Zuzanka 18.01.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Witam, Mam taki problem: na scianach mam tapete, ktora mozna malowac. Tylko jest ona peknieta w kilku miejscach. Doradzono mi zeby kupic bialy akryl i pozaklejac pekniecia, potem wszystko zagruntowac i pomalowac. Tak tez zrobilam. Ladnie sie pekniecia pokryly, ale po wyschnieciu farby okazalo sie ze akryl zupelnie inaczej przyjal farbe niz pozostala czesc tapet (pomimo zagruntowania wszystkich scian). Teraz mam ciemniejsze paski tam gdzie pomozony byl akryl Macie moze jakis pomysl na to jak to naprawic? Zeby kolor wszedzie byl jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.01.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Pozostaje malować jeszcze raz po uprzednim zamalowaniu akrylu farba nierozpuszczalną w wodzie.Kiedyś taki błąd popełniłem jak położyłem raufazę na ściany i po wyschnięciu pojawiły sie małe szczelinki, które zakleiłem delikatnie akrylem. Nierówności wynikających z nałożonego akrylu nie widać bo sie postarałem ale efekt po pomalowaniu taki sam jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts