Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dopłaty??

Kodak2

Recommended Posts

Witam.

Pierwszy krok to wizyta w Urzędzie Gminy tam cos powinni wiedziec na ten temat.

Kolejny krok to Powiatowy lub Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska.

Moja gmina ma 10000 zł na inwestycje ekologiczne(np.remont opryskiwacza :D ),więc nie pomagają inwestorom w budowie POŚ ,ani innych ekologicznych inwestycji w domu.

Dzwoniłem też do Wojewódzkiego F.O.Ś.,a tam dowiedziałem się że dofinansowania na budowę POŚ są tylko na wniosek gminy i ma to byc inwestycja dla kilku( lub kilkunastu domów).

Jeżeli chodzi o dofinansowanie kotłów ekologicznych(gazowych)to moc minimum 60 kW.

Dlatego ja nie dostanę nic :evil:

• 2 weeks później...

Taką informację uzyskała z Regionalego Centrum Informacji Europejskiej Osoby fizyczne nie mogą ubiegać się o dofinansowanie ze strony Unii Europejskiej. Działania np. ogrzewanie, oczyszczalnie mogą być finansowane jedynie przez kredyty bankowe. Na inwestycje związane z ochroną środowiska typu: modernizacja instalacji grzewczej, pomp, grzejników, kredytów w tym zakresie udziela Bank Ochrony Środowiska.

Warunki kredytowania są następujące:

max kwota kredytu - do 100% kosztów zakupu i kosztów montażu, przy czym koszty montażu mogą być kredytowane w jednym z poniższych przypadków

gdy Sprzedawca, z którym Bank podpisał porozumienie jest jednocześnie Wykonawcą

gdy Wykonawca jest jednostką autoryzowaną przez Sprzedawcę, z którym Bank podpisał porozumienia

gdy Bank podpisał z Wykonawcą porozumienie dotyczące montażu urządzeń i wyrobów zakupionych wyłącznie na zasadach obowiązujących dla niniejszego produktu

okres kredytowania - do 5 lat

oprocentowanie - zmienne ustalone na podstawie uchwały Zarządu BOŚ S.A., w przypadku zawarcia umowy pomiędzy Bankiem a sprzedawcą bądź producentem urządzeń kredyty udzielone na zakupy tych urządzeń mogą być oprocentowane od 1% w skali roku (szczegółowe informacje w Oddziałach Banku).

O szczegółowe informacje proszę pytać w oddziałach BOŚ na tereni kraju.

Poniżej podaję adres i numer telefonu do toruńskiego oddziału BOŚ: ul. Dominikańska 9, tel. 652 28 22.