lonly 20.01.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Przepraszam za pytanie bo na pewno to bolesne wracać do takich traumatycznych przeżyć ale co konkretnie spowodowało pożar? Zapłon sadzy, wypadnięcie żaru, zapalenie sie czegoś w pobliżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 20.01.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Przepraszam za pytanie bo na pewno to bolesne wracać do takich traumatycznych przeżyć ale co konkretnie spowodowało pożar? Zapłon sadzy, wypadnięcie żaru, zapalenie sie czegoś w pobliżu? Temat już nie bolesny Prawdopodobnie "wypadła" rura którą "nasadza" sie na kominek lub zapaliła się wełna mineralna (???), którą ta rura była owinięta (ja nie fachowiec, wiec nie wiem) - nawet ubezpieczyciel, który sprowadził rzeczoznawcę nie był w stanie podać przyczyny. Kominek został rozwalony, postawiony na nowo, ale od tej pory tuż nad kominkiem mamy sporą kratkę po to, by ewentualnie szybko przyuważyć, że coś się dzieje... Sadzy nie było, bo kominek był nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 20.01.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Zapalila sie welna???? w jaki sposob mogla sie zapalic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 20.01.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Zapalila sie welna???? w jaki sposob mogla sie zapalic? od zbytniego nagrzania rury??? nie wiem... tak naprawdę nikt nie potrafił powiedzieć, co sie zapaliło, bo widzieliśmy już efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 20.01.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Zapalila sie welna???? w jaki sposob mogla sie zapalic? od zbytniego nagrzania rury??? nie wiem... tak naprawdę nikt nie potrafił powiedzieć, co sie zapaliło, bo widzieliśmy już efekt O kurcze, to może do tej komory kominka wstawić jakiś czujnik? I ewentualnie jakiś system gaszenia? 100kPLN - nie wiem co bym zrobił..... Tylko współczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts