Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek areq`a

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przeglądam zdjęcia Waszego domu i jestem pod wrażeniem. Naprawdę śliczny!! Okna mają super kolor, chyba też chce taki mieć w naszym domu. Fajnie pomyślana ta szyba przy drzwiach, w naszym projekcie tego nie ma, ale może zrobimy, bo chyba to dobre żeby podejrzeć kto idzie :) Jak meble stoją to jest napradę pięknie. Gratuluję pieknego domu! My jeszcze daleko w polu, bo dopiero papierki :)

Areq,

Śliczny domek, bardzo mi się podoba. :D

Możesz napisać jakie wymiary ma podcień tarasu i jakiej wielkości jest wyjście na taras. My mamy w projekcie 130 x 340 i mamy dylemat czy zastawić jak jest. Twój wydaje mi się wystarczająco duży.

pozdrawiam

Dzięki za wszystkie opinie.!!!

Podcień tarasu ma 2,10*4,50m licząc po zewnętrznej części obrysu ścian.

Zadaszenie tarasu na powierzchni 2,90*5,30m=15,4m2 wydaje mi się że optymalnie-nie za dużo ,nie za mało.....

Powierzchnia tarasu całkowita 23,6m2

Otwór okienny wyjściowy na taras szerokości 2,70m...teraz bym dał szerokości 3,60m.

Otwór okienny wyjściowy na taras szerokości 2,70m...teraz bym dał szerokości 3,60m.[/color]

areq czemu tak dużo???

A bo jak tak siedzę w salonie to lepiej by było gdyby były drzwi balkonowe 4-skrzydłowe zamiast 3-skrzydłowych i dwie rolety po dwa skrzydła niezależne.Jakoś tak mi lepiej by pasowało do ogólnego samopoczucia :D:D i widoczności za oknem.... ściana przy tarasie byłaby prawie cała przeszklona co prezentowałoby się od wewnątrz naprawde znacznie ciekawiej.

Otwór okienny wyjściowy na taras szerokości 2,70m...teraz bym dał szerokości 3,60m.[/color]

areq czemu tak dużo???

A bo jak tak siedzę w salonie to lepiej by było gdyby były drzwi balkonowe 4-skrzydłowe zamiast 3-skrzydłowych i dwie rolety po dwa skrzydła niezależne.Jakoś tak mi lepiej by pasowało do ogólnego samopoczucia :D:D i widoczności za oknem.... ściana przy tarasie byłaby prawie cała przeszklona co prezentowałoby się od wewnątrz naprawde znacznie ciekawiej.

W sumie to masz dużo racji :p :lol: :D

areq czemu tak dużo???

W sumie to masz dużo racji :p :lol: :D

W sumie szkoda ,że racja przyszła za późno :D:D:D:D

Wrzucisz jeszcze jakieś zdjęcia???

Czy jest coś czego byś drugi raz nie zamontował (inaczej urządził :D ) lub z czego jesteś naprawdę zadowlony?

:Aga cyfrówka mnie się spsuła i musze pożyczać :( ale od czasu ostatnich zdjęć to się nic nie zmieniło prawie oprócz setek tysięcy :) świeczek,świeczuszek,wazoników i innych ...na razie w ramach oszczędności koniec zakupów :(:(

Zadowolony jestem z większości rzeczy,najważniejsza to wybór domu parterowego miast z użytkowym poddaszem opróćz tego rolety zewnętrzne i podłogówka rządzą, ale nad czym mam czasem wątpliwości:

- z kominka z DGP, im dłużej palę to skłaniałbym się jednak do kominka z płaszczem wodnym.Z kolei po ostatnich awariach prądu u nas już się troszkę z tego wyleczyłem.

-strop drewniany-nie wiem czy nie dałbym teraz dolnych belek stalowych tylko kurka jak by to zmontować z więźbą drewnianą??:).Obecnie mam uczucie jak chodzę na strychu ,że się zaraz spierniczę na dół.

- zbyt mały grzejnik łazienkowy /trza zmienić na większej mocy/

- zmywarki brak -wkrótce będzie.

- rozprowadzenie kabli do kina domowego /zapomniałem/

- rozprowadzenie kabli do sieci lokalnej /dali zwykłe kable zamiast skrętki- nie zdążyłem zareagować,tynki już były kładzione/

-meble w salonie jednak ciut innego /nowszego typu/ ale to akurat sprawa przejściowa-na końcu budowy naprawde zostaje mało kasy w portfelu,więc kupiłem na jakie było stać ,a nie jakie się podobają.Mam upatrzone zestawy ale poniżej 6-7tys w kieszeni nie ma co wchodzic do sklepu.

WITAJ. WYOBRAŻAM SOBIE TWOJA RADOŚĆ,GDYŻ NIEBAWEM ZACZYNAMY BUDOWĘ DOMU.ALE TERAZ MAM DO CIEBIE PYTANIE ILE KOSZTUJE OGRZEWANIE PODŁOGOWĘ?CHODZI MI O SALON CZYM MASZ ZAMIAR WYKOŃCZYĆ PODŁOGĘ? POZDRAWIAM

Hmmm ogrzewanie podłogowe kosztuje w zależności od regionu od 60-100zł z materiałem.Mnie instalacje do tego etapu /bez pieca i grzejników/ kosztowały 10600zł za 132m2 powierzchni w tym podłogówki wyszło 70m2.Ale to już cena ze styropianem,foliami,plastyfikatorem do betonu i robocizną.

Jak widać na zdjęciu ,podłogówka jest ułożona dość gęsto,ale tak wyszło z obliczeń zapotrzebowania energii...wysokie pomieszczenia /2,80m/,co za tym idzie kubatura,no i duuuużo okien.Standard podłogówki to 15-25cm rozstawu.

Wykończenie podłogi-gres /jeszcze nie wiem jaki/

Wrzucisz jeszcze jakieś zdjęcia???

Czy jest coś czego byś drugi raz nie zamontował (inaczej urządził :D ) lub z czego jesteś naprawdę zadowlony?

:Aga cyfrówka mnie się spsuła i musze pożyczać :( ale od czasu ostatnich zdjęć to się nic nie zmieniło prawie oprócz setek tysięcy :) świeczek,świeczuszek,wazoników i innych ...na razie w ramach oszczędności koniec zakupów :(:(

Zadowolony jestem z większości rzeczy,najważniejsza to wybór domu parterowego miast z użytkowym poddaszem opróćz tego rolety zewnętrzne i podłogówka rządzą, ale nad czym mam czasem wątpliwości:

- z kominka z DGP, im dłużej palę to skłaniałbym się jednak do kominka z płaszczem wodnym.Z kolei po ostatnich awariach prądu u nas już się troszkę z tego wyleczyłem.

-strop drewniany-nie wiem czy nie dałbym teraz dolnych belek stalowych tylko kurka jak by to zmontować z więźbą drewnianą??:).Obecnie mam uczucie jak chodzę na strychu ,że się zaraz spierniczę na dół.

- zbyt mały grzejnik łazienkowy /trza zmienić na większej mocy/

- zmywarki brak -wkrótce będzie.

- rozprowadzenie kabli do kina domowego /zapomniałem/

- rozprowadzenie kabli do sieci lokalnej /dali zwykłe kable zamiast skrętki- nie zdążyłem zareagować,tynki już były kładzione/

-meble w salonie jednak ciut innego /nowszego typu/ ale to akurat sprawa przejściowa-na końcu budowy naprawde zostaje mało kasy w portfelu,więc kupiłem na jakie było stać ,a nie jakie się podobają.Mam upatrzone zestawy ale poniżej 6-7tys w kieszeni nie ma co wchodzic do sklepu.

areq ty masz o tyle dobrze, ze masz jeszcze gaz (gazowe ogrzewanie!) chociaż w czasie awarii prądu to i gazowe nie będzie działało.

My myślimy o kominku z płaszczem wodnym (a jeszcze bardziej o Pompie Ciepła - ale to cholerstwo drogie jak diabli) i o elektrycznym kotle dla wspomagania.

Pozdrawiam i bardzo dziękuję za Twoje uwagi :D

domek jak domek, jakich miliony, ale wnetrza.... sorry, ale straszne....

Ludzie, co sie dzieje na tym forum?? !!!! To samo co na wątku arcobaleno!!

Margie jezeli uważasz, ze wnętrze jest straszne, to napisz konkretnie co jest nie tak. Inaczej wprowadzamy tutaj tylko atmosfere jadu i złosliwości.

Dzięki za odpowiedzi.Macie racje-mnie tam się podoba,zresztą podejrzewam,że każdemu się swoje własne M czy też dom w mniejszym lub większym stopniu podoba.:):)

:Margie przejrzałem wątki w których raczyłaś wyrazić swoje opinie.Szanuje każdą która jest konkretna.To uszanuj moją.

Połączenie bieli ze złotem + czerwień mnie się nie podoba,ba uważam ,że akurat to ostania z możliwych kombinacji kolorów którą bym zrobił u siebie,prędzej czerń+mahoń+jasne wstawki +delikatnie gdzieniegdzie chromu i masę detali upiększających...nie wiem czy doczytałaś,pewno przeglądałaś zdjęcia tylko...skończyła mi się kasa i na etapie meblowania i umeblowałem i wykończyłem na tyle ile mnie stać było..podejrzewam ,ze jakbym miał do wykończenia 1pokój + kuchnie byłoby zupełnie inaczej....