kaśka maciej 01.09.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Hej brzydlak i ich_troje!!! Je, je, jezu, o jakich Wy kwotach piszecie Ja myślę o kredycie na bydowę w granicach 200 - 250 tys. na dom o pow. całkowitej ok. 200 m2 i musi mi starczyć (a jaeszcze zostać). Mnie to chyba do końca pokręciło. Straszny oszołom ze mnie. Ich_troje jaką macie pow. tej kotłowni??? Pozdrowionka dla wszystkich oszołomków. Murator M03a - Moje miejsce - wariant I (etap II), oczywiscie z malymi modyfikacjami wg projektu 3,1 m2 z ta cena jest tak ze jak na poczatku liczysz mowisz spoko, styknie, pozniej robisz korekte i tez mowisz: to juz musi stykac, po czym jak zalatwisz wszelka papierologie dowiadujesz sie ze potrzebna jest kolejna korekta, po ktorej znowu mowisz no to juz Musi styknac. nastepnie rozpoczynasz budowe i znowu robisz korekto .... oby tylko w dol NIe no!!!! Nie strasz ludzi! 200tys ma STARCZYĆ I TEJ WERSJI BĘDZIEMY SIĘ TRZYMAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 01.09.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 stanek PIEKNA PIEKNA DZIALKA!!!!!! to z pracy pewnie juz nici ciezko bedzie z niej wyjezdzac i zostawiac te drzewka same samotne smutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 01.09.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 ich troje martwie s raczej kiedy zrobimy nawodnienie ogrodu takie jak mi sie marzy,oczka wodne i wszystkie inne fantazje o, chce tez taka niemiecka kamienna piwnice w ogrodzie ( bo dom nie ma piwnicy) porosnieta wszelkimi skalniakami.czy ktos moze wie jak sie takie cudo robi? Nad nawodnieniem ogrodu tez mylalem mam juz pare pomyslow tez na zrobienie oczka wodnego I wstepny projekt ogrodu tez juz jest. na razie jeszcze mysle nad zagospodarowaniem zielieni przed domem, szczegolnie w miejscu gdzie znajdzie sie szambo Co do takiej piwnicy to bylo w ktoryms z dodatkow Muratora. Musze pogrzebac w czasopismach, jak znajde moge podesla skany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 01.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 ich troje podeslij podeslij bo ta piwnica musi koniecznie powstac z gory dzieki ludziska mam na dzialce b.duzo brzozek a czesc dzialki graniczy z szosa.chcialam je posadzic grupami wlasnie od strony szosy i 2 grupy od frontu domu ale nie wiem czy to bezpieczne ( przy szosie).boje sie ze przyjdzie jakas wichura wyrwie drzewka i spadna komus na auto i bedzie krzywda chcialabym je zatrzymac wszystkie ale jesli sie nie da to czy moge je posadzic gdzies w lesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 01.09.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 z tymi drzewkami to chodzi mi o to czy musze zglosic to w nadlesnictwie albo pisac o zgode ... wchodzi lesniczy na polane a ja stoje z lopata w ziemi obok mnie 50 drzewek...bedzie wygladalo ze je raczej z lasu wynosze niz przynosze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 01.09.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 ich troje ludziska mam na dzialce b.duzo brzozek a czesc dzialki graniczy z szosa.chcialam je posadzic grupami wlasnie od strony szosy i 2 grupy od frontu domu ale nie wiem czy to bezpieczne ( przy szosie).boje sie ze przyjdzie jakas wichura wyrwie drzewka i spadna komus na auto i bedzie krzywda chcialabym je zatrzymac wszystkie ale jesli sie nie da to czy moge je posadzic gdzies w lesie? Eee, z tymi brzozami to chyba szukasz dziury w calym. Musialoby niezle wiac zeby mialo je wywrocic/polamac, dwa to musialby juz byc wyjatkowy traf zeby spadlo na przejezdzajacy/zaparkowany samochod. Ja bym sie nie przejmowal i zasadzil wg uznania. Jesli jednak koniecznie chcesz przesadzac do lasu to chyba papier z nadlesnictwa by sie przydal, tak na wszelki albo zeby ci wskazali gdzie te brzozki chca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 01.09.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 to przesadze wszystkie tak jak chcialam.uwielbiam brzozy i inne drzewa tez oczywiscie. pozdrawiam reszte oszolomionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 01.09.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 to przesadze wszystkie tak jak chcialam.uwielbiam brzozy i inne drzewa tez oczywiscie. To luzik, brzoza urośnie wszędzie i na wszystkim (prawie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 01.09.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 łoj grazia111my złożyliśmy wniosek 31 maja(MILLENIUM) a decyzja była 18.07 W międzyczasie jeszcze hocki-klocki z wysokoscią kredytu i w końcu stanęło na tym ,że dostaliśmy kredyt na budowe i wykończenie parteru. poddasze do późniejszego wykończenia!!!! Kosmicznie długo czekaliśmy na I transzę( 23.08.2006) na spłacenie działki i jeszcze czekamy na zaświadczenie z banku gdzie braliśmy kredyt na działkę o całkowitej spłacie tamtego kredytu. No i dopiero po wizycie w księgach wieczystych i załatwiniu swistka o zwolnieniu z hipoteki bedzie mozna pisac o następną transze. KOSZMAR. Ale się nagadałam Ale mnie już to totalnie wkurza Życze Ci łatwiejszej drogi przez męki kredytowe Czyli przy refinansowaniu dodatkowy czas jest potrzebny na zwolnienie hipoteki? dobrze o tym wiedziec, bo taką opcję też bierzemy pod uwagę. Czwarty tydzień czekamy na decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 01.09.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 łoj grazia111... No i dopiero po wizycie w księgach wieczystych i załatwiniu swistka o zwolnieniu z hipoteki bedzie mozna pisac o następną transze. KOSZMAR. Ale się nagadałam Ale mnie już to totalnie wkurza Życze Ci łatwiejszej drogi przez męki kredytowe Czyli przy refinansowaniu dodatkowy czas jest potrzebny na zwolnienie hipoteki? dobrze o tym wiedziec, bo taką opcję też bierzemy pod uwagę. Czwarty tydzień czekamy na decyzję... Akurat w naszym przypadku (czyli w banku Millenium) wystarczyła pieczatka i poświadczenie ,że wniosek o zwolnienie z hipoteki wpłynął do Wydziału KW danego dnia i o danej godzinie. Z takim poświadczeniem moglismy złożyć w banku wniosek o II transzę ,która ma wpłynąc nannasze konto 6 września! Pożyjemy -zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 01.09.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A Aida była i się zmyła................................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 02.09.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Czy ktoś z Was robił projekt przyłącza wodnego lub kanalizacyjnego?Jeżeli tak, to czy mógłbym prosić jakiś skan, albo fotę projektu zrobioną cyfrakiem. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 03.09.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Akurat w naszym przypadku (czyli w banku Millenium) wystarczyła pieczatka i poświadczenie ,że wniosek o zwolnienie z hipoteki wpłynął do Wydziału KW danego dnia i o danej godzinie. Z takim poświadczeniem moglismy złożyć w banku wniosek o II transzę ,która ma wpłynąc nannasze konto 6 września! Pożyjemy -zobaczymy Czekamy i czekamy, czekamy..... dadzą, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.09.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Mam pytanie. Z racji tego, że wszyscy skupieni w tym temacie mam podobny problem finansowy ciekawi mnie jakiej wielkości domek planujecie wubudować i ile wynosi szacunkowy koszt. Sami z Izą często doprowadzamy nasze domowe kalkulatory do szaleństwa. Jeżeli nie macie nic przeciwko to prosimy o taką małą mini ankietę. Pozdrawaimy bardzo serdecznie. Dom 143 metry, piwnica-garaż 63 metry , poddasze użytkowe ok, 70 (ale będzie to jedno pomieszczenie, w ciągu najblizszych lat nic nie będziemy tam zmieniać ) Kredyt wzięliśmy na 285 000. I nie ma bata, musi starczyć Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Dzieki A dzialeczke chyba kupie juz teraz te nie w tej lokalizacji w ktorej szukalam - bedzie jak znalazl na przyszlosc, kiedy nie beda mnie juz interesowac szkoly itp. a kosztuje niewiele - Tobie tez jak najmniej problemow i samych dobrych wykonawcow!!! Altra ...szkoda, myślałam że się kiedyś spotkamy pogadamy o działeczkach a malychy się razem pobawia;) A tak na serio to jesli wiesz coś ciekawego o działeczkach których nie chcesz to sie chętnie dowiem witam nowych oszołomow, przekopuje się przez zaległe strony:) ale przyznam że oszołomstwa mojego pokroju nie ejst tutaj aż tyle( mam na mysli nie tylko budowe i kupno działki od zera na kredyt ale też zero srodków własnych, mieszkania, oszczędności ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 witajcie oszołomy - bardzo dawno nie czytałem i pisałem na forum. widzę że temat się rozwija, przybywa nowych osób a matka założycielka rzadko zagląda. pozdrowienia dla szukających i budujących ali witaj, bo kurcze już pisałam kiedyś u nas tylko 30 m i to wynajete..więc byłam dużo u rodziców, ale tam interent płatny nie to co u siebie gdzie mam stałe łącze no i czasu brak , więc tak przez wakacje było mnie mało, ale jak znam zycie nadgonie bo gaduła jestem i nawet jak się nic nie dzieje to u mnie w głowie sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ło jeny wyczaiłam Aidę Może do nas zajrzy sierotek To znaczy?Jak wyczaiłas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 A Aida była i się zmyła................................................. Cyla czytałam co nowego co u nowych i dtarych oszołomów... wiem że tego widać nie było, ale byłam;) No i uzupełniłam listy;) To widać A potem napisze co u mnie i czemu mkei tyle nie było dokłądniej... Gratuluje postępów ślicznych działeczek, piwnic, kredytów i calej wspaniałej reszty a nawet wszelkich decyzji, papierków:) I ciesze się, ze się cieszycie że jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 aktualny skłąd Klub Oszołomów: 1. Aida77 planowany rzut parteru 2. ich_troje 3. kropi Biedronka E-62 4. zraja 5.Kamilcia 6.agamuza Bażant 7.Loxia 8.Sebastiano ? 9. sylvia1 Słoneczko 10.Mały Domek Małego 11.anetmar Dziennik budowy anetmar 12. damianr Domek Kasi i Damiana 13. Radi9 GL 118 ARKA 14. gregory28 15.Olasa D06 16. Blinkey Idalia 17. tabaluga1 Dom w pistacjach 18. Habier C77a 19. EFKAkonewka 20. iwona_b stosowny - C101L 21. acca5 22. beti555 M 09 W dobrym guście 23. johnboro Dom w oleandrach 3 24. Nefer Topaz - parter Topaz - poddasze 25. flamenco108 26. Salgol 28. DARIO2 29. _ali_ 30. DaKar Lolek 31. Cyla Chaber-2 32. pineska Dom na Różanej 33. Zopafisa Ceglasty 34.tomclav 35.miumiu 36. szkrabeusz 37. aha26 38. pawel_kwirynow Iza, Dorota i Pawel w Kwirynowie 39. sonal 40. Grudeczki&Tayga 41. Xena z Xsary 42.Agutek GL 195 JAGODA 43.Siłaczka Domek "Modrzewiowy" 44. Los Pedroz Dom w zawilcach 2 45. Juni 46. Marzin Parterowy z poddaszem mieszkalnym - pm03 47. domek K&G 48. Monia i Arooo OLIWKA 49. Ewa Ficoń Domek Ewy 50. bona111 51. pedzelito 52.Drupsiko 53. farbik 54. BoBoW Z14 55. jancarz26 56. KOSTKA 57. Acidtea 58.magalena 59. świercz Z14 60.Meksiu 61. xwing 62. jarzomp 63. Oregano 64. Marczysław 65. jaloska 66. Asiula7771 Idylla II 67. marcin_budowniczy 68. Anulaczarnula 69. MateuszCCS 70. delor 71. asiaf1 72. Jelonek72 73. Robin2 74. emil_d 75. DADI 76. Rebeka 77. KAMUS 78. garbus2 79. marud@ 80. ~Maja 81. dagag 82. brzydlak 83. Annja 84.piotrek1976 85.altra 86. KrzysiekF 87. andziag78 http://www.gotowe.pl/project.xml?id=54499&page=1 88. daggulka GL-293 89. YennaM 90. AnetkaS 91.sopel750 92.amigokoktajl 93.stanek 94. Małgolinka 95. Jaca_1 96.gatek z45/url] 97. kaśka maciej No no...na dzień dzisiejszy - 26 luty 23.30 mamy już 40 oszołomów i 6 doradzców:) Oszołomy sie rozrastają....16 maja 16.00 jest 58 oszołomów i 10 doradzców 03 wrzesień ...Jest nas już 97 Doradcy oszołomów: 1. Gracz 2. baba_budowniczy 3. Goni_Mnie_Peleton 4. Hubik_1975 5. Klaus 6.Wwiola 7. am00 8. joan 9. Pan Roman 10. Elik 11. asz 12. BLANKA P 13. rrmi 14. Yogi66 15. Luc Skywalker 16.DADI 17.magalena Odwiedzający: 1. parr 2. grazia111 3. Rafal_G-ce 4. Karolka 5. maciek.tor 6. sebo8877 7.Kryspin 8. raru1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 03.09.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam Można sie załapać do klubu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts