Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa "OSZOŁOMÓW"- budowa bez wkładu,na kredyt ;)

Aida77

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystko zależy czyja jest ta szosa - znaczy czy droga jest drogą publiczną, czy nie. Może być własnością gminy i nie być drogą publiczną - wtedy można zrobić zjazd wyłącznie w porozumieniu z gminą. Jeśli jest to droga publiczna na zjazd musisz dostać pozwolenie na budowę. Jeśli nie ma planu miejscowego uzyskać trzeba wcześniej decyzję o warunkach zabudowy.

ja również wpadłam sie pochwalić, domek nabiera wreszcie własciwych kształtów, mamy już prawie stan surowy zamkniety no i przede wszystkim koszty ponizej tych zakładanych w kosztorysie.

Pineska Brawo, sliczny domek no i te koszty..pocieszające:):)

Olasa, Ich_Troje gratuluje postepów:)

Aido czytam ten wątek i stasznie mi Cię żal kup w końcu tą działkę bo tylko doradzasz innym a sama jesteś w lesie zdaje sobie sprawę ,że nie tak łatwo znalężć działkę w rozsądnej cenie wokolicach Krakowa ale w twojej sytuacji kupiłabym tańszą a gdzieś dalej miasto się rozrasta .Podam Ci mój przykład kupiłam działke oddaloną tylko o 10 km od mojego miasta ale była o wiele tańsza niż w "centrum" mąż na początku nie chciał sie zgodzić ale jak mu podałam przykład ,że ludzie dojeżdżają i 30 km do pracy i jak "usłyszał"te ciszę i spokój to zmienił zdanie.Co do kredytu to ja też będę budowała na kredyt ale jako zabezpieczenie mam nieruchomość komercyjną która obecnie wynajmuję a w przyszłości chcemy ja sprzedać.Ale w twojej sytuacji nie zastanawiałabym sie lepiej płacić za swoje niż wynajmować .Zycze Ci abys jak najszybciej znalazła tą działkę :D :D :D

aniak34 problem w tym że nas nie stać na pochopne nieprzemyślane decyzje, dlatego wszystko trwa i trwa....no ale wkońcu dopne swego;) U nas neistety te odleglosci sa wieksze a moj maz wszystko przelicza ze potem sie bedzie codziennie o tyle i tyle wydawac wiecej na paliwo, wiec ...przeliczamy czy to się oplaca itd ;) Pozatym na szukanie działki trzeba miec troche czasu i troche pieniedzy, a tego nam włąsnie ostatnio brakowało. ale wznowimy poszukiwania pełna para na pewno:)