areq 26.04.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Dzięki. Ściany są z BK 24cm + ocieplenie styropianem 12cm + tynk mineralny Atlasa baranek 2,5mm biały,po pracach ziemnych /ogródek/ będzie pomalowany na kolor "jeszczeniewiemjaki". Co do kosztów do zamieszkania "na betonach" starczy 30tys. Co do kosztów do zamieszkania "prawie już wykończonym" czyli z okładzinami podłogowymi i urządzoną łazienką na sicher 50tys Co do kosztów do zamieszkania "na gotowo" z meblami 60tys>>>,część już umeblowania przecież mam obecnie Standard wykończenia przeciętny ale nie najtańszy. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 26.04.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Arku nie mogę się dopatrzeć na tych twoich zdjęciach prowadnic do rolet W moim umyśle powstał taki zamiar żeby dać je białe do okiem i rolet złotego dębu (biała elewacja). Wyglądało mi tak też u Ciebie. Czekałam więc na twoją elewację Może jakieś zdjątko się zawieruszy to z chęcią bym to bliżej obejrzała Bo bardzo ładnie to u Ciebie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 26.04.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Arku nie mogę się dopatrzeć na tych twoich zdjęciach prowadnic do rolet W moim umyśle powstał taki zamiar żeby dać je białe do okiem i rolet złotego dębu (biała elewacja). Wyglądało mi tak też u Ciebie. Czekałam więc na twoją elewację Może jakieś zdjątko się zawieruszy to z chęcią bym to bliżej obejrzała Bo bardzo ładnie to u Ciebie wygląda Są prowadnice.. w kolorze złoty dąb tak jak i okna...nie radzę stosować białych,raz że to się brudzi dwa: biel-bieli nie równa..lekko przykurzone tynki lub po prostu "postarzone" białe tynki nijak się nie będą miały do białości PCV okiennego. Jak znajdę odpowiednie zdjęcie prowadnic to wrzucę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 27.04.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Jak miło popatrzeć jak 'w oczach' rosną takie piękne gniazdka My pierwszą łopatę wbijemy na początku czerwca. A Wam życzę rychłej wykończeniówki. Pzdr Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 08.05.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Arku, czy możesz dać namiary na firmę która wykonała Ci ogrzewanie podłogowe?? Szukam dobrej z Poznania i okolic a nie chcę się wkopać. Czy jestes zadowolony z wykonanej instalacji??Będę wdzięczna za informacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 08.05.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Superkowy dom I ładne okna. Ja co prawda dopiero zacznę budować, ale już zastanawiam się, czy będą okna białe plastikowe, czy złoty dąb... Muszę zobaczyć, jak to cenowo wypadnie. I czekam na fotki wnętrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 08.05.2006 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Arku, czy możesz dać namiary na firmę która wykonała Ci ogrzewanie podłogowe?? Szukam dobrej z Poznania i okolic a nie chcę się wkopać. Czy jestes zadowolony z wykonanej instalacji?? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam Na razie jeszcze układ nie działa,więc nie mogę Ci powiedzieć o parametrach i sensowności rozwiązań.Co do roboty-to instalator spisał się bardzo poprawnie,szybko i dokładnie montował.....Co więcej cena była jak dla mnie korzystna.Mogę Ci podać numer 693-751-247 Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaol 08.05.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dziękuję bardzo za telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 12.05.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Aga. Kat nachylenia połaci dachowej to 25stopni.Piec będzie na gaz - Broetje typu Turbo z zasobnikiem 120l.Ale wspomaganie przy pomocy kominka z DGP.Podłogówka jest wszędzie oprócz sypialni czyli na około 70m2 jak obliczyłem dzisiaj. P.S.priv jak tam z więźbą? załatwiliście coś w lepszej cenie??? Jaki rabacik dostałeś na Broetje? Czy instalator Tobie go proponował, czy też był to własny wybór? Też myślę o takim piecyku, stąd pytanko. Pozdrawiam michal / Dąbrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 12.05.2006 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Jaki rabacik dostałeś na Broetje? Czy instalator Tobie go proponował, czy też był to własny wybór? Też myślę o takim piecyku, stąd pytanko. Pozdrawiam michal / Dąbrowa Własny wybór pieca,po opiniach instalatorów i kilku użytkowników. Nie pytałem nawet o rabat,bo cena za całość była dla mnie bardzo korzystna..ale coś mi się kołacze że 15% od ceny wyjściowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.05.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 areq prosimy o więcej zdjęć i opisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1719499117 19.05.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Qrcze wiecie co, moze mam lekki odchył ale uwielbiam oglalądać zdjęcia z poszczególnych etapów budowy. Ciesze sie razem z tobą areq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 21.05.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Na jakiej wysokości od posadzki macie okna? Zarówno w kuchni jak i pozostałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.05.2006 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Na jakiej wysokości od posadzki macie okna? Zarówno w kuchni jak i pozostałe? Parapety będą na 85cm w kuchni na 100cm a w wykuszu na 45cm licząc od podłogi właściwej /płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hancior 31.05.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Bardzo ładny ten Wasz domek. Zwłaszcza podobają mi się okna i rolety.Gdybyś mógł mi wyjasnić kilka rzeczy to z góry dziekuję?!1/Jekiego typu macie rolety (system integro? na rks ze zdjęc nie wygląda) i na jakim etapie były zaplanowane akurat takie.2/Masz mur 25cm , a jaką szerokośc mają skrzynki z roletami i gdzie znajduje się klapa rewizyjna - od dołu? nie było problemów z wykończeniem wewnątrz?3/Czy okna z roletami to dzieło jednej firmy czy różnych i czy ustalałeś wcześniej pod ich kątem wysokośc otworów okiennych?4/A może masz jakąs fotkę Jak wygląda od wewnątrz górna część okna? Ps sam przymierzam sie do rolet ale jakoś nie mogę tego rozgryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 01.06.2006 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Bardzo ładny ten Wasz domek. Zwłaszcza podobają mi się okna i rolety. Gdybyś mógł mi wyjasnić kilka rzeczy to z góry dziekuję?! 1/Jekiego typu macie rolety (system integro? na rks ze zdjęc nie wygląda) i na jakim etapie były zaplanowane akurat takie. 2/Masz mur 25cm , a jaką szerokośc mają skrzynki z roletami i gdzie znajduje się klapa rewizyjna - od dołu? nie było problemów z wykończeniem wewnątrz? 3/Czy okna z roletami to dzieło jednej firmy czy różnych i czy ustalałeś wcześniej pod ich kątem wysokośc otworów okiennych? 4/A może masz jakąs fotkę Jak wygląda od wewnątrz górna część okna? Ps sam przymierzam sie do rolet ale jakoś nie mogę tego rozgryźć Witam. ad.1 Niestety nie wiem jak sie nazywa system,ale to chyba jest właśnie RKS z dolną rewizją ad.2 Mur jest na 24cm +12cm ocieplenia -skrzynki z roletami hmmm a wiesz ,że nie mierzyłem:) Ale jak zamontowali mi okna w taki sposób by prowadnice rolet były zlicowane ze ścianą zewnętrzną bez ocieplenia to tył rolety wystawał jakieś 1-2cm do środka budynku.Liczę więc że skrzynka miała jakieś 25cm.Na szczęście jeszcze przed tynkami przesunęłem roletę tak by okno licowało ze ścianą zewnętrzną a prowadnice wystawały na te 3-4cm-styropianem obrobiono tak że jest teraz o.k.Klapa rewizyjna jest od dołu - nie doszedłem jeszcze do wykańczania wszystkich rolet od wewnątrz,ale na jednej chłopaki mi pokazali jak będzie wykończone: listwą maskującą i akrylem.Nic nie widać,nić nie przeszkadza-chyba,że ktoś będzie miał inny kolor wnętrza okiennego niż biały -wtedy będzie kolorystycznie odstawać od całości biała skrzynka. 3. okno wraz z roletami i montażem to dzieło jednej firmy.Obecnie będą także montować parapety wenętrzne 4. Niedługo wrzucę nowe zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 01.06.2006 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Korzystając z uprzejmości Agi i Rafała znanych z forum jako Facio i Aga-żona Facia - wrzucam pare zdjątek z obecnego stanu: http://images1.fotosik.pl/76/fc31bc0c11adeb63med.jpg Oto La wykusz pomiedzy kuchnią a salonem -jeszcze bez parapetów wewnętrznych i wykończenia ścian bocznych http://images4.fotosik.pl/39/75b9e22567aabbbcmed.jpg A tutaj teraz jest ściernisko ,a będzie San Fran...Kuchnia. Aranżacja sufitu wraz z halogenkami i mebelkami powinna dać spodziewane efekty wizualne:) http://images2.fotosik.pl/76/84092a8312257f8c.jpg Ścianka "ażurowa" pomiędzy salonem a kuchnią -by choć troszkę ograniczyć wgląd na zlewozmywak:) a w środku na półkach będą stały kwiotki i obrazki:) http://images3.fotosik.pl/76/46b92a27f2adc831.jpg Widok na wiatrołap...w przyszłości mamy zamiar wstawić "szklane drzwi" na dzień dzisiejszy z powodów stricte finansowych szklanych drzwi nie budiet... http://images3.fotosik.pl/76/16a8277de139e09cmed.jpg A tutaj widzimy zdjęcie z sympozjum sympatyków forum "Muratora" poświęconemu problematyce budowania oraz zacieśnianiu współpracy międzyregionalnej pomiędzy województwami kujawsko-pomorskim i wielkopolskim tudzież po prostu miłemu spotkaniu przy bezalkoholowym:) Dzięki Aga i Rafał za odwiedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.06.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 areq ale mnie zaskoczyłeś. Mile oczywiście. Jak my się wybudujemy to zapraszamy do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 15.07.2006 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Ponieważ czas wykończeniówki nastał,załączam kolejne zdjatka http://images4.fotosik.pl/67/f28ba793bea59b4dmed.jpg Widok na saloon już z kaflami na podłodze. http://images4.fotosik.pl/67/d41bf68c66092bcamed.jpg Widok na przyszłą kuchnię...w ściance ażurowej docelowa aranżacja na półkach..taki twórczy nieład zamiast kwiotków i obrazków http://images2.fotosik.pl/103/eade91031235701amed.jpg A tutej rzut na jadalnie pomiędzy salonem a kuchnią... http://images2.fotosik.pl/103/91fa0bce9d8c0839med.jpg Sprzątajacy Olek-jeden z "kładzicieli płytek":) ....wraz z nim pejzaż części sypialniano nocnej-widok z salonu http://images3.fotosik.pl/103/b932505ce5acb31bmed.jpg Olek ,Ja i Rafcio na tle głównej ściany salonowej... http://images4.fotosik.pl/67/328baa7a5e33ed8emed.jpg W ramach zbierania pieniędzy na wykończeniówkę,założyłem plantację marihuany na ogrodzie:):) Swoją drogą ładna lebioda mi porosła...na szczęście już po sianokosach W poniedziałek montują drzwi-dziś już w sypialniach pomontowano panele,została tylko łazienka i można mieszkać....już nie na betonach.Przez tydzień powinienem uporać się z malowaniem W każdym razie mamy zamiar z żonką w przyszły weekend spędzić pierwszą noc w swoim domku....bosze już się nie mogę doczekać....:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.07.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Oj się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts