wojtekww 18.01.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Mam pytanie do użytkowników i planujacych użytkować.Napiszcie z jakią firmą podpisaliscie(podpiszecie) umowy na dostawe gazu,kto ma dobre(najlepsze ) warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 18.01.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 dobre to one sa ale na papierze unikaj jak ognia bo ogien z tego czegos to duza kasa decyzja nalezy do ciebie jak panstwo uwazaja czy wojtek wstawi butle? zielony nr telefonu tak czerwony nie prosze o glosowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 18.01.2006 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Butle raczej wstawie bo na gaz z "rury"to się nie doczekam.Ludzie nie pozwolą (i na kanalizacje też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 18.01.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Musisz zrobić konkurs "piękności" . W moim do finału dotarły Shell i BP. A wygrał ..... Shell. Trzeba negocjować i podpuszczać konkurencją. Niestety, czego byś nie robił, to i tak przy tankowaniu portfel Cię zaboli. Jeżeli masz jakieś widoki na gaz ziemny, to możesz zapisać sobie w umowie klauzulę, o nie płaceniu kary za wcześniejsze rozwiązanie umowy w przypadku podłączenia się do rury. I shell i BP w moim przypadku szli na taki układ. Gaz ziemny będę miał do końca czerwca br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 18.01.2006 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Dzisiaj dostalem oferte GaspolProjekt mam razem z pozwoleniem na budowe.Oferta wygląda tak:-instalacja 1 zł-za zbiornik 30 zł miesięcznie-umowa na 20000l (i to mnie zastanawia)-gwarancja ceny gazu w roku obecnie 1,8 złmoim zadaniem jest przygotowac fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 18.01.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 360 samo to ze jestwspolczuje wam ja tez nie mam rurki wole 2 razy na tydzien kotlownie odwiedzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 18.01.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Z własnego doświadczenia:1. Wpisać aneks o przerwaniu korzystania z butli gdy podłączą gaz ziemny.2. Wykaz wszystkich kosztów ( cennik - dowozu, odwozu, spuszczania gazu, dozoru technicznego itd.).3. Reszta jest zmienna i możliwa do negocjacji.4. zawsze pytaj czy cena podawana jest brutto.5. Popatrz też w okolicy jakie butle stoją bo czasami może się okazać że ktoś sprzedaje regionalnie i dobrze a nikt z nas o tym nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 18.01.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 20000l, to dużo. Gaspol, u mnie wypadł najgorzej. Ta cena 1.8 za litr to brutto czy netto? Poczekaj na oferty konkurencji i wtedy go pomęcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 18.01.2006 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Niestety nie dopytałem ,ale jestem umówiony na wizyte na działce to się zapytam.Można u nich zmienić zapis co do ilości gazu 15000l jezeli pojawi się gazociąg.Na gazociąg raczej nie moge liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 18.01.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 A czy nie możesz palić olejem opałowym. Jest on tańszym źródłem niż gaz z butli ale droższy niż ziemny. Jeśli jesteś pewny że nie ma szans na gaz ziemny to bym się zastanowił nad taką opcją. Tam gdzie mieszkam ludzie wiedzieli że są duże szanse na gaz ziemny ale wybrali olej opałowy, teraz żałują, ale kiedy ja korzystałem z butli to im zazdrościłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 18.01.2006 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Wybudowałem Emanuelę i nie mam piwnicy, pom.gospodarcze w którym bedzie kotlownia ma 5 m2.To jest chyba za mało na kotlownie olejową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art2u 19.01.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 U mnie konkurs wygrał BP; Shell odpadł w przedbiegach z uwagi na ceny i podejście do klienta; potem był Gaspol, ich poważną zaletą jest możliwość odczytu telemetrycznego i płacenie za zużyty faktycznie gaz a nie za cały zbiornik z góry, ale to akurat mi nie przeszkadzało; Gaspol na wejście wycenił instalację na 2.000 zł ( projekt, montaż zbiornika z płytą fundamentową, generalnie całokształt przed nalaniem zbiornika ); BP oferowało za ok.800 zł ( 500 zł projekt, 300 zł płyta pod zbiornik ); każda firma oferuje na rok do półtora zwolnienie z opłaty dzierżawnej za zbiornik; wyszło, że oszczędzając na Gaspolu będę miał w BP na kilka lat na opłaty ( co prawda nieco wyższe niż w Gaspolu ); umowa z BP na okres zakupu 15.000 l ( myślę,że ok. 5 lat ).; ceny gazu zbliżone u różnych dostawców.Oczywiście wolałbym gaz ziemny, bo tańszy i może przez te 5 lat doczekam się rozbudowy sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 19.01.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 a ja wybrałe NEN, instalacja wewnetrzna, zewnętrzna 920 zł, projekt 600, bez limitu zużyciagazu, zwolnienie z dzierżawy, ceny gazu nie pamiętam ale też była konkurencyjna, przedstawiciel znał się na żeczy, dostępny o każdej porze. Gaspol wychodził najdrożej, BP i SHELL nie odpowiedziały na moje pytanie ( olali mnie ) Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.01.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Pamiętajcie żeby f-a instalująca i napełniająca odpowietrzyła zbiornik (jeśli go zaazotują to odazotować) bo możecie nieefektywnie wywalić powietrze kupę gazu (nawet kilkaset l). Kocioł (czy tez kuchenka) na takiej mieszance nie będzie chciał zaskoczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts