Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Znajdź swój dom na zdjęciach satelitarnych

Trini

Recommended Posts

Zależy z którego obszaru kraju. od 1998 (zachód) roku do 2005 (południe, mazury)

wlasnie zachod mnie interesuje, ale 1998 to duzo starsze niz to co na googlu, tam sa zdjecia z 2003 roku, sierpien-wrzesien, tak na oko, po stanie moje chalupki tak by wynikało :D

pozdrawiam

m.

ps. gdybys mial cos nowszego, stargard szczecinski i najblizsza okolica to bylbym zainteresowany

Niestety dostępne są zdjecia z 2004 roku ale zaczynają się dopiero 5 km od granic Stargardu na wschód. Sam Stargard jest tylko w "wersji" satelitarnej z 2002 lub 2003 roku. Bardzo prawdopodobne iż zdjęcia będą tam wykonywane ale dopiero w 2007 roku.

a zachod miejscowosc Kościno...... :lol:

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć wszystkim, cześć Elvis

a czy masz może krakowską dzielnicę Bronowice na mapce? Na wrotach małopolski trochę mało szczegółowo jest, chętnie spojrzałbym na coś jeszcze z tej okolicy. Jeśli chcesz dokładniej wiedzieć, o jaki teren mi chodzi, napisz.

Fajnie się tak ogląda świat.

Pozdrawiam

Pafnucy

• 3 weeks później...

elvis - widać jesteś oblatany w temacie ;)

Ja natomiast jestem rozczarowany rozdzielczością Gdyni w GE. Gdybyś miał i był tak uprzejmy:

http://cptq.photosite.com/Album1/chart.html

ze szczególnym uwzględnieniem wskazanej pozycji.

Nie wiem dlaczego Gdynia jest tak po macoszemu potraktowana, na plaży w Sopocie można rozróżnić pojedyncze postacie...

a jest jedno zdjęcie z Madagaskaru, wręcz powalające rozdzielczością, jak się nauczę, to zamieszczę link (Man on the bicycle), zresztą do znalezienia w Google Earth Community.

Pozdrawiam -Q

elvis - widać jesteś oblatany w temacie ;)

Ja natomiast jestem rozczarowany rozdzielczością Gdyni w GE. Gdybyś miał i był tak uprzejmy:

http://cptq.photosite.com/Album1/chart.html

ze szczególnym uwzględnieniem wskazanej pozycji.

Nie wiem dlaczego Gdynia jest tak po macoszemu potraktowana, na plaży w Sopocie można rozróżnić pojedyncze postacie...

a jest jedno zdjęcie z Madagaskaru, wręcz powalające rozdzielczością, jak się nauczę, to zamieszczę link (Man on the bicycle), zresztą do znalezienia w Google Earth Community.

Pozdrawiam -Q

Cpt_Q / ratowniku :wink: /- pozwoliłam sobie obejrzeć cały Twój album, jestem pod wrażeniem piękne i niesamowite zdjęcia.

Czekam na zdjęcie z Madagaskaru

pozdrawiam

Edzia

Oto zdumiewające w swoich detalach zdjęcie satelitarne (trzeba mieć zainstalowane Google Earth).

http://bbs.keyhole.com/ubb/showthreaded.php/Cat/0/Number/326104/an/0/page/0

trzeba kliknąć "open placemark".

A swoją drogą zastanawiające, dlaczego taka jedna klatka w tak mało ciekawym terenie. Może chodzi o ten obiekt strategiczny - przeprawa przez rzekę :wink:

Edziu pozdrawiam i dziękuję, album będę wkrótce uaktualniał, zapraszam zawsze :D Miło być czasem pomocnym... :wink:

Q

... i znowu mnie wciągnęło prawie na pół godziny.

tylko ? :wink:

Warto pośledzić to forum GE Community - ludkowie naprawdę ciekawe miejsca wynajdują na świecie. Ostatnio dłużej się zatrzymałem w Lesie Kabackim, gdzie była pamiętna katastrofa naszego IL-62. Są linki, opisy - ludzie pamiętają i zaznaczają takie miejsca na globie. Podobnie miejsca bitew i wiele innych.

• 2 weeks później...