Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chomik za i przeciw

Mufka

Recommended Posts

Droga Mufko!!!

nie chce być upierdliwa z tym yorkim!!!jeśli będzie problem z alergią twoją (lub męża) odkupię od ciebie potwora.Mam w domu yorczka i owczarka niemieckiego - no i alergiczno astmatycznego syna.

Pełna symbioza (Syn jeździ na odczulanie na szaserów raz na dwa m-ce)

mój facet zarzekał się jak żaba błota!jak on wielki chłop z takim małym...a TERAZ CZEKAMY NA POTOMSTWO po naszym "Napoleonie"i też będzie z nami mieszkał :p

Potwierdzam. Znam osobiście Napoleona Sylwipsik i muszę przyznać, że po spotkaniu z gadem nie mogę się opędzić od myśli o yorku :roll: Ale rozumiem Mufkę, bo mój mąż też ma jakieś anse... :evil: Nie wiem jak Ty Mufka, ale ja swojego prędzej czy później przekonam. A co do chomika, to tak jak piszą inni: ruchliwy, kłopotliwy, łatwo go wysłać na tamten świat choćby zamykając drzwi, ledwo się dziecko przyzwyczai a już go nie ma (chomika, nie dziecka)....Nie polecałabym.

Fajne rzeczy pisze Grafinka o szynszylach. Ale ja w ogóle lubię co Grafinka pisze o zwierzakach...http://www.gifygg.com/gifs/gifs/559smi.gif

Z tego wszystkiego widac ze zostaja tylko rybki. Jak nie w domu to moze choc w oczku wodnym w ogrodzie.

Też kiedyś myślałam, że rybki są nieszkodliwe, ale alergolog powiedział mi, że śluz wydzielany przez skórę ryb jest bardzo silnym alergenem. :(

To może po prostu nie głaskać rybek?

A tak na poważnie, to o śluzie nie słyszałam :o , ale pokarm dla rybek, owszem, może uczulać.

Są takie! Widziałam w Zoo w Opolu, ale niestety nie pamiętam, jak sie nazywają. No może są ciut większe od maleńkiego prosiaczka, ale od maciory na pewno mniejsze. A ten sen to wyraźny znak, że jednak zwierzaka mieć powinnaś. Podobno koty feniksy nie uczulają, ale głowy za to nie dam, bo tylko słyszałam.

• 2 weeks później...

Wracając do chomika:

Dowcip z gazety mojego syna:

"W sklepie zoologicznym dziecko mówi do matki:

- Mamo kup mi chomika

Matka:

- Nie kupię.

- Kuuup.

- Nie.

- Dlaczego?

- Bo już trzy zabiłaś."

Coś w tym jest. Koleżanka opowiadała, jak dziecko w jej rodzinie uśmierciło chomika robiąc mu karuzelę za łapki...

Ja też chomiczków nie polecę -œmiecš, buszujš głównie w nocy i... zdychajš i jest rozpacz.

Jesli coœ małego - to szczurka. Można z klatki wypuœcić i reaguje na włoanie. Ale też jak każde rozumne stworzonko - Ÿle znosi rozłški. Nie wiem jak z alergiš, ale moja znajoma dla swojej córki alergiczki wzięła.

Pomolestowałaby jednak męża o psa!