)