Marzena 23.01.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Co mam robić??? Mam pozwolenie na budowę i prawie stan surowy.A nie mogę zrobić przyłączy uwzględnionych w projekcie bo skończył się termin ważności warunków zabudowy , UM na nowy plan nie ma pieniędzy ,mam czekać parę miesięcy . A bez aktualnego planu nie mogę złożyć o pozwolenie na budowę przyłącza. Tylko - co się może zmienić w tym planie ,jeżeli media 2m od granicy działki , a mój dom już stoi. I nie mogę tych bzdur przeskoczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 23.01.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Poczekaj, tak jest chyba w całej Polsce. Ustawodawca prawdopodobnie wyda ustawę, która przedłuży ważność starych warunków zabudowy, już raz tak było, inaczej nie zacznie się wiele inwestycji. To jak zwykle burdel u naszym kraju... na razie buduj to, co mozesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 11.02.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Mam nowsze wiadomości - dobrą i złą:zła - nie zanosi się na to, zeby plany zostały przedłużonedobra - jeśli na działce trwa budowa, gmina może przeprowadzić tzw. rozprawę administracyjną. Trzeba złożyć nowy wniosek o warunki zabudowy dla przyłącza, rozprawa trwa niestety ok. 3 m-ce, warunkiem jest, żeby działka w ewidencji widniała jako budowlana (symbol B na mapie) a nie np. rola ® czy łąka (Ł) (przekształcenia dokonuje geodeta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts