Wełna 18.01.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Zauważyłem że na kominie ( i tylko tam) pęka mi swieżo nałozony szary gips (dolina nidy). Nie wiem co jest grane? Poprzednią warstwę po zauważeniu peknięcia kazałem usunąć i zatopic w gipsie siatke celem wzmocnienia. Ale i tak pęka. W miejscu pekniecia nie kładłem nowych tynków wiec skurcz raczej odpada. Temperatura jest raczej stała w granicach 12 -16 stopni. Nie wiem co moze byc przyczyną. Czy ktoś soptkał się z czyms takim ? Jak można temu zaradzić? Słyszałem że fachowcy mieszają gips z klejem do tapet celem uelastycznienia. Będę wdzieczny za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 19.01.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Moi tynkarze mówili że na kominie musi być położona mata zbrojąca tynk na całej szerokości komina i nieco więcej z zakładem na ściany, aby nie pękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts