Piotrek_P 19.01.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Mam następującą sytuację: Jestem jedynym właścicielem nieruchomości którą remontowałem i na poniesione wydatki mam oczywiście rachunki.Moja żona jest jedyną właścicielką innej nieruchomości którą także remontowała i na poniesione wydatki ma także rachunki. Składamy osobne zeznania podatkowe (tzn. nie rozliczamy się wspólnie). Czy każdy z nas ma prawo do pełnej ulgi remontowej i każdy z nas składa pit D z własnym pitem 37?. Czy może mamy 1 limit ulgi remontowej mimo iż dokumentujemy wydatki poniesione na 2 różne nieruchomości i pit D składamy tylko z 1 pitem 37 któregoś z małżonków? Proszę o wyjaśnienie i ewentualnie jakiś link z wykładnią prawną w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 19.01.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Małżeństwo ma wspólnie 1 ulge remontową, możesz mieć nawet 10 domów, a żona 20, to niczego nie zmiania. Sumarycznie nie możecie przekroczyć maksymalnej wartości ulgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 19.01.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 A jeśli mają odrębność majątkową, tzn podpisali intercyzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 19.01.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Jedna, chyba, że masz separację http://www.tax.pl/strona.php?co=wyswietl_news&ktora=253 http://www.is.gdansk.pl/regulation.php?rid=807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 17.02.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 To bardzo prorodzinne, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts