Kodak2 18.01.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Może ktoś wie, czy jest szansa na uzyskanie dopłat czy innych funduszy z gminy lub innych władz na zainstalowanie ekologicznego ogrzewania w domku jednorodzinnym?? Podzielcie się proszę swojąwidzą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 18.01.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Też mnie ten temat interesuje. Dopłaty do ogrzewania ekologicznego i do oczyszczalni. Gdzie pytać z kim gadać ???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 18.01.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Witam. Pierwszy krok to wizyta w Urzędzie Gminy tam cos powinni wiedziec na ten temat. Kolejny krok to Powiatowy lub Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska. Moja gmina ma 10000 zł na inwestycje ekologiczne(np.remont opryskiwacza ),więc nie pomagają inwestorom w budowie POŚ ,ani innych ekologicznych inwestycji w domu. Dzwoniłem też do Wojewódzkiego F.O.Ś.,a tam dowiedziałem się że dofinansowania na budowę POŚ są tylko na wniosek gminy i ma to byc inwestycja dla kilku( lub kilkunastu domów). Jeżeli chodzi o dofinansowanie kotłów ekologicznych(gazowych)to moc minimum 60 kW. Dlatego ja nie dostanę nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.01.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 dokładnie tak - tylko Gmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak2 27.01.2006 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Taką informację uzyskała z Regionalego Centrum Informacji Europejskiej Osoby fizyczne nie mogą ubiegać się o dofinansowanie ze strony Unii Europejskiej. Działania np. ogrzewanie, oczyszczalnie mogą być finansowane jedynie przez kredyty bankowe. Na inwestycje związane z ochroną środowiska typu: modernizacja instalacji grzewczej, pomp, grzejników, kredytów w tym zakresie udziela Bank Ochrony Środowiska.Warunki kredytowania są następujące:max kwota kredytu - do 100% kosztów zakupu i kosztów montażu, przy czym koszty montażu mogą być kredytowane w jednym z poniższych przypadków gdy Sprzedawca, z którym Bank podpisał porozumienie jest jednocześnie Wykonawcą gdy Wykonawca jest jednostką autoryzowaną przez Sprzedawcę, z którym Bank podpisał porozumienia gdy Bank podpisał z Wykonawcą porozumienie dotyczące montażu urządzeń i wyrobów zakupionych wyłącznie na zasadach obowiązujących dla niniejszego produktuokres kredytowania - do 5 lat oprocentowanie - zmienne ustalone na podstawie uchwały Zarządu BOŚ S.A., w przypadku zawarcia umowy pomiędzy Bankiem a sprzedawcą bądź producentem urządzeń kredyty udzielone na zakupy tych urządzeń mogą być oprocentowane od 1% w skali roku (szczegółowe informacje w Oddziałach Banku).O szczegółowe informacje proszę pytać w oddziałach BOŚ na tereni kraju.Poniżej podaję adres i numer telefonu do toruńskiego oddziału BOŚ: ul. Dominikańska 9, tel. 652 28 22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts