Gość karol28 17.01.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witam! Buduję dom. Mam podpisaną umowę z wykonawcą, któryjuż wiem, że nie zdąży wybudować domu zgodnie z założonym harmonogramem. Jego słowa: "Umowę mam w d...". Jak postąpić z taką nieuczciwą ekipą. Dodam,że ekipa nie chce oddać mi kabli (za 500zł), które pozyczyłemim na czas budowy. O skserowanym projekcie już nie wspomnę. Czy można coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 17.01.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witam! Buduję dom. Mam podpisaną umowę z wykonawcą, który już wiem, że nie zdąży wybudować domu zgodnie z założonym harmonogramem. Jego słowa: "Umowę mam w d...". Jak postąpić z taką nieuczciwą ekipą. Dodam, że ekipa nie chce oddać mi kabli (za 500zł), które pozyczyłem im na czas budowy. O skserowanym projekcie już nie wspomnę. Czy można coś zrobić? Naliczyć kary umowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość karol28 17.01.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Jasne, że naliczyć. Tylko jak wyegzekwować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 18.01.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Chyba nie płacisz z góry? PS. U mnie wykonawca spóźnił się 40 dni (nie spieszyło mi się, więc nie było tragedii). Naliczyłem zgodnie z umową karę za opóźnienie (wyszło 1000zł) i o tyle mniej zapłaciłem. Powiedziałem też, że może ją odpracować. Wykonawca był bardzo zdziwiony, ale zgodził się odpracować. Niestety nie pojawił się w wyznaczonym terminie, ale ja i tak jestem do przodu (bo wartość roboty którą miał jeszcze wykonać oceniam na 500zł). pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.01.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 moim zdaniem trzeba się trzymać generalnej zasady : pieniądze PO robocie! płaci się przecież za to ,co ktoś zrobi ,a nie zamierza zrobić... jeśli ty jesteś do przodu to nalicz karę i czekaj do ostatecznego rozliczenia...... chyba,że...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts