Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Wykańczam poddasze, mam ekipę, która robi wszystko kompleksowo. Chcę aby również wstawili okna (trzeba wybić dziury pod okna,wmontować nadproża) zamówiłem okna u dealera OKNOPLAST Krakow. Dealer twierdzi, że montaż może przeprowadzić moja ekipa i nie wiąże się to z utratą gwarancji. Jednak słyszałem już różne opinie.

Jak to jest ? Możecie coś doradzić ??

https://forum.murator.pl/topic/46643-jak-to-jest-z-gwarancj%C4%85-na-okna-nie-chc%C4%99-monta%C5%BCu-od-produ/

a co z watem jak bez montazu to 22 to spora roznica

jesli sie upierasz to wez na pismie zgode na montaz wlasny ale ja bym w takim przypadku nie udzielil gwarancji-zastanow sie czy to ma sens

a co z watem jak bez montazu to 22 to spora roznica

jesli sie upierasz to wez na pismie zgode na montaz wlasny ale ja bym w takim przypadku nie udzielil gwarancji-zastanow sie czy to ma sens

Vat do zwrotu przez US. :)

mas zracje nie przywyklem jeszcze ale jak sprzedaje np brame to dochodzi tylko 7 procent i gosc ma profesjonalny montaz w cenie dla mnie bez montazu to nienajlepsze wyjscie :wink:

zastanów się, czy naprawdę tego chcesz

Wykańczam poddasze, mam ekipę, która robi wszystko kompleksowo. Chcę aby również wstawili okna

Może byc bez problemu, a może się zdarzyć jakies uszkodzenie 8) I co wtedy? No ia różnica w vacie 8)

holusio w 99% przypadkach jest tak ze po montazu przez Ciebie przychodzi przedstawiciel firmy produkującej okna i albo odbiera Ci montaz albo ma jakies zastrzerzenia- wg tej opini albo przynzaje Ci gwarancje lub nie.

Kolejna rzecz niektóre firmy np rozdzielaja gwarancje powiedzmy 10 lat na mozntaz przez serwis i 5 lat gwarancji na montaż swój.

Sprawa indywidualna i zalezna od producenta.

Radze jedna bys załtwił sobie montąz przez ekipe producenta - w razie jakiejkolwiek gwarancji - masz naprawde spokojna głowe - a tak to niby Ci odbiora montąz a przy gwarancji zawsze cos wymyślą.

Tak więc dla spokojności Twojej duszy zalecam montąz producenta - chyba że lubisz sie wkurw...ać

Biroąc pod uwage że ten montaz takczy inaczej zaplacic musisz tak więć ???? Wybór nalezy do Ciebie ....

Sebo887