Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Znajdź swój dom na zdjęciach satelitarnych

Trini

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i niestety tylko część Polski (z reguły okolice wielkich miast) jest sfotografowana w dobrej rozdzielczości, pozwalającej dostrzec samochody, drzewa, krzewy, szczegółowy zarys dachów. W "moim" kierunku od Warszawy dobra jakość kończy się na pograniczu Pruszkowa. Szkoda.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Zgadzam się iz Google Earth są super ale dopiero zdjęcia lotnicze pozwalają zobaczyć swój domek ze wszelkimi szczegółami.

Z racji wykonywanego zawodu mam z nimi dużo do czynienia i goroąco polecam. Wbrew pozorom jest dużo miejsc w sieci gdzie można je za darmo zobaczyć, np.: http://mapy.wrotamalopolski.pl/wrotamalopolski.htm

- szkoda że tylko Małopolska.

Sam posiadam duże ich archiwum i na priva mogę je zainteresowanym udostępnić (oczywiście za free).

Nie ma co ukrywać iż przyszłość należy do zdjęć satelitarnych ale to dopiero za ladnych kilkanaście lat.

Elvis, a masz może zdjęcia na wschód od Giżycka? Niestety te z Googli są kompletnie nieczytelne.

Odpowiadam Ci na priva. Będę ogromnie wdzięczny.

Wstępnie sprawdziłem i mam zdjęcia na wschód od Giżycka.

Piszesz iż dostanę coś na priva - ok, co prawda nigdy z priva jeszcze nie korzystalem i nie wiem jak to działa ale chyba sobie poradzę.

Najlepiej jak byś przesłał jakieś godło mapy lub daj znać to Ci wyślę fragment mapy topograficznej to mi zaznaczysz dokładniejszą lokalizację.

Sprawdzę zaraz dokładna pozycję swojej chałupy - długość i szerokośc geograficzną :D Na priva wysłałem opis. U góry każdej strony pod domkiem z napisem FORUM masz napis: Masz (lub nie) wiadomość. Kliknij na to to otworzy Ci sie Twoja skrzynka.

Zgadzam się iz Google Earth są super ale dopiero zdjęcia lotnicze pozwalają zobaczyć swój domek ze wszelkimi szczegółami.

Z racji wykonywanego zawodu mam z nimi dużo do czynienia i goroąco polecam. Wbrew pozorom jest dużo miejsc w sieci gdzie można je za darmo zobaczyć, np.: http://mapy.wrotamalopolski.pl/wrotamalopolski.htm

- szkoda że tylko Małopolska.

Sam posiadam duże ich archiwum i na priva mogę je zainteresowanym udostępnić (oczywiście za free).

Nie ma co ukrywać iż przyszłość należy do zdjęć satelitarnych ale to dopiero za ladnych kilkanaście lat.

A jak z aktualnością posiadanych przez Ciebie zasobów? nowsze niż te na googlu?

pozdrawiam

m.

Sprawdzę zaraz dokładna pozycję swojej chałupy - długość i szerokośc geograficzną :D Na priva wysłałem opis. U góry każdej strony pod domkiem z napisem FORUM masz napis: Masz (lub nie) wiadomość. Kliknij na to to otworzy Ci sie Twoja skrzynka.

Jak tam, dostałeś emaila ze zdjęciem? Znalazłeś się tam?

Wysłałem Ci maila. Trafiłeś ze zdjęciem w "10" Moja chałupa jest w samym centrum zdjęcia! Rozpoznaję nie tylko drzewa, ale i krzaki, krowy sąsiada i jego samochód na drodze :D . Tego dnia mnie nie było. Przyjechałem dwa dni później.

Serdeczne dzięki :D

Zależy z którego obszaru kraju. od 1998 (zachód) roku do 2005 (południe, mazury)

wlasnie zachod mnie interesuje, ale 1998 to duzo starsze niz to co na googlu, tam sa zdjecia z 2003 roku, sierpien-wrzesien, tak na oko, po stanie moje chalupki tak by wynikało :D

pozdrawiam

m.

ps. gdybys mial cos nowszego, stargard szczecinski i najblizsza okolica to bylbym zainteresowany

Zależy z którego obszaru kraju. od 1998 (zachód) roku do 2005 (południe, mazury)

wlasnie zachod mnie interesuje, ale 1998 to duzo starsze niz to co na googlu, tam sa zdjecia z 2003 roku, sierpien-wrzesien, tak na oko, po stanie moje chalupki tak by wynikało :D

pozdrawiam

m.

ps. gdybys mial cos nowszego, stargard szczecinski i najblizsza okolica to bylbym zainteresowany

Niestety dostępne są zdjecia z 2004 roku ale zaczynają się dopiero 5 km od granic Stargardu na wschód. Sam Stargard jest tylko w "wersji" satelitarnej z 2002 lub 2003 roku. Bardzo prawdopodobne iż zdjęcia będą tam wykonywane ale dopiero w 2007 roku.