elvis 25.03.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 elvis - dzięki za namiary na ortofotompę W-wy. Nie masz może jeszcze np. okolic Grodziska Mazowieckiego (na zachód od W-wy jakieś 20 km od granic zachodnich podanej ortofotomapy)? Pozdrawiam Sorry ale raczej nie. Mam namiary na miejsce gdzie można kupić te zdjęcia ale nie polecam bo strasznie drogo. Są to zdjęcia z 2004 roku. Jak będziesz zainteresowany to daj znać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 25.03.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 elvis a masz może Bieszczady, szczególnie chodzi mi o okolice Sanoka i Leska Ten akurat rejony mam. Daj znać gdzie dokładnie potrzebujesz to Ci mogę podesłać ale to już chyna na priva. Jest to 2004 i 2005 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 25.03.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 A może posiadasz zdjęcia rejonu Starogardu Gdańskiego - byłbym bardzo zobowiązany Starogard Gdański - nie jestem pewien gdzie to jest ale chyba mam to. Jeśli nadal jesteś zainteresowany to daj znać na priva który dokładnie fragment potrzebujesz to sprawdzę. Generalnie zwróć uwagę jaka jest rózenica pomiędzy staelitą a zdjęciami lotniczymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 25.03.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 elvis, a może masz okolice Zielonej Góry? Wreszcie się odzywam i mam dobre wiadomości - mm sporo zdjęć z tego rejonu ale muszę wiedzieć dokładniej o które miejsce chodzi. Puść info na priva to ci dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 25.03.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 A Poznań i okolice? ja też chcę zobaczyć swój domek! Tak jak pisałem są zdjęcia ale bardzo drogie. Jeśli jesteś zainteresowany to daj znać, prześlę ci namiary na sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 25.03.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 elvis - widać jesteś oblatany w temacie Ja natomiast jestem rozczarowany rozdzielczością Gdyni w GE. Gdybyś miał i był tak uprzejmy: http://cptq.photosite.com/Album1/chart.html ze szczególnym uwzględnieniem wskazanej pozycji. Nie wiem dlaczego Gdynia jest tak po macoszemu potraktowana, na plaży w Sopocie można rozróżnić pojedyncze postacie... a jest jedno zdjęcie z Madagaskaru, wręcz powalające rozdzielczością, jak się nauczę, to zamieszczę link (Man on the bicycle), zresztą do znalezienia w Google Earth Community. Pozdrawiam -Q Wreszcie jestem. Co do rozdzielczości to masz racje, tragedia, ja też jestem rozczarowany. Gdynia - są zdjęcia z 2005 roku ale cholernie drogie. Jeśli bardo chcesz to mogę Ci dać namiary na sklep. Ja będę miał Gdynie ale dopiero około maja - czerwca za to z kwietnia 2006. Jeśli będziesz nadal zainteresowany to daj znać. Co do rzodzielczości to jeszcze raz - satelita 70 cm do 100 cm. Już są 40 cm a ja będę miał: 30 cm - oczywiście chodzi o wielkośc terenową piksela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 25.03.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Co prawda to jest zdjęcie lotnicze... Hmm, nie wiem dlaczego, ale sie tak jakoś od początku sugerowałem, że wszystkie foty na GE są z satelitów Faktem jest, że można nad tym programem spędzić dłuugie godziny (kosztem Forum Z tego co ja wiem to rzeczywiście są tam tylko zdjęcia satelitarne. Ale może się mylę. A temat naprawdę jest interesujący więc nie dziwię się iż wciąga was tak bardzo. Mnie tak wciągnęło iż zawodowo sie tym zajmuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 25.03.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Oto zdumiewające w swoich detalach zdjęcie satelitarne (trzeba mieć zainstalowane Google Earth). http://bbs.keyhole.com/ubb/showthreaded.php/Cat/0/Number/326104/an/0/page/0 trzeba kliknąć "open placemark". A swoją drogą zastanawiające, dlaczego taka jedna klatka w tak mało ciekawym terenie. Może chodzi o ten obiekt strategiczny - przeprawa przez rzekę Edziu pozdrawiam i dziękuję, album będę wkrótce uaktualniał, zapraszam zawsze Miło być czasem pomocnym... Q A co do tego to rzeczywiście jest to zdjęcie lotnicze a bardziej klasyczne zdjęcie tylko zrobione z samolotu (helikoptera). Nie wiem czy wiesz iż dwa najdokładniejsze satelity pracują dla firm amerykańskich. Trzeci stalita ti Izrael - też Ameryka. Jakiekolwoek zdjęcia dostępne są dopiero po 48 h a w przypadku klęsk zywiołowych - 24 h - cenzura. Czyli ci nasi Kaczyńscy nie są tacy źli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 26.03.2006 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 ... Jeśli bardo chcesz to mogę Ci dać namiary na sklep. Ja będę miał Gdynie ale dopiero około maja - czerwca za to z kwietnia 2006. Jeśli będziesz nadal zainteresowany to daj znać. Witaj elvis - taak jestem zainteresowany niezmiennie Wprawdzie nie będzie mnie kwiecień-maj, ale w czerwcu powinienem się pojawić z powrotem i chętnie wrócę do tematu...bardzo to wszystko ciekawe - zwłaszcza dla nawigatora Hmm - namiary na sklep powiadasz - nie wiedziałem, że jest coś takiego - pokaż pokaż, zobaczymy jak się cenią Miłej niedzieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 26.03.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 ... Jeśli bardo chcesz to mogę Ci dać namiary na sklep. Ja będę miał Gdynie ale dopiero około maja - czerwca za to z kwietnia 2006. Jeśli będziesz nadal zainteresowany to daj znać. Witaj elvis - taak jestem zainteresowany niezmiennie Wprawdzie nie będzie mnie kwiecień-maj, ale w czerwcu powinienem się pojawić z powrotem i chętnie wrócę do tematu...bardzo to wszystko ciekawe - zwłaszcza dla nawigatora Hmm - namiary na sklep powiadasz - nie wiedziałem, że jest coś takiego - pokaż pokaż, zobaczymy jak się cenią Miłej niedzieli! http://www.codgik.waw.pl - gdybyś miał problemy z dogadaniem się z nimi to daj znać - pomogę. A co do ceny to drobne sprostowanie - drogie są zdjęcia przetworzone do postaci mapy (ortofotomapy), natomiast surowe zdjęcia (pewnie Ci wystarczą) nie są drogie - kilkadziesiąt złotych za zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 26.03.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Dzięki elvis - to jest TO. Mają jakieś chwilowe out-of-service, ale namiar złapany, no problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIELARZ 02.04.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam Elvis posiadasz może zdjęcia sanoka miasta i gminy bo pisza licencjata i mi jest potrzebne???Wyślij na tego maila !!Mail to: [email protected] Dzięki!~!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 10.05.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Znalazłem naszą działkę. Fajnie wygląda - taka dzika kępa dorodnych drzew otoczona domami.Niestety już się to trochę zmieniło, bo część drzew poległa - tam ma stanąć dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 24.05.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 To i prośba ode mnie.Jeżów Sudecki, koło Jeleniej Góry, dolnośląskiez góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 24.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 a jest szansa aby znalazło się zdjęcie Rzeszowa? proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinka 25.05.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 A ja jaka nie kumata jestem, bo znajduję zdjęcia bardzo rozmazane, bez ostroci, ani dród, ani działeczki, nic nie widzę, nawet miasta zamglone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 okolice Łodzi czy mozna poprosic bo chyba mojej ponderozy ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sono 31.05.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Proszę Cię Elvis o mapkę Bydgoszczy -Fordonu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Łódź 05.09.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 ja również chciałbym okolice łodzi. i kalisza jak się da [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 20.10.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Nieśmiało pragnę polecić serwis http://www.geoportal.gov.pl/mapytrzeba zaznaczyć opcję ortofotomapa - zdjęcia wielu okolic bardzo dokładne, niestety czarno-białe.Aby obejrzeć zdjęcie należy po zaznaczeniu interesującego nas województwa i potem gminy, nacisnąć i przytrzymać środkowy klawisz myszy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts